Recepti

25. 3. 2016

RAKOV SAGANAKI & bavete na izi

Ta morska jed je zelo okusna in hitro pripravljena in kar je še najboljše pripravi jo lahko vsak, tudi moj mož 😉 Tokrat je možek kuhal po mojem receptu za snemalno ekipo Planet TV-ja za Oddajo O: http://www.srecna.si/index.php/o-nas/mediji/11-reference/mediji-o-nas/264-moz-kuha-za-o-planet-tv Za to okusno morsko poletno jed potrebujemo: 1-2 x rdeča čebula 2-4 x stroke česna 1x paradižnikovo zelenjavna omaka (Eurospin) vsaj 500g mariniranih rakcov (za hitro pripravo predlagam Hofer zmrznjen program) belo vino (cca 1 dcl polsladko-polsuho) feta sir bavette (Eurospin) ali kakšne druge testenine Priprava: Na olivnem olju popražimo nasesekljano čebulo in […]
25. 3. 2016

BOLONJEZE na izi

Potrebujemo: 1 x mleto meso (govedina, puranje ali mešano) na osebo cca. 100g mesa 1 x mešana zamrznjena zelenjava za praženje Bofrost (korenček, zelena, čebula) na 100g mesa damo 50g zelenjave 1 x pasiran paradižnik z zelenjavo – omaka v steklenici Eurospin  1 x bavete ali špageti Eurospin – 1 paket je za cca. 3-4 osebe 1 x sol, poper, kajenski poper, bazilika, origano   Priprava: Skuhamo testenine po navodilih na embalaži, jih odcedimo ter polijemo z malo oljčnega olja, da se ne zlepijo. V ponvi na katero se ne […]
25. 3. 2016

BUCATINI S TUNO PO “MOŠKO”

SESTAVINE za 3-4osebe: Čebula (1 šarlotka ali 2 mladi čebuli) Česen (strok sesekljanega ali pa čajna žlica zamrznjenega česna Eurospin) Zelenjava, ki jo imate doma (šparglji, paprika, bučke, korenček,..) Majhna konzerva ali tertapak pasiranih ali polpasiranih pelatov-paradižnkova omaka 2 konzervi tune v olivnem olju 1 konzerva tune Rio mare za pašto aglio olio e peperoncino 1 Bucatini ali bavete ali špageti Parmezan v kosu (priporočam Regiano)  PRIPRAVA: Česen in čebulo popražmo na olivnem olju, nato dodamo še na majhne koščke narezano ostalo zelenjavo (lahko tudi brez, če je nimate doma,..). […]
25. 3. 2016

GRATINIRANI NJOKI v zelenjavno piščančjem kariju

Sestavine:  1 x mešana zelenjava (korenček, brokoli, cvetača – lahko tudi kar iz zmrznjenega programa v Hoferju) 1 x pražena čebula Kotanyi , Gea,.. ali pa jo popražite sami! 1 x smetana za kuhanje 1 x parmezan 1 x sir 1 x piščančji koščki 1 x suhi paradižniki 1 x sol, poper, rumen curry v prahu Maestro je bolj pekoč, Kotanyi je bolj blag in vsebuje več okusa po sveži limonini travi 1 x njoki Priprava:  Zelenjavo na hitro podušimo ali skuhamo na sopari, dodamo smetano in parmezan. V drugi […]
25. 3. 2016

CARBONARA S ŠPARGLJI

 Sestavine: Široki rezanci šparglji Slanina ali panceta (predlagam že narezane kocke slanine – cubeti za hitro pripravo) Smetana za kuhanje ali beshamel rumenjak parmezan sol, poper Priprava: Na kapljici olja popečemo slanino, strok narezanega česna, ki ga potem umaknemo in naknadno še dodamo šparglje. Dve minutki popečemo vse skupaj in zalijemo s smetano, dodamo parmezan, sol, sveže mlet poper in premešamo. Rumenjak dodamo čisto na koncu in ga na hitro vmešamo v omakco. Že prej skuhane široke rezance prelite z dobrim oljčnim oljem  (lahko z okusom tartufov) primešamo v “carbonaro”. […]
25. 3. 2016

