Glavne jedi

24. 4. 2018

NEAPELJSKA OMAKCA ZA PASTA LOVERJE #vegi #meat

Iz teh čudovitih in enostavnih sestavin lahko dobimo 101 recept. Tokrat sem naredila v sodelovanju s testeninami Garofalo, 2 recepta z Neapeljsko dušo >> VEGI >> MESNA>> Več o pridelavi testenin in začetkih testeninske industrije lahko preberete > PASTA LOVER  
24. 4. 2018

PASTA LOVER #Neapelj #Napoli

Jap, jaz sem res pasta lover. Pa vi? Testenine imam rada že od malega, moj oče namreč trdi, da so nas s tem “pitali” v vrtcu in šoli, ker je bilo poceni. Vem da je bil ati zelo hud, ker pravi da potem doma nisem želela jesti nič “pametnega”,… No, meni se še vedno zdi, da so testenine zeloooo pametna hrana. Karkoli jim dodaš je zelo okusno. Naredimo jih lahko na 101 način in ja, res so poceni glede nato, da lahko kupite 500g testenin že za manj kot euro. […]
18. 4. 2018

SREČEN KLUBSKI SENDVIČ #hrananizatjavendan

Sončni popoldnevi in vikendi že kličejo po kurjenju žara, kajne? Mi smo imeli ta vikend otvoritev sezone žara. Tokrat smo se odločili kar za pisano zelenjavo in piščančja nabodala, ki jih otroci obožujejo. Kupim jih v Lidlu, kjer imajo že malo začinjene, nato pa jih še malo posujem z meni trenutno naj začimbno mešanico, ki je novost od Kotanyi paradižnik s česnom. To začimbo posujem tudi po narezani pisani zelenjavi in vse skupaj gre na žar. Med peko polijemo malo s pivom – tokrat s temnim, ker ga radi zraven […]
13. 4. 2018

MASALA KOTANYI #izi

Obožujem indijske jedi, ampak najraje grem kar v kakšno Indijsko restavracijo in si jed naročim. No, tako je bilo do zdaj, ko sem delala mešanico masala sama in mi je vzelo preveč časa. Pred kratkim pa sem ugotovila novost na trgovskih policah in to je Garam Masala mešanica zečimb Kotanyi. Res pa je, da če naredite mešanico sami je ta bolj vaša in posebna. Zato z vami delim oba recepta. En za Garam Masalo, ki jo naredite sami in eno na izi 😉 @fortunatamara Katero Masalo pa imate vi najraje? […]
11. 4. 2018

Srečni prigrizki z reciklažo starega kruha

Naša družina Fortuna resnično ne meče vstran nobene hrane. Vse imam pod nadzorom, da rok ne preteče, da se poje ostala hrana, kuham vedno za toliko ljudi kot je dogovorjeno, ampak kljub temu včasih hrana tudi ostane. Te ostanke zato z veseljem “recikliram” in iz njih naredim novo pisano srečno polnovredno jed, ki zadovolji brbončice tudi mojemu možu, ki je zelo razvajen glede okusov ter mojima hčerama, ki sta v fazi, da večino hrane ne jesta ;))) Zato danes z vami delim reciklažo kruha na malo drugačen način. Upam, da vam […]
15. 10. 2017

BUČNA SREČNA RIŽOTA NA RUMENO ALI RDEČE

POTREBUJEMO: buče ( maslena, muškatna, patišon,.. ) bučke čebula česen feferon ( pekoč čili ) paprika ( rumena ) sveža zelišča ( meta, bazilika, timijan, rožmarin…) belo vino jušna osnova (lahko tudi kocka + voda) riž ( barven, divji, mešan,..) bučni cvetovi maslo kremni sir (fetaki, sirni namaz, sveži sir,..) kokosovo mleko parmezan začimbe Kotanyi   PRIPRAVA: Na olivnem olju popečemo sesekljan pekoč feferon, česen, šarlotko in vejico rožmarina, ki jo naknadno odstranimo. Dodamo še na kocke narezano papriko, bučke in bučo (lahko jih prej z olupki vred pečemo z […]
21. 7. 2017

SHRIMP SAGANAKI na izi #kamp #onepan

SESTAVINE za enostavni SHRIMP SAGANAKI za 4 osebe: 1 x rakci cca. 1kg škampov (lahko dodate tudi zamrznjene že marinirane cele ali repke kozic, škampov, jastoga,..) 1-2 x paradižnikova omaka z zelenjavo (lahko jo naredimo sami ali kupimo že pripravljeno npr. Eurospin v steklenici paradižnik z zelenjavo) 1 x čebula (priporočam 1 bela in 1 rdeča) 1 x česen (3-5strokov) 2 dcl belega vina začimbe: bazilika, origano, sol, kajenski poper 1 x feta sir PRIPRAVA na enostaven in hitrejši način: Na olivnem olju na hitro popražimo česen in čebulo (lahko […]
6. 7. 2017

POPOLNA PARADIŽNIKOVA OMAKA ZA 101 JED #valfrutta

Recept je za cca. (za 6 oseb) POTREBUJEMO: 1 čebula 2 stroka česna 1dcl oljčnega olja 1 pasiran paradižnik Valfrutta Pasata (450g) 1 paradižnik v koščkih Valfrutta (400g) 1 žlica sladkorja ščep soli – po okusu kajenski poper in čili po okusu ščep suhi origano šop sveže bazilike – samo listi 1-2 žlici kremastega feta sira ali 1dcl sladka smetana za kuhanje V poletnem času lahko dodamo še sveže paprike, bučke, melancane. Za tiste, ki si želijo več okusa lahko dodamo tudi nekaj rezin sušenega pršuta ali pancete, mleto meso […]
3. 7. 2017

THERMOMIX #test #vorwerk

Verjetno že veste, da sem se zaljubila v tale “robotski kuhalnik”, ampak zdaj sem sigurna, da želim to deliti tudi z vami. Postala sem namreč njihova svetovalka 🙂 Thermomix ni le kuhalnik, ampak je nova dimenzija kuhanja. Ta aparat zmore skoraj vse 😉 Naša Tara Siana najraje dela zmes za res odlične tortice, ki so narejene v slabih 5minutah. Super je, ker ne potrebujemo mešati sestavin posebej/postopno, kajti vse skupaj le vstavimo v aparat, ki ima vgrajeno tudi tehtnico in nas opomni koliko česa potrebujemo, nato pa vse skupaj zelo […]
21. 1. 2017

VALENTINOV BIFTEK

Sestavine: 1 x kos črn in bel poper 1 x groba sol 2 x kos biftek-pljučna govedina 1 x tartufata 1x olje z aromo tartufov Navodila za pripravo: Goveji biftek izrežemo v obliki srca in ga damo v marinado v hladilnik vsaj za 1 dan pred pripravo. Mariniramo: olivno olje, sveže grobo črn in bel poper, tartufata, tartufovo olje. Super je tudi, če dobimo že vredu uležano meso, ker bo tako še bolj okusno. Na vroči ponvi, s pikico olivnega olja, za le nekaj minut popečemo obe strani mesa in […]