Recepti

9. 6. 2019

BIOZONE TROBARVNI SMUTI #semafor #relax #energy #vital #mercator

Ta vikend smo se imeli res super. A uganete kje smo bili? Na Čarobnem dnevu seveda 🙂 Tokrat sem bila na Mercatorjevem odru v kuhinji Mali šef. A ste gledali to oddajo? Tokrat smo skupaj z otroci iskali barvno sadje in zelenjavo, ki ga lahko uživamo surove in naredili hladno juhico gaspačo in semaforizirane smutije >> Zeleni je vseboval šparglje, špinačo, kivi, avokado, zeleno jabolko, meto in rižev kokosov napitek Biozone in žlico vanilijeve bourbonske paste KOTANYI Rumeni je vseboval breskve, marelice, pomarančo, ananas, banano, korenček, kokosov napitek Biozone in […]
25. 5. 2019

PIKNIK SOLATA #kotanyi

Včasih smo piknik sezono pričeli že marca, najkasneje aprila, zdaj pa je skoraj že junij, pa še kar ni pravega vremena za organizacijo celodnevnega piknika na prostem. Danes smo izkoristili prvo soboto po dolgem času, da je bil sonček vsaj do 14ure in spekli meso na žaru, zraven pa sem naredila res okusno in enostavno piknik solato. Zanjo je pomembno le, da uporabite dobre izbrane začimbe! Moj recept >> Potrebujete: mlada in rdeča čebula paradižnik rumena in zelena paprika šparglji Kotanyi mediteranske začimbe Kotanyi sol z zelišči Kotanyi česen v […]
20. 5. 2019

RIBJI PIKNIK #Kotanyi

Dobila sem dobre očiščene sveže ribe iz jadranskega morja. Tokrat Brancin in Orada, ampak imam rada tudi morski list, škarpeno in kakšnega Korbela,… Večer pred piknikom ali vsaj kakšno uro ali dve preden jih damo na žar, jih začinim z marinado iz oljčnega olja Jenko, mediteranskih zelišč Kotanyi in soli. Nato v trebušno votlino dam še morsko sol z zelišči. Dodamo še nujno svež rožmarin, prepolovljen strok česna, kose čebule in včasih dodam tudi rezino limone za sočnost. Naredim še marinado iz oljčnega olja Jenko in belega vina ter malo […]
6. 4. 2019

KORENČKOVI MAFINI #Mercator #Mališef

4.4.2019 je bil SVETOVNI DAN KORENČKA in zato smo povabili otroke iz bližnjega vrtca, da smo skupaj odkrivali jedi s korenčkom v Mariborskem Mercatorju. Vse skupaj so posneli POP TV za novo otroško oddajo Mali šef. Pa delim še nekaj osnovnih informacij z vami, vi pa jih lahko predate svojim otrokom >> Korenje je oranžne barve zaradi karotena, ki so antioksidanti in zelo koristiju našemu telesu. Korenčke poznamo različnih vrst, velikosti in so različnih odtenkov od romenih do oranžnih. Nekateri so bolj sladki, eni pa bolj hrustljavi. Korenček je na […]
3. 3. 2019

STRAWBERRY EASY CHEESECAKE #izi #cheesecake #greekstyle #kotanyi #video

INGREDIENTS/SESTAVINE: 100 g melted butter / 100 g stopljenega masla 250 g cookies / 250 g keksov, piškotov 1 kg greek strawberry yogurt / 1 kg grškega jagodnega jogurta 1 soft cream cheese or mascarpone / 1 kremni sir (philadelphia,..) ali mascarpone 2 eggs / 2 jajca FOR STRAWBERRY LAYER COOK AND MIX / ZA JAGODNO PLAST SKUHAJTE IN SPASIRAJTE: 1/2 CUP raw sugar + vanilla Kotanyi / 1 majhno skodelico rjavega sladkorja + vanilija v prahu in burbonska vanilijeva pasta Kotanyi 750g – 1 pack frozen strawberries / 1 paket […]
18. 2. 2019

