VODA #pitna #alkalna #ionizirana #filtrirana #h2o

Tokrat z vami delim nekaj o vodi, ki je najpomembnejša za naše življenje. Že kar nekaj časa se z možem zanimava in raziskujeva različne filtre za vodo, kajti voda pri nas, kljub temu, da je pitna in večkatera analiza naj bi dokazala, da celo boljša od kupljene vode, me moti občasni priokus, motnost vode, po dežju ima včasih tudi en vonj in je malo obarvana,.. Zato za otroke vedno prefiltriramo vodo skozi ročne filtre v vrču, za katere zmečemo kup denarja in na koncu celo izvemo, da imajo v filtru neko snov za mehčanje vode, ki ni “zdrava” za naš organizem,.. V glavnem, ko smo dali tak nakup za vodni filter že na stran in si rečemo, če smo do zdaj živeli tako pa dajmo še dalje, se nama rodi še ena hčera. Za njo še vedno prekuhavamo vodo, kajti imamo tako boljši občutek. Nakar pa dobim informacijo o prefiltrirani ionizirani alkalni vodi, ki je zdrava tudi za dojenčke in za pranje zelenjave in sadja, za kuhanje,…

Ker pa se seveda ne dam prepričat tako hitro, sem seveda poiskala odgovore o vsebnosti ionizirane alkalne bazične vode in njenih učinkih na telo in seveda kaj vse lahko izboljšamo s pitjem ali kaj pridobimo s kuho s takšno vodo,.. 😉 Nekaj osnovnih odgovorov vam podam že zdaj, več pa v kratkem, kajti “testiram” to vodo tudi sama. Trenutno še ne morem govoriti o velikih spremembah, kajti jo pijem in z njo kuham šele dober teden in ker sem bila v tem času na antibiotikih, bolna (bolezen se mi vleče že 2 meseca), lahko rečem da sem vsak dan boljša, ampak več o mojem počutju vam lahko povem čez kakšen teden, mesec,…

logo

Stres, nepravilna prehrana in premalo gibanja vemo, da vodijo v ZAKISANOST TELESA , ki ga imamo skoraj vsi.Vir antioksidantov, ki so pomembna obramba telesa pred prostimi radikali, najdemo v ionizirani alkalni vodi. Redukcijski potencial ionizirane alkalne vode lahko daleč presega antioksidante v sadju in zelenjavi (vitamin C, vitamin E, betakaroten inpd.). Zadostna količina antioksidantov je zelo pomembna za pravilno delovanje celic. Pomagajo ohranjati zdravje in zmanjšujejo tveganja za razvoj različnih obolenj. Ionizirana alkalna voda poživlja telo, deluje pa tudi pomlajevalno in je brez stranskih učinkov.

Bazična ionizirana voda je naravni antioksidant. Izpira škodljive snovi ter omogoča učinkovitejše delovanje imunskega sistema. Primerna je za pitje in za kuhanje, deluje preventivno in telo oskrbi z več energije. Uravnava pH ravnovesje v organizmu, omogoča učinkovitejšo absorbcijo, izkoriščanje hranljivih snovi in mineralov ter ima številne prednosti pred vodo iz našega vodovodnega omrežja. Zagotavlja optimalno hidriranost, je močan antioksidant, pospešeno razstruplja telo in s tem omogoča  homeostazo telesa. Taka voda je prva obrambna linija za boj proti boleznim, saj krepi imunski sistem.

Kdo lahko uživa tako vodo? Kaj pa nosečke? Ionizirano bazično vodo lahko pijemo vsi stari ali mladi. Le redno odvajanje odpadnih snovi iz telesa omogoča organizmu, da se razbremenjuje toksičnih snovi in da prebava nemoteno deluje. Primerna je tudi za nosečnice. V času nosečnosti zarodek srka bazične materine sestavine. Ionizirana alkalna voda nadomešča zaloge bazičnih mineralov v telesu ter uravnava pH v organizmu. Športniki z redno uporabo močno bazične ionizirane vode povečujejo življenjsko moč in vzdržljivost, ob enem pa je idealna zaradi učinkovite hidracije.

Več o učinku vode na našo družino napišem v kratkem. Več o sistemu KYK

Komentarji

comments

Comments are closed.