6 SREČNIH MESECEV / 6 SREČNIH LET

Mesec februar je bil poln lepih in srečnih dogodkov, mesec praznovanj v naši družini 🙂 Isabella je doživela svoj prvi pust, prvo valentinovo, Tara je imela god in Party je praznoval 6 rojstni dan 🙂

PRAZNOVANJA

Imeli smo se krasno in prvega marca, zaključili še s Isabellinim polovičnim, 6 mesečnim praznovanjem svojega rojstva 🙂 Točno na ta dan smo opazili spodaj prvo belo pikico imenovano zobek 🙂 Tudi pri Tari smo točno na dan, ko je pihala polovično svečko videli zobek – zanimiva podobnost kajne? Drugače pa si nista tako zelo podobni, kajti Isabella je bolj glasna, se več se pogovarja, igra se z igračami, jih daje v usta in se zelo slini, nič od tega pa Tara ni. Če sta si pa podobni na izgled, pa kar sami presodite. Spodaj je slikca Tare in Isabelle za Valentinovo in pust (obe stari dobrih 5 mesecev). Prav tako pa je razlika v velikosti, ker je Tara bila kar dober cm krajša in za pol kg težja od Isabelle, ki ima zdaj malo manj kot 8kg (meritve so narejene za 6mesecev).

TARAISAFEB

V 6. mesecu je Isabella pričela jesti “vso” zelenjavo, dodala sem ji že tudi malo dušenega jabolka ter večerjo, ki je še vedno mlečna, ampak na žlico 🙂 Uživa v hrani in upam, da tako tudi ostane, kajti naša Tara ni hotela zelenjave, ampak le sadne kašice, zato sem sedaj mnogo bolj previdna in dajem Isabelli zgolj zelenjavo in bo sadje še malo počakalo 😉  Poje 2 obroka goste hrane in vsaj 3 mleka, med obroki ji pa ponudim čaj komarčka, mešanice melise in jabolka,… Ponoči spi v večini celo noč, vmes pa se zbudi za hranjenje. Počasi ji bomo pričeli ponoči ponujat le še čaj, za zdaj pa naj še pije malo mlekca, da bodo mišelinke še malo ostale 😉 V večini pa se držim teh “pravil-doktrine” uvajanja v prehrano, ki sem jih dobila od pediatrinje. Recepte za različne mešanice vam podam v kratkem oz. ko pričnem s pravim kuhanjem malo bolj gurmanskih mešanic za otroke in pri tem si bom pomagala s strokovnjakinjoKLAVDIJO KOSIČ .

hranafeb

Isabella se še ne obrne sama iz hrbta na trebuh ali obratno, ampak tudi Tara se še pri 6 mesecih ni, je pa zato bolj stabilna že na nogicah in v uživa v sedenju in igranju z igračami, dvigovanju nogic do ust,.. Najboljše ji je, če jo držimo za rokice, da lahko stoji in pleše 🙂 Uživa tudi v gledanju risank s sestrco. Najljubši program je Baby TV in najbolj dolgo lahko gleda Barbie risanko Secret door, kjer ogromno pojejo in plešejo 🙂 Ko je na trebuhu in pase kravice se prevrača tako kot da bi hotela že plazit, ampak seveda še ne gre 😉 Najbolj sladka pa je, ko jo umivam, masiram z oljčkom, vmes pa malo požgečkam … ta glasen smeh je nekaj najlepšega za starše pri dojenčkih 🙂 Zavedam se, da gre zelooo hitro in probam uživat v teh minutah, ki jih imava samo zase.

isindanfeb

Ker smo Taro preveč “pazili in razvajali” imamo zdaj “popravni izpit”, zato že počasi “vzgajamo” Isabello. Več o tem pa v naslednjem mesecu, ko vam bom lahko povedala že rezultate 😉

Več o prehranjevanju za dojenčke in otroke pa boste lahko spremljali tudi na naši FB SREČNI STRANI 🙂

Komentarji

comments

Comments are closed.