SREČNI KROFI aka. DONATSI #brezcvrtja #izi #zdravo

Krofi oziroma prirejeni Amerški donatsi po moje, so definitivno bolj “zdrava” izbira. Krofki niso cvrti v olju ter vsebujejo pirino moko, ki jo lahko tudi nadomestite tudi z brezglutensko moko, dodamo še kokosov ali rjav nerafiniran sladkor, napitek brez laktoze in krofki so pripravljeni tudi za tiste, ki so na dieti ali alergike na te sestavine. Ker ne vsebujejo kvasa so pripravljeni v 15 minutah. Priporočam pa jesti sveže pečene, ko so še mehki, sočni in puhasti. SESTAVINE: 120g pirine ali brezglutenske 2 žlici pecilnega praška 50g rjavega ali eritritol […]
13. 2. 2019

VALENTINOV GAZPACHO #KOTANYI #IZI

K Valentinov gazpacho – recept za 2 osebi POTREBUJEMO: 1 pasiran paradižnik 300g 1 sladka rdeča paprika 1 strok pečenega ali vloženega česna 1/2 pečene šalotke ali sladke čebule 1-2 žlici kokosovega olja Po okusu >> KOTANYI kajenski poper / čili / kurkuma 2 žlici kokosovo mleko / kokosova smetana Po okusu solimo in dodamo sladkor PRIPRAVA: Na hitro popečemo/podušimo šalotko, česen in rdečo papriko. ( V Thermomix damo šalotko, česen in papriko sekljamo 1x turbo, nato dušimo 3minute do 100stopinj celzija.) Kasneje dodamo še pasiran paradižnik,  začimbe po okusu, […]
2. 2. 2019

IZI SREČNI MAFINI #reciklaža #velikanoč

RECIPE FOR 12 MUFFINS  1 CUP = 150 ml (yogurt cup cocos Land Eurospin) INGREDIENTS/SESTAVINE: 1 CUP yogurt (cocos, vanilla, no sugar) / 1 lonček jogurta (kokos, vanilija ali brez sladkorja) 1/2 CUP oil / 1/2 lončka olja 1/2 CUP milk / 1/2 lončka mleka 2 eggs / 2 jajca 2 CUPs flavour / 2 lončka moke 1 baking powder / 1 pecilni prašek 12 chocolate eggs or small spoon of Nuttela or fruits (I prefer piece of ananas) / 12 čokoladnih jajčk ali žlic Nuttele ali sadje (košček ananasa) […]
1. 2. 2019

RAFAELO SRČKI #izi #recept

Potrebujemo: 2/3 jajca 2 žlici kokosovega sladkorja 250g moke 50g kokosove moke 1 pecilni prašek 300ml kokosovega napitka (mleko) nekaj žlic kokosovega olja lističe mandljev Rafaelo kroglice Vanilijev puding (skuhate ga s 400ml kokosovega mleka in žlico kokosovega sladkorja) Priprava: Dobro stepemo jajca (lahko brez sladkorja, saj bomo dodali kokos, čokoladice, rafaelo,…), dodamo olje in mleko, nato pa zmešano moko, kokosovo moko in pecilni prašek. Dobro premešamo in maso damo v silikonski pekač srčki. V ene sem dodala čokoladice in rafaelo kroglice, na druge pa sem posula mandljeve lističe. Pečemo […]
1. 2. 2019

SRČNI LAVA CHEESECAKE #lavacake #cheesecake

Tokrat sem se malo poigrala z navadnim čokoladnim cheesecakom. Namesto softcheese / philadelphia namazov sem uporabila mascarpone in dodala nutello. Vse delate enako po receptu za cheesecake basic z dodatkom čokolade. Namesto da stopite čokolado, lahko dodate nekaj žlic nutelle ali kakšen drug podoben namaz. Ko prelijete keksno dno dodate silikonske modelčke in jih otežite z rižem. Pečete cca. 50 minut na 160stopinj celzija in ohladite ter pustite v hladilniku čez noč. Nato previdno odstranite silikonske modelčke in v luknje vlijete omako. Tokrat sem uporabila vanilijevo kremo, lahko pa bi […]