Bavete s tuno, koruzo in šparglji

Sestavine: bavete (Eurospin ali Barila) šparglji koruza (ena majhna konzerva) 1 velika tuna ali 2 majhni (predlagam Riomare ali Spar bela tuna v olivnem olju) 1 mini šarlotka sesekljana (ali mlada čebula) 2 stroka sesekljana česna (ali malo že nasesekljanega zamrznjenega Eurospin česna) smetana za kuhanje ali kokosovo mleko-smetana olivno olje (jaz imam vedno doma kakšnega pekočega s feferoni in tartufovega za prelit testenine pred postrežbo) Priprava: Na malo olivnega olja popražimo sesekljan česen – samo da zadiši in mu nato dodamo šparglje za 2 minutki in nato še tuno […]
25. 3. 2016

POMLADNI PLJUKANCI

Recept za pomladno pašto za vse tiste, ki radi kuhate po “moje” 😉 SESTAVINE: 1x istrski pljukanci ali kakšne druge zamrznjene ali sveže testenine 1 x divji šparglji 1x jušna osnova 1 x zelenjava 1 x suhi paradižniki 1 x pinjole Za mesno pripravo: 1 x koščki piščančjih prsi Za vegi pripravo: 1 x kokosovo mleko-smetana za kuhanje PRIPRAVA: To so domači ročno izdelani istrski pljukanci, ki sem jih skuhala v juhici (lahko je tudi osnova za juho – kokošja, piščančja, goveja ali zelenjavna). Zadnje minute dodamo narezane in očiščene […]
25. 3. 2016

ŠPAGETI AL OLIO PALMIERI

Olje Palmieri, po vonju in okusu spominja na zdrave in sveže plodove oljk, ki zaokrožijo okus v širok spekter nežne in prijetne arome. Oljčno olje je plod sorte “ogliarola” in “cellina”. S kakovostnimi in zdravimi plodovi oljk, dosežejo vse standarde, ki olje Palmieri uvrsti v kategorijo deviškega oljčnega olja. Več o družinski tradiciji Palmieri si lahko preberete tukaj: http://www.palmieri.si SESTAVNE za pripravo špagetov: Olivno olje PALMIERI špageti strok ali dva česna šparglji klobasice (Peperoni, Chorizo, polsuhe klobase,..) pinjole mešanica začimb za putanesco in aglio olio ali sušena zelišča-začimbe: bazilika, suhi feferoni, chili, […]
25. 3. 2016

TORTELINI PO ITALJANSKO NA RDEČE

Sestavine Hofer:Prekajena šunka Italjanski namaz s česnom in paradižniki za bruskete Italjanski pesto rosso s tartufi Rdeče vino Toscana Tortelini polnjeni s siri (na embalaži piše, da so pikantni, ampak skoraj ne čutimo nič pikantnega) sol, poper, kajenski poper in chilli, če želimo malo bolj pikantni okus. Priprava: Za 2 osebi sem potrebovala 1 torteline, pol paketa prekajene šunke, pol pesta in pol namaza ter deci vina. Na majhne koščke narežemo prekajeno šunko (lahko tudi slanino, panceto ali pršut, ampak ta šunka je meni osebno popolna za to jed). Popražimo […]
25. 3. 2016

Cesarecce s šparglji in tartufato

Sestavine: 1 x cesarecce/fuži testenine (cca. 150g na osebo) 1 x šparglji (1 pest narezanih na osebo) 1 x slanina-panceta ali sušen dimljen pršut/šunka ( pest narezana na trakce/koščke) 1 x tartufata (1 žlica na osebo) 1 x smetana za kuhanje (za 1 osebo cca. 150g) 1 x parmezan (majhna pest sveže ribanega parmezana na osebo) Priprava: V vreli vodi skuhamo testenine al dente (1-2min manj kot piše na embalaži testenin, ker se potem še pokuha vse skupaj v omaki vsaj 1-2minuti). Zadnji 2 minute damo v vodo s testeninami […]