Kruh

1. 12. 2020

Dišeč kruhek na dom #polpečen #hlebček

Nam je super peči kruhek doma, če imamo čas. Najraje pa imamo tistega iz moje najljubše pekarnice iz rojstnega kraja. Zato smo zelooo veseli, da ga zdaj dostavljajo tudi v Ljubljano oziroma kar po vsej Sloveniji. Je polpečen in ga v 5-10min dopečemo doma in že imamo dišeč hrustljav popolni kruhek. Najraje imamo njihove štručke, ki jih spravimo v zmrzovalnik in vzamemo ven po potrebi 🙂 Več o dostavi na dom in izdelkih je v videu >> www.hlebceknadom.com Obožujemo pa tudi njihove sladke kruhke, piškote in peciva. A ste že […]
6. 4. 2020

SIROVE ŠTRUČKE #izi #kotanyi #ostanidoma

Za te res dobre 4 sirove štručke potrebujete >> Za testo, ki ga enostavno zmešate ročno ali lažje z aparatom za kruh ali Thermomix za gnetenje,…: 300g gladke moke 3 žlice oljčnega olja (priporočam Belica Jenko) 1 vrečka suhega kvasa 200ml mlačnega mleka 1 žlička soli ali več – po okusu Hlebec pustite na toplem vzhajati 30-60min , nato ga razdelite na 4 kose in razvlečete ter zvijete v štručke. Pustite na toplem pokrite še 20-30min, nato jih malce prerezete in nadevate >> Nadev s sirom zmešate vse skupaj: Večja […]
9. 3. 2020

Brezglutenski izi recepti #kruh #njoki #špageti #schar

6. 9. 2019

IZI KRUH BREZ KVASA S KOTANYI

Danes pa z vami delim video recept za enostaven pirin kruhec brez kvasa. Zakaj brez kvasa? Zato, da ga lahko naredimo v 3 minutah in že damo pečt in najbolj zato, ker me tak kruh ne napihuje in ga imam zato raje 🙂
20. 10. 2018

PIVSKI KRUHEK #mafin #kruh #pivofest #kranjskaklobasa

POTREBUJEMO: 3 kozarce moke 1 pecilni prašek 1 svetlo ali temno pivo (malo pivo 3,3dcl) malo sladkorja malo soli pest pražene čebule (Kotanyi) 1 kranjska klobasa PRIPRAVA: Zmešamo moko, sol, sladkor in pecilni prašek, dodamo pivo in premešamo v lepo enakomerno zmes. Dodamo še na majhne koščke narezano Kranjsko klobaso (lahko jo prej malo popečemo) in pest pražene čebule. Mešanico damo v silikonski pekač ali v košarice za mafine. Pečemo na cca. 200 stopinj 30min. NAMIG: V zmes lahko dodamo tudi hrenovke ali klobasice ovite s slanino ali/in kocko sira. […]
1. 4. 2018

KRUHOVA ROLADA NA 101 NAČIN #reciklaža #kruh #izi

Pri nas doma porabimo vse ostanke celega tedna, za pripravo vikend kosil in pri tem je najboljše to, da ničesar ne mečemo vstran! Tako učimo tudi otroke in kar srce me zaboli, ko se kje hrana zavrže! Zato danes z vami delim eno najboljših reciklaž kruha in to je cmoki ali rolada. Jaz kar sproti ostanke kruha, ki ni več svež ali ga porabimo namesto toasta in ga popečemo v topli sendvič ali pa ga narežem na kocke in dam v zmrzovalnik. Lahko bi ga tudi posušili in hranili v […]
6. 6. 2017

SVEŽI PIRINI HLEBČKI #izi #hitro #thermomix

Danes sem na hitro spekla 4 pirine hlebčke. Zakaj? Ker sem se lotila predpoletnega “vitkanja” 😉 Jap s pirinim kruhom je vse lažje. Od kar imam na testu mojo novo ljubezen Thermomix, je pa vse še bolj lahko. Zato z vami delim recept za te kruhke. Potrebujete: 200g pirinega zrna 300g pirine navadne moke 300g mlačne vode 1 kocko kvasa (40g) 25 g Oljčnega olja (jaz uporabljam deviško hladnostiskano Jenko) ščep sladkorja 1-2 čajni žlici soli Priprava: V dober blender, mlinček za moko ali thermomix (ki je vse v enem) […]
25. 3. 2016

PIRINI SRČKI ali DARILO

Pirini srčki so hitro pripravljeni “zdravi” kruhki iz pirine moke in to brez kvasa. Naredimo jih v slabih 5 minutah (ostalo pa naredi pečica ;)) TO ZMORE VSAK! Za 8 mufinov oz. srčkov POTREBUJEMO: *300 g navadne pirine moke *1/2 vrečke pecilnega praška ali žlico sode bikarbone *3 dcl radenske *1 žlica olivnega olja (lahko tudi kakšnega drugega ali celo z aromo tartufov,…) *sol in vam ljube začimbe (lahko tudi kakšna mleta semena, praženo čebulo ali sveže narezane šparglje, olive, kapre,..) PRIPRAVA: Vseh 5 osnovnih sestavin damo v posodo in […]
25. 3. 2016

PIRIN KRUH S ŠPARGLJI IN ŠUNKO

 Sestavine:400 x g PIRINE navadne moke 100 x g PIRINE polnozrnate moke 2 x čajna žlica soda bikarbona ali 2 x čajna žlička pecilnega praška Kotanyi (lahko tudi vinski kamen Kotanyi) 500 x ml mineralne vode ali pa kombinacija 200 ml mineralne vode in 300ml tekočega navadnega jogurta (lahko light ali polnomastnega) 1 x jedilna žlica olivno olje za premaz (aroma s tartufi je top kombinacija in ga uporabimo tudi kot premaz pred pečenjem) Šunka AVE , šparglji Navodila za pripravo:  Zmešamo moko, ki ji dodamo pecilni prašek in sodo […]
25. 3. 2016

POMURSKO SREČEN KRUH #pogača #pomurje #slofest #mercator #maxi

Zakaj pomurski? Ker sem ga naredila s Prekmursko sušeno šunko in ocvirki. Zakaj srečen? Ker je narejen na izi, na hitro, brez kvasa, s pirino moko in posledično smo potem gospodinje-mame srečnejše 🙂 POTREBUJEMO: 500g pirine navadne moke 500ml radenske kakšno žlico ali dve kisle smetane žlico olivnega olja 1 pecilni (lahko tudi vinski kamen ali sodo bikarbono) ocvirke sušene in prekajene mesnine Kodila Murska Sobota Silikonski pekač ali peki papir PRIPRAVA: Na izi v 5 minutah je kruh “zamešan”. Moka + pecilni + kisla smetana + radenska + olje […]