Testeninske jedi

25. 3. 2016

BOLONJEZE FORTUNA

Sestavine: 1 x bazilika in origano 1 x zelena 1 x čebula 1 x sol, kajenski poper, peperoncino 1 x feta sir 1 x korenček 1/2-1 kg mlete mlade govedine 1 x kuhana paradižnikova omaka z dodatki paprike, bučk in melancanov (pasirana) 1dcl belega vina Navodila za pripravo: “Pravi” bolonjeze pravijo Siciljani vsebuje le mleto govedino, čebulo, zeleno, korenček, pelate, baziliko in sol ter poper. Mi pa namesto pelatov skuhamo omako iz domačih paradižnikov in ostale zelenjave že poleti in jo imamo v zamrzovalniku že pripravljeno za nadaljno kuho. Meso […]
25. 3. 2016

BIO SVEDRI V PARADIŽNIKOVI OMAKCI

Sestavine: 1 x Bio svedri Hofer 1 x paradižniki, pelati, konzerva (konzerva češnjevi paradižniki Eurospin je simpatična izbira, če nimamo zmrznjene paradižnikove domače omakce od poletja) 5 x strok česna 1 x olivno olje 1 x parmezan (Reggiano ali Grana padano zorjen 16 mes. Eurospin) 1 x začimbe (origano, bazilika, sol, poper) Priprava: Testenine: kuhamo 1 ali 2 minuti manj kot piše na embalaži v slani vreli vodi, ki ji dodamo ščepec bazilike. Precedimo in dodamo v omako, kjer kuhamo še dodatnih nekaj minut, da se jed poenoti! Omaka: V […]