Zelenjavne jedi

25. 5. 2021

Perutničke s česnovim pirejem #tender #chickenwings

tender chicken wings
23. 2. 2021

Feta Pašta aka. Shrimp Saganaki #izi #kotanyi #tiktok #fetapasta

Feta Pašta aka. Shrimp Saganaki #izi #kotanyi #tiktok #fetapasta
25. 5. 2019

PIKNIK SOLATA #kotanyi

Včasih smo piknik sezono pričeli že marca, najkasneje aprila, zdaj pa je skoraj že junij, pa še kar ni pravega vremena za organizacijo celodnevnega piknika na prostem. Danes smo izkoristili prvo soboto po dolgem času, da je bil sonček vsaj do 14ure in spekli meso na žaru, zraven pa sem naredila res okusno in enostavno piknik solato. Zanjo je pomembno le, da uporabite dobre izbrane začimbe! Moj recept >> Potrebujete: mlada in rdeča čebula paradižnik rumena in zelena paprika šparglji Kotanyi mediteranske začimbe Kotanyi sol z zelišči Kotanyi česen v […]
21. 5. 2018

ZELENJAVA ZA ŽAR

Okusna zelenjava za na žar. Dobro začinjena zelenjava prelita z dobrim oljčnim oljem ter dim žara naredijo res vrhunsko zelenjavo, ki jo lahko postrežemo vegetarjancem ali pa za prilogo k mesnim ali ribjim jedem. ZELENJAVA ZA ŽAR: bučke šparglji mlada čebula, rdeča čebula in srebrnak (sladka čebula) barvna paprika paradižnik ali češnjevec česen sol z zelišči ( ali grobo mleta sol, bazilika, origano, česen in rožmarin ) hladno stiskano deviško oljčno olje krušne drobtine Vse položimo na pladenj za peko na žaru. P.s. jaz jih kupujem kar za enkratno uporabo, […]
11. 4. 2018

Srečni prigrizki z reciklažo starega kruha

Naša družina Fortuna resnično ne meče vstran nobene hrane. Vse imam pod nadzorom, da rok ne preteče, da se poje ostala hrana, kuham vedno za toliko ljudi kot je dogovorjeno, ampak kljub temu včasih hrana tudi ostane. Te ostanke zato z veseljem “recikliram” in iz njih naredim novo pisano srečno polnovredno jed, ki zadovolji brbončice tudi mojemu možu, ki je zelo razvajen glede okusov ter mojima hčerama, ki sta v fazi, da večino hrane ne jesta ;))) Zato danes z vami delim reciklažo kruha na malo drugačen način. Upam, da vam […]
6. 7. 2017

POPOLNA PARADIŽNIKOVA OMAKA ZA 101 JED #valfrutta

Recept je za cca. (za 6 oseb) POTREBUJEMO: 1 čebula 2 stroka česna 1dcl oljčnega olja 1 pasiran paradižnik Valfrutta Pasata (450g) 1 paradižnik v koščkih Valfrutta (400g) 1 žlica sladkorja ščep soli – po okusu kajenski poper in čili po okusu ščep suhi origano šop sveže bazilike – samo listi 1-2 žlici kremastega feta sira ali 1dcl sladka smetana za kuhanje V poletnem času lahko dodamo še sveže paprike, bučke, melancane. Za tiste, ki si želijo več okusa lahko dodamo tudi nekaj rezin sušenega pršuta ali pancete, mleto meso […]
3. 7. 2017

THERMOMIX #test #vorwerk

Verjetno že veste, da sem se zaljubila v tale “robotski kuhalnik”, ampak zdaj sem sigurna, da želim to deliti tudi z vami. Postala sem namreč njihova svetovalka 🙂 Thermomix ni le kuhalnik, ampak je nova dimenzija kuhanja. Ta aparat zmore skoraj vse 😉 Naša Tara Siana najraje dela zmes za res odlične tortice, ki so narejene v slabih 5minutah. Super je, ker ne potrebujemo mešati sestavin posebej/postopno, kajti vse skupaj le vstavimo v aparat, ki ima vgrajeno tudi tehtnico in nas opomni koliko česa potrebujemo, nato pa vse skupaj zelo […]
8. 1. 2017

IZI BIZI KUSKUS / EASY BUSY KUS KUS #video

Priprava te jedi je otročje enostavna za pripravo in primerna za bolnike abdomna, za različne diete, za vegetarjance, lahko pa je le kot priloga k kakšni mesni jedi. Za cca. 3 osebe potrebujemo: zelenjava ( čebula, česen, zelena, korenček, šparglji, barvna paprika ) 1 x 3dcl kozarec Kuskusa 2 x 3dcl kozarec vroče vode sol z zelišči ščepec kurkume poper po želji sveža zelišča po želji (predlagam limonino meto ali limonsko travo) parmezan po želji oljčno olje z limono Jenko (nagradna igra za 2x oljčno olje Jenko poteka od 29.4. […]
20. 10. 2016

BUČE IZ PEČICE

Buče ali sladek krompir lahko pečemo na podoben način in je mnogo hitreje kot navaden krompir. Jaz tokrat mehkejših buč nisem olupila, odstranila sem samo semena, kajti se npr. pri Masleni in Patišon buči, olupi kar hitro omehčajo, pri ostalih pa traja le malo dlje. Narežemo jih na koščke in začinimo. Tokrat sem izbrala malo olivnega in bučnega olja, provansalske začimbe Kotanyi, groba sol, kajenski poper, kurkuma in sveže vejice timijana in rožmarina. Pečemo v pečici cca. 20min, da se buča omehča. Postrežemo lahko: z bučnim oljem in bučnimi semeni […]
13. 7. 2016

POLETNE SOLATNE JEDI primerne tudi za probleme #žolč #kolitis #srce

V primeru, da imate prebavne težave, driska, napihnjenost, kolitis črevesja, vnetje žolča, kamne,…vam priporočam zelenjavo in sadje termično obdelano. Zato sem tokrat pripravila nekaj idej, za poletne solatke, na malo drugačen način. Češnjeve paradižničke lahko popečemo na ponvi brez prijemanja in to popolnoma brez olja/masti, samo toliko da so toplotno obdelani, prav tako lahko dodamo papriko, rezance bučk, mlado čebulo, meso,… V poletnem času rada začinim meso s kurkumo, čilijem/kajenski poper, morsko soljo z ingverjem ali tartufi in ko ga pečem brez olja, dodam mlado čebulo, sesekljan česen in da […]