Recepti

25. 3. 2016

OVER MURA MOVING CHEESECAKE

SESTAVINE:  300-400g keksov (polnozrnati, kukiji, albert,..) 100-150g masla ali margarine 1000g Soft cheese namaz 160g kisla smetana 4 jajca  1 makova fila Hofer 1 lešnikova ali orehova fila Hofer jabolčna marmelada sladkor dodamo po okusu Kotanyi cimet, vanilijev, karamelni sladkor,.. PRIPRAVA: PIŠKOTNO DNO: Na 24-26 cm premer tortni pekač položimo popolnoma zmlete kekse 1x 300-400g (digestive-kupiš jih v leclerku ali pa polnozrnate “albert” kekse v Lidlu ali Hoferju) zmešane z 100-max. 150g stopljenega masla ali margarine ter jih z pripomočkom za delanje “pire krompirja” rahlo potisnemo in zravnamo na dnu […]
25. 3. 2016

CHEESECAKE Z MAKOM PO PREKMURSKO brez pečenja

 SESTAVINE:  300-400g keksov (polnozrnati, kukiji, albert,..) 100-150g masla ali margarine 1000g Soft cheese namaz 200g kisla + 100-200g sladka smetana 1 makova fila Hofer (ali mak namočen v smetani plus sladkor, vanilija,..) 1 lešnikova ali orehova fila Hofer (ali mleti oreščki namočeni v smetani plus sladkor, vanilija,..) jabolčna marmelada s cimetom za božične dni sladkor dodamo po okusu Kotanyi cimet, vanilijev in karamelni sladkor,.. PRIPRAVA: PIŠKOTNO DNO: Na 24-26 cm premer tortni pekač položimo popolnoma zmlete kekse 1x 300-400g (digestive-kupiš jih v leclerku ali pa polnozrnate “albert” kekse v Lidlu ali Hoferju) zmešane […]
25. 3. 2016

CARAMEL FUDGE BROWNIE CHEESECAKE

 SESTAVINE: 1/2 x kos kisla smetana 250 x g cookie ali polnozrnati keksi 6 x jedilna žlica stopljenega masla 250 x ml sladke smetanje za stepanje 600 x g čokolade za kuhanje (temna + svetla) 2-4 x jedilna žlica likerja (kava, smetana) 900 x g philadelphia 10 x ml vanilija 1 x kos karamelni toffee preliv 1 x kos zmes za brownie PRIPRAVA:  Prva plast- Crust cookie: Chocolate cookies ali polnozrnati keksi ali ameriškicookies zmleti in dodamo stopljeno maslo ter pritisnemo na dno pekača. Ganache krema-čokoladna plast: Smetana ter stopljena čokolada se […]
25. 3. 2016

OVER MURA MOVING PANCHEESECAKE

RECEPT:  Spečemo od cca.10-15palačink in jih nadevamo z različnimi nadevi. Zlagamo eno na drugo dokler ne porabimo vsega materiala. Cheesecake nadev: 1x cottage cheese ali skuta + 1x soft cheese (Philadelphia,..) premešamo do gladkega, primešamo jajce, 30ml sladke in 1-2 veliki žlici kisle smetane, rozine, ki so se že prej namakale v rumu ter sladkor. Orehov nadev: (cca.100g) orehe poparimo z (cca. 0,5dcl) mlekom in sladko smetano, dodamo sladkor, vanilijev sladkor in zmešamo. P.s. lahko dodamo v mleko tudi kakšen košček masla ali koncentrat vanilija maslo – po želji ali okusu. […]
25. 3. 2016

CHEESEPANCAKE Z JAGODAMI

Palačinke nadevamo z nadevom:    skuta ali cotagecheese + soft cheese – Philadelphia + nekaj žlic kisle smetane + sladkor po okusu in vanilijev sladkor + kokosova fila Hofer, ki jo zmešamo s sladko smetano Na nadev damo še jagode (sveže ali zmrznjene) ter lahko še prelijemo z nutello:) Prekrijemo z palačinkami in prelijemo z preostankom nadeva, ki mu dodamo še malo tekoče in kisle smetane smetane in jajce. Po vrhu z Kotanyi mlinčki posujemo še vanilij, karamelo, cimet in sladkor. Pa sladek tek želim* Več Cheesecake receptov: http://www.srecna.si/index.php/sladice/cheesecake
25. 3. 2016

