PATRONAŽNA SESTRA NA DOMU/PRVO KOPANJE

Ko prideš domov iz porodnišnice moraš oddati v svojem zdravstvenem domu, zelen kartonček, ki ga dobiš v porodnišnici ob odpustu, za povabilo patronažne sestre na dom. Jaz sem to prvič pozabila narediti, ampak je kljub temu prišla sestra k nam domov in to že prvi dan ob 7h zjutraj. A si predstavljate kako je ko imaš budnico tako zgodaj po neprespani noči in ko komaj zaspiš ringringcicin in nato še naš čuvaj howhow in seveda posledično še otroci jokinstok,.. OMG :))) V glavnem, ko sem šla kot zombi do vrat in si v glavi že delam načrt kako bom “nap…” poštarja ali kogar že bom srečala na vratih, odprem in vidim pred sabo eno tako simpatično prijazno žensko, ki se predstavi kotpatronažna sestra moja soimenjakinja, da mi pomaga pri prvih korakih pri dojenčku. Dala mi je napotke glede spanja, kako previt in umit dojenčka, kako negovat sebe po carskem rezu,.. V primeru, da imaš zaradi cr zunanje šive, ti jih tudi spremlja in vzame ven, ampak pri meni to ni bilo potrebno, kajti v Postojni delajo notranje šive (zelo lep rez in šiv, tako da bom lahko drugo poletje spet v bikinkah – no ja upam, da še shujšam nazaj ;)). Tara Siana naša prvorojenka je imela po porodu problem z popkom, ker se ni zacelil in je imala granolom popka, ki ni nič kaj strašnega, ampak je pač ena skrb več. Zato smo hodili na ultrazvoke in premaze v pediatrično bolnico v Ljubljanikar pogosto. Zato smo jo lahko prvič kopali komaj pri dveh in pol mesecih starosti. Tokrat je sestra Tamara prišla le 2 krat in že smo Isabello lahko kopali. Popek ji je namreč odpadel že v porodnišnici in se je kar hitro pocelil (to pomeni, da ko ga čistimo z alkoholom ali fiziološko raztopino, da ne pušča nič krvi ali kakšne druge tekočine,..).

girafe kopanje

Kopanje novorojenčka naj bi potekalo tako, da na previjalni mizi z krpo, vodo in navadnim milom za otroke,namilimo dojenčka in nato v banjici z nekaj kapljicami olja za nego dojenčka, okopamo našega dojenčka 🙂 Vsak pa ima seveda svoj sistem. Nam so predstavili ta sistem in smo z njim zadovoljni, kajti je dojenček umit in ob enem še naoljen-koža nahranjena in svetleča. Kasneje pa lahko že v banjo damo kopel za dojenčka, sploh če je kozmetika naravna,..

IMG 9498

Tokrat uporabljamo naravno in organsko kozmetiko Sophie la Girafe Baby, katero trenutno prodajajo v Maxi-ju v Ljubljani v kotičku “Little Giraffe in prijatelji” ter preko spleta:

http://telegrami.malizakladi.si/darila/organska-kozmetika-sophie-la-girafe.html

Na kozmetiko imajo trenutno tudi akcijo – do 31.10 je 30% popust s kodo POPOLNIDAN30 🙂

Prav tako pa imamo iz te trgovine v Maxiju tudi Little Giraffe kopalni plašček-brisačko, ki je tako zelooo kjut (naslovna slikca z našo Isabello). Hvalalallaaa Petra za darilček ob rojstvu naše Isabelle 🙂

Več o kopanju in kozmetiki in igračah za otroke pa v kratkem na srečni!

Komentarji

comments

Comments are closed.