Predjedi

1. 12. 2020

Dišeč kruhek na dom #polpečen #hlebček

Nam je super peči kruhek doma, če imamo čas. Najraje pa imamo tistega iz moje najljubše pekarnice iz rojstnega kraja. Zato smo zelooo veseli, da ga zdaj dostavljajo tudi v Ljubljano oziroma kar po vsej Sloveniji. Je polpečen in ga v 5-10min dopečemo doma in že imamo dišeč hrustljav popolni kruhek. Najraje imamo njihove štručke, ki jih spravimo v zmrzovalnik in vzamemo ven po potrebi 🙂 Več o dostavi na dom in izdelkih je v videu >> www.hlebceknadom.com Obožujemo pa tudi njihove sladke kruhke, piškote in peciva. A ste že […]
8. 7. 2020

COOL NABODALCA NA SONČNEM KUSKUSU #kotanyi #izi #recept #poletje

SREČA NA PALICI ali COOL NABODALCA NA SONČNEM KUSKUSU Pomlad in poletje diši po barvni, sveži in malce dimljeni hrani, ki spominja na sonce in žar, kajne? Za vas imam en super in resnično enostaven recept. Vas zanima kako lahko mlajši kuharji presenetite svoje starše ali prijatelje in jim pripravite res okusno jed in to v le nekaj minutah? Ta jed bo vsakogar prevzela z okusi in pogledi, a zato ne rabite biti kuharski mojster, ampak se morate le znajti 😉 Zato sem s Coolovci iz revije Cool pripravila za vas […]
6. 4. 2020

SIROVE ŠTRUČKE #izi #kotanyi #ostanidoma

Za te res dobre 4 sirove štručke potrebujete >> Za testo, ki ga enostavno zmešate ročno ali lažje z aparatom za kruh ali Thermomix za gnetenje,…: 300g gladke moke 3 žlice oljčnega olja (priporočam Belica Jenko) 1 vrečka suhega kvasa 200ml mlačnega mleka 1 žlička soli ali več – po okusu Hlebec pustite na toplem vzhajati 30-60min , nato ga razdelite na 4 kose in razvlečete ter zvijete v štručke. Pustite na toplem pokrite še 20-30min, nato jih malce prerezete in nadevate >> Nadev s sirom zmešate vse skupaj: Večja […]
9. 3. 2020

Brezglutenski izi recepti #kruh #njoki #špageti #schar

3. 3. 2020

Kolagenska juha s Kotanyi

Zakaj sem juho imenovala kar kolagenska juha? Zato ker je to trendovsko ime za kostno juho 😉 Ja, res je trend, ampak za ta trend vedo že naše babice in stoletja že vsi upoštevamo nasvete, da ko si bolan moraš jesti domačo juho, po porodu ženskam nujno dajo za jest juho,… Redko kdaj pa zasledim, da bi pisalo kako je potrebno tako juho skuhati, da res iz mesa/kosti/zelenjave dobimo tisto najboljše za naše telo. Zato vam tokrat pišem tale osnovni in enostavni recept za s kolagenom polno govejo juhico.  Kostna […]
24. 1. 2020

Izi domač golaž s Kotanyi

Obožujem vikende, ko lahko kuham jedi počasi, brez stresa, z užitkom, večje količine,… Če ni goveja juhca, pa je goveji golaž. Moja babi naredi najboljši golaž na Svetu, ampak ga kuha 4ure in je skoz zraven, da se vse naredi pravi čas. No, jaz nimam tega časa, zato si vse skupaj malo poenostavim – vsaj razpolovim čas kuhe iz 4 na 2 uri 😉 Tole je res izi golaž, ki ga naredim večkrat, sploh, ko dobim domačo govedino. Včasih naredim takega z večjimi koščki mesa in ga skuham kar poln […]
24. 10. 2019

IZI DOMAČA PIZZA S KOTANYI

Saj veste, da imam jaz rada vrhunsko hrano in uživam v najboljših restavracijah in seveda tudi pizzerijah,…ampak včasih pa paše taka domača pizza, ki ti jo pomagajo pripravit otroci. Tokrat sem jo naredila res na izi. V mešalnik sem dobesedno zmetala >> 400g Pol bele in pol pirine moke 1 vrečko suhega kvasa ali KOTANYI VINSKI KAMEN 220g mlačne vode 1 žličko KOTANYI SOL Z ZELIŠČI 30g extra deviškega hladno stiskanega oljčnega olja Jenko in res pikico sladkorja v prahu Vse skupaj zmešamo in pregnetemo (meni to naredi kar aparat […]
6. 9. 2019

IZI KRUH BREZ KVASA S KOTANYI

Danes pa z vami delim video recept za enostaven pirin kruhec brez kvasa. Zakaj brez kvasa? Zato, da ga lahko naredimo v 3 minutah in že damo pečt in najbolj zato, ker me tak kruh ne napihuje in ga imam zato raje 🙂
13. 2. 2019

VALENTINOV GAZPACHO #KOTANYI #IZI

K Valentinov gazpacho – recept za 2 osebi POTREBUJEMO: 1 pasiran paradižnik 300g 1 sladka rdeča paprika 1 strok pečenega ali vloženega česna 1/2 pečene šalotke ali sladke čebule 1-2 žlici kokosovega olja Po okusu >> KOTANYI kajenski poper / čili / kurkuma 2 žlici kokosovo mleko / kokosova smetana Po okusu solimo in dodamo sladkor PRIPRAVA: Na hitro popečemo/podušimo šalotko, česen in rdečo papriko. ( V Thermomix damo šalotko, česen in papriko sekljamo 1x turbo, nato dušimo 3minute do 100stopinj celzija.) Kasneje dodamo še pasiran paradižnik,  začimbe po okusu, […]
7. 1. 2019

GOVEJA JUHCA Z AZIJSKIM PRIDIHOM #kotanyi #enolončnica #juha #beefsoup

Jaz nisem ravno najbolj srečna, če je za jest samo juha oz. enolončnica. Sem bolj za glavne jedi, ampak tokrat so mi v Kotanyi postavili izziv za krepko juho, ki je lahko enolončnica oz. tokrat ne bo iz enega lonca, ampak bo taka dobra zimska juhica, ki je vse v enem. Z juhami se lahko tudi postimo, se prečistimo,.. Zato sem naredila poizkus iz meni najljubše juhe, ki je seveda goveja juhca, ampak tokrat z Azijskim pridihom. Ker je bil poizkus uspešen, recept delim z vami. A poznate Tajske piščančje […]