Glavne jedi

25. 5. 2016

PIRINA RIŽOTKA S ŠPARGLJI

Sestavine: Pirin riž Muller (lahko delate tudi z navadnim ali divjim rižem po enakem postopku ali pa Žitovi trije riži s piro,..) šparglji čebula (mlada, rdeča, šarlotka, … ) strok česna korenček (lahko še zelena, beli koren,..) paprika (več barv) paradižnik piščančja prsa jušna osnova ingver v prahu ali svež sol, poper Oljčno olje Jenko Priprava: V ponvi na olivnem olju popečemo ali pa brez olja za bolnike abdomna (žolč, jetra, črevesje) podušimo čebulo, strok sesekljanega česna in korenček, nato dodamo pirin riž in ga vmešamo, da postekleni. V drugi […]
17. 5. 2016

SREČNO DRUŽINSKO KOSILO #izpečice #izi #domače #Mercator #Kuham

A veste, da lahko v slabi uri, naredimo popolno zdravo različico nedeljskega kosila, za celotno majhno ali večjo družino? Tokrat sem delala kosilo za 4 osebe. Priporočam vam kvalitetne domače sestavine, ki jih lahko dobite po akcijskih cenah v Mercatorju. Postopek po korakih v slikcah za pripravo domačega izi kosila je v zgornjem videu, spodaj pa so napisani recepti. V primeru, da si želite kuharskega tečaja ali delavnice pa me kontaktirajte na info@srecna.si 🙂 Za glavno jed  RIŽ Z ZELENJAVO IN PIŠČANCEM IZ PEČICE potrebujemo: 400 ml riža + 1000ml […]
8. 5. 2016

ONE LOVE PAŠTA #kocbek

Sestavine: pršut ali sušena šunka šparglji testenine česen kajmak smetana parmezan suhi čili v mlinčku Kotanyi sol, poper Kocbek bučno olje mešano z olivnim ONE LOVE Priprava: Najprej popečemo koščke pršuta in jih damo iz ponve. V isti ponvi popečemo koščke špargljev in malo česna, prelijemo s smetano za kuhanje ter dodamo žlico ali dve kajmaka ter parmezan. Po okusu še solimo in popramo ter zmiksamo s paličnim mešalnikom do željenega. Posebej skuhamo testenine aldente v soljeni vodi z nekaj narezanimi šparglji (te šparglje dodamo v omako in jih zmiksamo). […]
26. 4. 2016

ČEMAŽ V JEDEH #pesto #recept

Če imate radi čemaž, potem si ga v pomladnem času lahko naberemo na zalogo. Priporočam, da iz njega naredimo pesto, ki ga lahko shranimo tudi za čas, ko čemaža ni. Svežega uporabimo v različnih jedeh za nadev, kot dodatek k testeninam, rižoti ali pa celo v solati. Jaz ga uporabim namesto listov špinače ali rukole. Recept: KRUHOVE REZINE S ČEMAŽEM Najenostavnejši recept za čemažev pesto je, da kupimo pinjole 100g, dodamo 100ml dobrega oljčnega olja Jenko (priporočam Belico) in 100g parmezana v kosu, temu pa dodamo vsaj 300g svežega čemaža. Priporočam […]
18. 4. 2016

Testenine carbonara na 101 način #izi

Moj mož je lahko velik kritik in gurman. Ko pa je lačen pa si vedno zaželi kakšne pašte na hitro. Zato mu jo jaz pripravim v max. 10 minutah kot carbonaro ali aglio olio. To sta njegovi top izbiri. Ker pa ne moremo vedno jesti isto, pa vedno dodam kaj novega (začimbe, zelišča, meso, zelenjavo,).. Na slikci se vidi kako je moj možek vesel, ko dobi predse grmado testenin in zraven deci dobrega vinčka – to je po štajersko namesto solate ;)))) POTREBUJETE: Torej osnova dobre na izi in hitro pripravljene […]
2. 4. 2016

