Recepti

25. 3. 2016

BRESKOV ŠTRUDL IN BELINI

POTREBUJEMO: BRESKVE ali NEKTARINE PENINA ali ŠAMPANJEC SKUTA ali COTAGE CHEESE SLADKA in KISLA SMETANA LEŠNIKOVA FILA HOFER VANILIJEV SLADKOR MED LISTNATO TESTO PRIPRAVA: Testo malo razvlečemo in nanj nadevamo olupljene narezane breskve zmešane s skuto, lešniki in smetanami. Nadev prelijemo z medom in potresemo z vanilijevim sladkorjem ter zavijemo. Premažemo s stepenim jajcem ali maslom ter potresemo s sveže mletim cimetom, vanilijem in karamelo iz mlinčkov Kotanyi. Pečemo cca. 1 uro ali več na 160-200 stopinj. Zraven pa priporočam breskov belini, ki ga naredimo iz olupljenih breskev, ki jih […]
25. 3. 2016

ENEMON ZAJTRK PO MAJINO

Naša zmagovalka za Enemon izdelke za pomoč pri zdravem “hujšanju” je Maja Kovačič, ki nam je podala idejo in slikco njenega zajtrka z Enemonom, jaz pa sem zapisala recept, da ga lahko naredite tudi vi: POTREBUJEMO: Enemon slim vanilija Enemon otrobe jabolko mleko, vodo, jogurt (tekočina po želji) cimet Enemon slim si zmešamo z željeno “tekočino”, dodamo otrobe za boljšo prebavo in zdravo črevesje. Nato si narežemo še jabolko (eno na dan prežene zdravnika vstran) ter potresemo z malo cimeta. Zdrav zajtrk za super začetek dneva. P.s. v pripravek lahko […]
25. 3. 2016

SKUTINI KNEDLI S SLIVAMI

Sestavine za približno 10 knedlov: 1/2 skute 6 velikih žlic gladke moke 4 velike žlice pšeničnega zdroba 1 jajce ščepec soli 1 x drobtine 1 x maslo Priprava: Vse skupaj zamesimo in oblikujemo knedle. V primeru, da je premehko testo mu lahko dodamo še malo moke. V sredino damo slivo in vanjo kocko rjavega sladkorja (kocke kupim v Leclerku- sladkor iz Mauritiusa). Nato še povaljamo v moko, da bo oblika popolna. Lahko že sveže kuhamo v vreli vodi ali pa jih damo zamrznit in jih imamo na zalogi, kadar se […]
25. 3. 2016

SADJE & KNEDLI

Sadje je najbolj zdravo jesti na tešče, zjutraj ali za kakšno malico med obroki. Tokrat ideja za sadno zdravo bombo: 1 x kompot iz različnega sadja (breskev, ananas,..) 1 x pomaranča 1 x banana 1 x kivi 1 x hruška 1 x jabolko 1 x kaki vanila 1 x klementine ali mandarine Sadje narežemo na male koščke in vse skupaj premešamo. Da bo jed še bolj potencirala zdravje, pa dodamo na koncu še kakšno žlico ali dve Chia semen, ki vsebujejo ogromno kalcija, kalija … V primeru, da smo lačni […]
25. 3. 2016

BOŽIČNO KIČASTI KEKSI

Sestavine:  125 x g margarina 250 x g bela moka 2 x kos jajce 1 x ščepec soli 1 x kos rumenjak 1 x čajna žlica cimeta 2 x čajna žlica mleka Navodila za pripravo:  Vse sestavine zamesimo skupaj in na koncu dodamo še jajca. Cimet dodamo v božičnem času. Lahko pa dodamo tudi rum, kokos, izvleček vanilije, karamele,… Razvaljamo in z modelčki izrežemo različne oblike. Predlagam delo na peki papirju, ki ga nato kar položite v pekač in pečete cca. 15 min na 180 stopinj celzija. Z barvami za […]
25. 3. 2016

