Recepti

25. 3. 2016

TORTELINI PO ITALJANSKO NA RDEČE

Sestavine Hofer:Prekajena šunka Italjanski namaz s česnom in paradižniki za bruskete Italjanski pesto rosso s tartufi Rdeče vino Toscana Tortelini polnjeni s siri (na embalaži piše, da so pikantni, ampak skoraj ne čutimo nič pikantnega) sol, poper, kajenski poper in chilli, če želimo malo bolj pikantni okus. Priprava: Za 2 osebi sem potrebovala 1 torteline, pol paketa prekajene šunke, pol pesta in pol namaza ter deci vina. Na majhne koščke narežemo prekajeno šunko (lahko tudi slanino, panceto ali pršut, ampak ta šunka je meni osebno popolna za to jed). Popražimo […]
25. 3. 2016

Cesarecce s šparglji in tartufato

Sestavine: 1 x cesarecce/fuži testenine (cca. 150g na osebo) 1 x šparglji (1 pest narezanih na osebo) 1 x slanina-panceta ali sušen dimljen pršut/šunka ( pest narezana na trakce/koščke) 1 x tartufata (1 žlica na osebo) 1 x smetana za kuhanje (za 1 osebo cca. 150g) 1 x parmezan (majhna pest sveže ribanega parmezana na osebo) Priprava: V vreli vodi skuhamo testenine al dente (1-2min manj kot piše na embalaži testenin, ker se potem še pokuha vse skupaj v omaki vsaj 1-2minuti). Zadnji 2 minute damo v vodo s testeninami […]
25. 3. 2016

RAVIOLI na motovilčevi posteljici by MIŠA MARGAN

Sestavine: Suh paradižnik Češnjev paradižnik Ravioli (250g) Mozarela Motovilec Bučno olje Priprava: Najprej skuhamo raviole, nato na olivnem olju popečemo suh paradižnik in dodamo češnjev paradižnik. Vse skupaj začinimo in dodamo kuhane raviole. Nato na krožniku pripravimo motovilec in narezano mozzarelo ter dodamo raviole s paradižnikom. Nato prelijemo vse skupaj z nekaj kapljic bučnega olja. Mmmmm, pa dober tek*
25. 3. 2016

ŠPAGETI & TUNA NA BRZINO

To jed objavljam zgolj za idejo, ne kot recept. Mogoče pa je kakšna bralka tukaj, ki tega ne pozna, potrebuje idejo ali pa zaposlene dame, ki delate cele dneve in za daljšo kuho nimati časa,… V glavnem obrok stane cca. 7 eur za 3 osebe s solato kristalko vred. Ta cena se lahko zniža, tako da dokupite kakšno cenovno ugodnejšo tuno in le eno Rio mare v omaki,… Pri tej jedi je super še to, da potrebujete le eno ponev, kuhinja ne bo umazana in niti ne bo imela kasneje […]
25. 3. 2016

LAZANJA FORTUNA

Sestavine: 1/2 x sveže lazanje (Eurospin) 1 x mešana zelenjava – ratatui (čebula, bučke, melancane, paprika, paradižnik) 2 x piščančji zrezek 1 x žlica tartufate 1 x smetana za kuhanje ali beshamel 1 x parmezan Priprava: Tartufato vmešamo v smetano ali beshamel (mleko+moka, če nimamo ničesar doma). S smetano premažemo pekač, položimo lazanje in nato dodamo v naprej popečeno zelenjavo – ratatui in piščančji zrezek, ki ga narežemo na trakce ali koščke. Vse solimo oz. začinimo po okusu. Spet polijemo smetano in potresemo z parmezanom. Tako nadaljujemo dokler imamo sestavine! […]
25. 3. 2016

POLNOZRNATI PERESNIKI V TUNINI OMAKCI

SESTAVINE: 1 x polnozrnati peresniki-metuljčki – bio Hofer 1 x smetana za kuhanje Hofer 1-2 x mala konzerva bele tune v olivnem olju (cenejša in skoraj enaka kot Rio mare je šparova tuna) 1 x suhi paradižniki vloženi v olivnem olju Lidl 1 x feta ali beli sir v kockah 1 x sol, poper PRIPRAVA: Testenine skuhamo po navodilih v vreli slani vodi (kuhamo jih 1 minuto manj kot piše v navodilih, ker jih bomo kuhali kasneje še kakšno minutko v omaki). Omaka: Tuno le malo odcedimo in stresemo kar […]
25. 3. 2016

LAZANJA PO MOJE

Sestavine:  1 x parmezan Reggiano ali Granapadano 16 mesecev zorjen Eurospin 1 x Bolonjeze Fortuna : http://www.srecna.si/index.php/testeninske-jedi/57-srecni-recepti/testeninske-jedi/108-bolonjeze-fortuna 2 x sfolija – testeninski lističi sveže lazanje Eurospin 1 x bechamel Eurospin 1/2 kisle smetane 1 x smetana za kuhanje Panna Eurospin 2 x trdo kuhano jajce 1 x feta sir Navodila za pripravo: Recept je za 6 velikih kosov lazanje za velik pekač za v pečico. Združila sem več različnih okusnih lazanj iz Sicilije, Sardinije in Calabrije in seveda moj pečat. Najprej skuhamo omako bolonjeze. Pravi Siciljanski bolonjeze je s korenčkom, pelati, […]
25. 3. 2016

PAŠTA FORTUNA SICILIJA

Sestavine: 1 x čili 1 x česen 1 x pinjole ali mandlji 1 x pršut ali olive 1 x POPER 1 x ržene testenine Palmieri 1 x olivno olje 1 x suh paradižnik 1 x beli sir ali feta v kockah 1 x parmezan Reggiano Navodila za pripravo: Testenine skuhamo v soljeni vreli vodi cca. 7 minut – naj bodo al dente! Medtem: V ponvi segrejemo olivno olje in vanj damo 2 narezana stroka česna. Ko česen pozlati ga odstranimo iz ponve in dodamo pinjole ali mandlje, ki jih cca. […]
25. 3. 2016

CARBONARA po moje

Testenine:  1x Testenine – 100-150g na osebo 1x sol 1x bazilika (sesekljana – sveža ali zamrznjena,..) 1 x mali korenček Testenine kuhamo v vreli vodi, ki ji dodamo sol (žlica vegete ali jušna osnova) in malo sesekljane bazilike ter korenček narezan na kose, ki doda špagetom le piko na i v okusu. Kuhamo jih od 5-7 minut ali več (upoštevajte navodila na embalaži). Predlagam, da jih kuhate 1 minuto manj kot piše v navodilih in jih takrat poskusite, da jih ne prekuhate. Naj bodo bolj aldente kot ne, kajti jih […]
25. 3. 2016

BOLONJEZE FORTUNA

Sestavine: 1 x bazilika in origano 1 x zelena 1 x čebula 1 x sol, kajenski poper, peperoncino 1 x feta sir 1 x korenček 1/2-1 kg mlete mlade govedine 1 x kuhana paradižnikova omaka z dodatki paprike, bučk in melancanov (pasirana) 1dcl belega vina Navodila za pripravo: “Pravi” bolonjeze pravijo Siciljani vsebuje le mleto govedino, čebulo, zeleno, korenček, pelate, baziliko in sol ter poper. Mi pa namesto pelatov skuhamo omako iz domačih paradižnikov in ostale zelenjave že poleti in jo imamo v zamrzovalniku že pripravljeno za nadaljno kuho. Meso […]