NJAMI SVEŽFEST RIŽOTKA #Mercator #Maximarket #Svežfest #paprike #feferoni

Za njami rižoto potrebujemo dober riž in sestavine, ki jih imamo radi. Tokrat sem naredila rižoto iz mešanice 3 vrst riža (ječmen, pira in riž), ki se resnično ne razkuha, kljub temu, da se na degustaciji deli rižota tudi 2 uri ali več,.. Bravo #zlatopolje !Ker sem to rižotko delala v Maximarketu na Mercatorjevem Svežfestu za papriko, sem poleg riža uporabila vse različne paprike (rdeča, rumena, zelena, vijolična, oranžna,..) in feferone, čilije (pekoče in sladke). SESTAVINE: riž panceta, pršut čebula česen feferoni paprike vino jušna osnova smetana za kuhanje parmezan […]
2. 4. 2016

ZLATI VELIKONOČNI NJOKI #velikanoč #zlato #palmieri

Ta vikend smo nakupovali v Mercatorju, da podpremo naše skakalce. Če še niste vedeli ima Mercator tudi svojo znamko sestavin, ki so resnično okusne, kvalitetne in tudi cenovno ugodnejše. Zato smo tokrat izbirali med temi proizvodi tudi mi. Naši gospodičnici obožujeta njihove sveže minute njoke, zraven smo kupili še sir, smetano za kuhanje in puranja prsa, ki so primerna hrana tudi za športnike. Namesto puranjega mesa lahko izberete tudi piščančje, ribje (tuna ali losos) ali pa velikonočno šunko in delate po istem enostavnem receptu kot sem naredila jaz. SESTAVINE: 1 […]
1. 4. 2016

Gregorjeva zaljubljena polenta #jenko #oljčnooljelimona

POTREBUJEMO: 200ml polente 600ml jušne osnove (lahko voda+kocka) 1 trikotnik topljiv sir Oljčno olje Jenko limona 1 Piščančja prsa brez kosti Oljčno olje Jenko pol čebule 1 strok česna barvna paprika 1 majhen kos ingverja češnjeve paradižničke ali na kose narezan paradižnik kakšno zelenjavo, ki jo imate doma (jaz sem dodala iz zmrzovalnik bučke,..) drobnjak sol in poper z limonsko travo kajenski poper 1 žlica kisle smetane sladka smetana PRIPRAVA: Polento skuhamo v jušni osnovi in na koncu dodamo topljiv sir (lahko maslo, parmezan,..), po okusu solimo in prelijemo v […]
25. 3. 2016

KRAŠKO SREČNA RIŽOTA

Če obožujete rižote in Kraški pršut potem bo ta recept prav za vas 🙂 Je zelo enostaven, tako da je primeren tudi za gospodinje začetnice 😉   POTREBUJEMO: Riž arborio za rižote Šalotko ali majhno čebulo Kraški pršut Jušno osnovo (zelenjavna) Parmezan Drobnjak Maslo Mediteranske začimbe Kotanyi mlinček Poper (kajenski, črn, bel,..) PRIPRAVA: Na malo olivnega olja na hitro popečemo koščke pršuta, dodamo nasesekljano šalotko/čebulo, vse skupaj popečemo da čebula porumeni in dodamo riž. Ko riž “postekleni” zalijemo z deci ali dva Malvazije Kras in nato dodajamo jušno osnovo in […]
25. 3. 2016

MAXI SREČNA PIVSKA RIŽOTA

Sestavine za 4 osebe:1liter ali kocka / jušna osnova (priporočam zelenjavna) 10 ali več rezine/koščki slanine/koščki kranjske klobase 1 čebula 3 stroki česna 400 g riž (priporočam 100-150g na osebo Arborio riža) 400 ml piva (priporočam svetlo pivo) parmezan chedar ali kakšen drug topljiv sir kajenski poper, poper mediteranske začimbe v mlinčku Kotanyi sveža zelišča maslo   Priprava: Posebej popečemo koščke slanine ali koščke Kranjske klobase do rjavo hrustljavega in zatem dodamo še sesekljano čebulo in česen. Premešamo vse skupaj, dodamo riž in pustimo, da “postekleni” (cca. 2 minutki). Zalijemo […]