NUTELINE KROGLICE s kokosom na izi

Ko sem naredila te kroglice iz “ostankov” keksov, odprtih mletih oreščkov, kakava, odprte vrečke kokosa, ruma, kokosovega masla in nutele sem si rekla, to pa moram deliti z vami, ker je res njami 🙂 Super ideja za pacanje z otroci (namesto ruma lahko dodamo mleko) in ob enem pospravimo vse odprte vrečke in pakete, ki nam včasih ostajajo po predalih 😉 Priprava je enostavna. V “blender-mikser” damo kekse in jih malo bolj na grobo zmeljemo, dodamo še maslo, nutelo, malo kakava, kokosovo moko, malo ruma ali mleka ali kakšnega drugega […]
25. 3. 2016

ČOKOLADNI ČIP KEKSI

Sestavine:  180 x g maslo-margarina 1 x jedilna žlica cimeta 3 x jedilna žlica mleka 125 x g gladke moke 125 x g ostre moke 100 x g mletih mandeljev ali lešnikov Navodila za pripravo:  Sestavine zmešamo z mešalnikom za testo (cimet je le dodatek v prazničnih dneh, drugače ga lahko tudi izpustite). Na peki papirju razvaljamo in otisnemo oblike z modelčki za kekse. Poljubno jih okrasimo z čokoladnimi čip koščki. Z peki papirjem položimo na pekač in pečemo cca. 15 min na 180-200 stopinj celzija. Lep pisan in sladek […]
25. 3. 2016

MAFIN ROŽICE IZ LISTNATEGA IN VLEČENEGA TESTA

SESTAVINE ZA 12 MAFINOV: 2 lista vlečenega testa 1 listnato testo 1/2 lešnikovega ali orehovega nadeva-fila 1/2 kokosovega nadeva-fila malo smetane ali mleka vanilijev puding sladkor v prahu borovnice PRIPRAVA: V model za mafine, ki ga namastimo z maslom, namestimo vlečeno testo premazano z maslom in ga rahlo potiskamo v luknje (pomagamo si z odvečnim testom). Nadevamo z kuhanim malo ohlajenim pudingom, ki mu dodamo borovnice. Listnato testo premažemo z mešanico kokosove in lešnikove file (zmešamo z nekaj žlicami smetane ali mleka) ter zavijemo kot rolado. Narežemo na 12 kosov […]
25. 3. 2016

AMERIŠKI PARTY KOLAČ

Midve s Taro obožujeva enostavno a dobro peko. Tokrat sva spekli našemu slavljencu pomerancu Partyu, ki ima korenine v ZDA, sčkast ameriški bananin kolač. Ta kolač je zelo dober, ko je še malo topel ali pa kot pecivo tudi drug dan. Mi smo ga preoblekli v čokolado in dodali svečke, zato izgleda kot torta 🙂 Potrebujete: 2 x jajce Pol skodelice (100ml) rjavega ali kokosovega sladkorja Pol skodelice (100ml) mleka (lahko riževo-kokosovega za še izboljšan okus) 3 velike zrele banane 1 (200ml) skodelica olja 1 cup (250ml) skodelica navadne moke […]
25. 3. 2016

BRESKOVE ROŽICE

 SESTAVINE: 1 x jajce 50g rjavega sladkorja  + 1 vanilijev sladkor po okusu lahko dodamo še ščep muškatnega oreščka in cimeta 2 banani 80g stopljenega masla 100g pirine moke 1/2 zavitek pecilnega praška 50g fino mletih lešnikov ali pripravljene lešnikove file mešano sadje ali čokolada,.. čokoladni preliv PRIPRAVA: Stepenima jajcema dodamo sladkor in vanilijev sladkor (lahko tudi ščep muškatnega oreščka in cimeta). Medtem banane zmiksamo in prelijemo s stopljenim maslom in nato vse skupaj zmešamo ter dodamo še mešanico : moka, pecilni prašek, mlete lešnike oz. nusfulle (Hofer). Vse skupaj […]