Predjedi

25. 3. 2016

TRAMEZZINI FORTUNA

Sestavine si izberite sami – vse kar imate doma oz. imate radi: tramezzini – toast brez skorje Eurospin šunka piščančja prsa pršut različni siri sirni namazi zelenjava (sveža in popečena) trdo kuhana jajca majoneza ketcup tuna kapre koruza nacho feferoni delikatesne vložene kumare, paprike (namaz s papriko) Priprava: Priporočam vam, da tramezzine naredite nekaj ur preden jih boste postregli, da se napijejo sokov, namazov in so potem bolj sočni in dobri! Preden jih postrežem jih včasih malo popečem v toasterju, da so malo topli in da se sir stopi. Nato […]
25. 3. 2016

BUČNA SREČNA JUHCA

 Potrebujemo: Olivno olje Buče (Hokaido, maslena, muškatna,..) sladek krompir bučke (rumene, zelene) čebula česen feferoni bučni cvetovi bučno olje kokosova smetana/mleko belo vino kurkuma kajenski poper timijan rožmarin Priprava: Na olivnem olju popečemo sesekljan česen in feferone+čebulo+narezane buče (ni jih potrebno lupiti, samo semena izluščimo) + bučke + sladek krompir in ko zadiši, malo zalijemo z vinom (na 1liter juhe pol dcl). Ko alkohol izhlapi dodamo jušno osnovo ali vodo, začimbe in zelišča ter kuhamo dokler se buča ne zmehča. Zmiksamo s paličnim mešalnikom, dodamo kokosovo mleko ter malo bučnega […]
25. 3. 2016

ŠPINAČNA JUHA

Za špinačno juho je ogromno receptov, jaz pa vam podam enega res preprostega. 1. Če kupimo že pasirano kremno špinačo jo le zalijem z jušno osnovo in pokuhamo. Dodajamo smetano za kuhanje in juho do željene gostote. 2. V primeru, da smo jedli špinačo za kosilo prejšni dan in nam je ostala je nikakor ne vrzimo proč. Drug dan jo vzamemo iz hladilnika in jo prelijemo z jušno osnovo (zelenjavno, govejo juhico ali voda+kocka,..) ter začinimo po okusu. Za večjo gostoto ali manj močan okus lahko dodamo še kakšen kuhan […]
25. 3. 2016

Kremna juha na belo s šparglji in čilijem

 POTREBUJEMO: 1 x cvetača 1 x koromač 3 x krompir 1 x šarlotka (bela čebula) 2 x strok česna Lahko dodamo še bele šparglje-beluše sol, beli poper, muškatni orešček   PRIPRAVA: Popražimo narezano šarlotko ali belo čebulo ter sesekljan česen, dodamo še oprano, narezano zelenjavo (beli del pri koromaču) in popražimo. nato vse skupaj zalijemo z jušno osnovo (jaz sem imela piščančjo, lahko pa tudi zelenjavna,..), da je zelenjava prekrita. Začinimo po okusu. Kuhamo tako dolgo, da je zelenjava mehka. Lahko dodamo kakšno žlico kisle ali sladke smetane, ampak ni […]
25. 3. 2016

POSTNA POLNOVREDNA JUHA

 POTREBUJEMO: čebula 1-3 stroke česna barvito različno zelenjavo ( zelena, korenček, pisana paprika, paradižnik,..) 2 l vode začimbe (po okusu sol, poper, kajenski poper, muškatni orešček,..) sveža zelišča (npr. peteršilj, drobnjak, koriander,..) 1 konzerva čičerike 1 piščančja prsa PRIPRAVA: Na olivnem olju popražimo čebulo in strok česna, dodamo še piščančja prsa narezana na koščke ter vse skupaj popečemo, nato dodamo še preostalo zelenjavo popražimo-podušimo vse skupaj še cca. 5 min, nato zalijemo z vodo, dodamo začimbe in kuhamo do mehkega. Če imamo že kuhano čičeriko jo dodamo 5 min pred […]
25. 3. 2016

KREMNA JUHA S ŠPARGLJI

Kremne juhe je možno naredit na milijon načinov. Najlažje in najhitreje pripravljen način pa je, če že imamo jušno osnovo ali pa uporabimo kar kakšno kocko za juhe ter k izbrani zelenjavi dodamo še krompir, ki juho zgosti.   Tokrat kremna juhica s šparglji. Potrebujemo: čebula strok česna korenček krompir šparglji jušna osnova ali kocka sol, poper, kurkuma, mlet ingver kisla smetana ali kokosovo mleko ali smetana za kuhanje,.. Priprava:  Vso zelenjavo narežemo na kocke-kose in jo popražimo na olivnem olju. Nekaj špargljev nato vzamemo iz posode, da ostanejo hrustljavi […]
25. 3. 2016

GOVEJA JUHICA PO BABIČINO

Sestavine: 1 x 500g ali več govedine (bočnik, plečka, rebra,..) 2 x jedilna žlica VEGETA 10 x baby korenčkov in 3 velike 2 x strok česna 2 x kos petešilj 1 x kos sesekljan peteršilj za serviranje 1 x kos bela kost brez mozga (če je v kosu govedine že kost je ne potrebujemo dodatno) 1 x jedilna žlica zdrob 1 x jajce 1 x moka – predlagam pirino navadno Navodila za pripravo: Prerežemo čebulo na polovico in jo damo v veliko posodo za juho in jo popečemo po delu, […]
25. 3. 2016

BROKOLIJEVA KREMNA JUHICA

Sestavine: 1 x manjši brokoli 2-3 x krompir 1 x korenček 1 x šarlotka 1 x strok česna 1 x muškatni orešček, kurkuma, sol, poper 1 x kisla smetana 1 x smetana za kuhanje 1 x zelenjavna osnova juha ali kocka (predlagam Merkatorjevo BIo zelenjavno kocko) Priprava: Zelenjavo narežemo na majhne kose. Čebulo-šarlotko in strok česna popražimo na olivnem olju, dodamo zelenjavo in podušimo vse skupaj nekaj minut, začinimo. Nato zalijemo z vodo, ki ji dodamo zelenjavno jušno osnovo ali zelenjavno kocko ter smetano za kuhanje (lahko tudi kokosovo mleko). […]