SKUTNI CHEESECAKE kokos, oreo, karamela

 SESTAVINE 1 x skuta (cca. 500-700g) 1 x softcheese (Philadelphia ali alternativa Lidl, Hofer,..) 1 x nekaj žlic kokosove moke 1 x kisla smetana (priporočam jogurtova Merkator bonus ali light MU) 1 x sladkor (za manj sladek je 100ml dovolj, če imate radi bolj sladko pa ga dajte več) 3-4 x jajce 1 x oreo piškoti (ali alternativa Hofer, Lidl,..) 1 x ameriški cookiji (Lidl, Hofer) 100 g masla stopljenega karamele fudge kocke Piškote zmiksamo v “prah”, ki še vseeno vsebuje delčke piškotkov in dodamo stopljeno maslo, premešamo in damo […]
25. 3. 2016

CHEESECAKE BREZ PEČENJA – BASIC

Pekač 24 cm premera.  Sestavine:  250-300 g polnozrnati piškoti 100 g maslo-margarina 4 kos Philadelphia clasik (soft cheese cream), če hočemo čokoladno pa Philadelphia Milka ali pa stopimo čokolado in jo vmešamo v navaden soft cheese namaz 200-300 ml smetane za stepanje 4 velike žlice kisle smetane Navodila za pripravo:  Piškotno dno je iz popolnoma/delno zmletih polnozrnatih keksov ter stopljenega masla ali margarine. Pritisnemo ob dno pekača-posode (pomagamo si s tlačilcem krompirja za pire). Krema pa je zmešana-zmiksana masa iz mehkega sira-namaz Philadelphia ali podobno ter dodatkov kisle smetane in […]
25. 3. 2016

MILKA CHEESECAKE

 SESTAVINE: 8 Milka Philadelphia namazov 4 jedilna žlica rjavi sladkor 100 g maslo-margarina 250 ml sladka smetana za stepanje 250 g polnozrnati keksi+cookie 1 cream liker 1 velika Milka Noisete 5-6 Milka Luflee PRIPRAVA: V multipraktiku popolnoma zdrobimo kekse in nato dodamo topljeno maslo ter pemešamo. Damo v pekač in enakomerno potisnemo ob dno. Postavimo v hladilnik in med tem pripravimo kremo: zmešamo ročno cca.8 Philadelphia Milka namazov + kisla smetana + sladkor + že stepena smetana (po okusu). Premažemo po keksovem dnu in pustimo v hladilniku 4 ure. Nato […]
25. 3. 2016

PRES*CHEESECAKE

Tortni pekač s premerom cca. 28 cm  SESTAVINE:  Prva presna plast:  1 x mleti lešniki Hofer 1 x mleti mandlji Hofer 3 x vrečke datljev brez koščic Hofer 1 x skodelica kakava 3-4 x žlice kokosovega masla oz. olja v trdem stanju 4 x žlice vode Sadna sredina – nadev: cca. 1-2 skodelici zamrznjenih gozdnih sadežev in jagod, ki jih prej odmrznemo ali v sezoni sveže. Polovico zmeljemo v grob smoothie. Druga presna plast:  2 x vrečki datljev brez koščic Hofer 1 x vrečka fig ali sliv ali marelic Hofer […]
25. 3. 2016

PANCHEESECAKE

Sestavine:  1 x palačinke 1 x softchesee oz. sirni namaz – Philadelphia ali podobno npr. Hofer ali Lidl 2 x jajce 1 x kisla smetana 1 x cotage chesee Hofer ali Lidl 1 x vanilijev sladkor + sladkor 1 x rozine namočene v rum ali kompot 1 x sladka smetana Priprava:  Palačinke nadevamo z nadevom: zmešamo sirni namaz + polovico kisle smetana + cotage chesee + polovico sladke smetane + vanilijev sladkor in sladkor po okusu. Na kocu vmešamo še rozine, ki so bile namočene v rum. Palačinke “zavijemo” in jih naložimo […]