Recepti

6. 4. 2020

SIROVE ŠTRUČKE #izi #kotanyi #ostanidoma

Za te res dobre 4 sirove štručke potrebujete >> Za testo, ki ga enostavno zmešate ročno ali lažje z aparatom za kruh ali Thermomix za gnetenje,…: 300g gladke moke 3 žlice oljčnega olja (priporočam Belica Jenko) 1 vrečka suhega kvasa 200ml mlačnega mleka 1 žlička soli ali več – po okusu Hlebec pustite na toplem vzhajati 30-60min , nato ga razdelite na 4 kose in razvlečete ter zvijete v štručke. Pustite na toplem pokrite še 20-30min, nato jih malce prerezete in nadevate >> Nadev s sirom zmešate vse skupaj: Večja […]
27. 3. 2020

TARINA ČAJANKA #organizacija #čajanka #otroci

Hvala učiteljica Mojca za vse ideje, ki jih pridno izkoriščamo 🙂 To je super ideja za igro, kjer se otrok nauči kaj spečt, skuhat čaj, se o njem pogovori in nauči kaj o zeliščih, naredi pogrinjke, dela mu domišlija, ni ves dan v pijami, se preoblači in se ima lepo 😉 Recepti za torte, biskvite, kolačke, mafine, ki jih lahko naredite tudi z manjšimi otroci >> SLADKO izi peka Ostanimo doma in imejmo se fajn pravi, Tara Siana Fortuna
24. 3. 2020

Rižotka s parmezanom, češnjevcem in belim vinom

Ta rižotka je res enostavna in dobra. Res pa je, da če nimate thermomixa , ki sam meša non stop , morate stati zraven in mešati, da je rižotka res kremasta in kljub temu ne razkuhana. Potrebujete: 1 šalotka ali manjša čebula 1 kos parmezana (lahko tudi zadnji del, ki ga sicer zavrzete z malo parmezana (cca. 40g) 50g masla in oljčnega olja skupaj 300g riža za rižote 1 dcl dobrega belega vina, ki ga potem pijete ob jedi 1 majhen kos mesnate slanine narezan na kocke (lahko tudi brez) […]
15. 3. 2020

Kitajska govedina po domače #izi #kotanyi

Potrebujete: 700g na koščke narezane govedine (stegno, bočnik, govedina za zrezke ali golaž) 200ml soya in teryaki omaka 300ml paradižnikove pasate nekaj cm paradižnikovega koncentrata sol skoraj ne rabimo, ker je soya slana- po okusu 3 srednje/velike čebule 3 stroke česna ali Kotanyi česen v mlinčku 3 korenčke Kotanyi začimbna mešanica kurkuma s korenjem in/ali z limonsko travo in/ali golden milk (jaz sem dala vsake 1 žličko) 1 mala žlička črne kumine, 1 janeževa zvezda KOTANYI basmati / kitajski riž po okusu na koncu še Kotanyi čili v mlinčku za […]
9. 3. 2020

Brezglutenski izi recepti #kruh #njoki #špageti #schar

3. 3. 2020

Kolagenska juha s Kotanyi

Zakaj sem juho imenovala kar kolagenska juha? Zato ker je to trendovsko ime za kostno juho 😉 Ja, res je trend, ampak za ta trend vedo že naše babice in stoletja že vsi upoštevamo nasvete, da ko si bolan moraš jesti domačo juho, po porodu ženskam nujno dajo za jest juho,… Redko kdaj pa zasledim, da bi pisalo kako je potrebno tako juho skuhati, da res iz mesa/kosti/zelenjave dobimo tisto najboljše za naše telo. Zato vam tokrat pišem tale osnovni in enostavni recept za s kolagenom polno govejo juhico.  Kostna […]
11. 2. 2020

Valentinova torta na izi #kotanyi

Od kar imam otroke vedno iščem bližnjice za vse recepte. Tako sem zdaj ustvarila izi recept za biskvit, ki je res okusen, enostaven in uporaben za več sladic (torto, kolač, mafin, rolado,..). Tokrat sta punci želeli srčkasto torto s slivovo marmelado in čokolado. Ne vem kje sta dobili to idejo, ampak mi je bila všeč, ker sem imela za porabit polno božičkov in čokoladnih kroglic iz smrekice ter še zadnjo domačo slivovo marmelado brez sladkorja v zmrzovalniku. Za biskvit potrebujete: 2 enaka pekača 24 premera ( predlagam silikonske ali pa […]
24. 1. 2020

LAZANJA NA IZI Z OTROCI

Otroci uživajo v pripravi hrane, pri packanju, polivanju omak, mazanju s čopičem, polaganju testeninskih listov,… Zakaj bi jim to veselje odvzeli, ko delamo lazanjo. Jaz temu pravim kvalitetno preživet čas skupaj, kljub temu, da včasih ni lih čist tako lepo kot bi naredili sami 😉 Mi doma v večini naredimo lazanjo iz ostankov v hladilniku. Tokrat nam je od kosila ostal golaž, košček mortadele in sir od večerje, dodamo še bešamel, trdo kuhano jajce in res okusna lazanja je tu 😉 Tako zlaganje lazanje izgleda pri nas >> Več receptov […]
24. 1. 2020

Izi domač golaž s Kotanyi

Obožujem vikende, ko lahko kuham jedi počasi, brez stresa, z užitkom, večje količine,… Če ni goveja juhca, pa je goveji golaž. Moja babi naredi najboljši golaž na Svetu, ampak ga kuha 4ure in je skoz zraven, da se vse naredi pravi čas. No, jaz nimam tega časa, zato si vse skupaj malo poenostavim – vsaj razpolovim čas kuhe iz 4 na 2 uri 😉 Tole je res izi golaž, ki ga naredim večkrat, sploh, ko dobim domačo govedino. Včasih naredim takega z večjimi koščki mesa in ga skuham kar poln […]
23. 1. 2020

SREČNO VELIKONOČNO KOSILO

Ker obožujemo prepeličja jajca in smo te sreče, da dobimo domača, sem si za Veliko noč omislila pobarvana le v različnih barvah. Ker pa ne moremo brez ustvarjanja je lani naša Tari naredila tudi plastična jajčka preoblečena v plastelin, da je malo drugače. Prav tako sem naredila jajčka presenečenja za našo tradicionalno iskanje jajčk po našem vrtu EGG HUNT. Za kosilo sem nekaj prepeličjih trdo kuhanih jajc olupila in vstavila v šunko, ki sem jo oblekla v sir in nato ovila z listnatim testom (kot kaže slika). Položimo jo na […]