Recepti

24. 1. 2020

LAZANJA NA IZI Z OTROCI

Otroci uživajo v pripravi hrane, pri packanju, polivanju omak, mazanju s čopičem, polaganju testeninskih listov,… Zakaj bi jim to veselje odvzeli, ko delamo lazanjo. Jaz temu pravim kvalitetno preživet čas skupaj, kljub temu, da včasih ni lih čist tako lepo kot bi naredili sami 😉 Mi doma v večini naredimo lazanjo iz ostankov v hladilniku. Tokrat nam je od kosila ostal golaž, košček mortadele in sir od večerje, dodamo še bešamel, trdo kuhano jajce in res okusna lazanja je tu 😉 Tako zlaganje lazanje izgleda pri nas >> Več receptov […]
24. 1. 2020

Izi domač golaž s Kotanyi

Obožujem vikende, ko lahko kuham jedi počasi, brez stresa, z užitkom, večje količine,… Če ni goveja juhca, pa je goveji golaž. Moja babi naredi najboljši golaž na Svetu, ampak ga kuha 4ure in je skoz zraven, da se vse naredi pravi čas. No, jaz nimam tega časa, zato si vse skupaj malo poenostavim – vsaj razpolovim čas kuhe iz 4 na 2 uri 😉 Tole je res izi golaž, ki ga naredim večkrat, sploh, ko dobim domačo govedino. Včasih naredim takega z večjimi koščki mesa in ga skuham kar poln […]
17. 12. 2019

SREČEN KUHANČEK #gin #goldenmilk #kotanyi

Moja verzija kuhančka mora biti izi in hitra. Zato po navadi kuhano vino res malo razredčim z jabolčnim sokom in vodo, dodam kako žlico medu in kotanyi filter vrečko za kuhano vino ali pa nič medu in vrečko začimbna mešanica za kuhano vino Kotanyi. Super pa paše še kak kos limone in pomaranče ter klinčki. To je to zavreš in precediš, ter postrežeš 😉 Nekaj info o vročih napitkih in kuhančku malo drugače >> ZIMSKA PIJAČA Tokrat pa sem skupaj s timom sommelierja in strežbe v restavraciji Savor na Koprski […]
13. 12. 2019

PISTACIJA-KARAMELA CHEESECAKE torta #kotanyi

Ko sem delila ta cheesecake torto na storyih ste me prosili za recept. Zato sem ga spesnila tudi za vas 😉 Potrebujete: 1.del Karamelni cheesecake s pečenjem: Piškotno/keksno dno>> 200g piškotov/keksov 100g stopljenega masla Nadev>> 400 g soft/cream cheese 4 žlice kisle smetane ali maskarpone 100 g sladkorja + nekaj zavojev mlinčka VANILIJ/KARAMELA KOTANYI 2 jajca velika dodatek tekoč toffee ali karamela Najprej pečemo na 200 stopinj celzija 10 min in nato na 150-160 stopinj še 40 minut. Ohlajamo v pečici dodatnih 10min in nato še na sobni temperaturi in […]
24. 10. 2019

IZI DOMAČA PIZZA S KOTANYI

Saj veste, da imam jaz rada vrhunsko hrano in uživam v najboljših restavracijah in seveda tudi pizzerijah,…ampak včasih pa paše taka domača pizza, ki ti jo pomagajo pripravit otroci. Tokrat sem jo naredila res na izi. V mešalnik sem dobesedno zmetala >> 400g Pol bele in pol pirine moke 1 vrečko suhega kvasa ali KOTANYI VINSKI KAMEN 220g mlačne vode 1 žličko KOTANYI SOL Z ZELIŠČI 30g extra deviškega hladno stiskanega oljčnega olja Jenko in res pikico sladkorja v prahu Vse skupaj zmešamo in pregnetemo (meni to naredi kar aparat […]
6. 9. 2019

IZI KRUH BREZ KVASA S KOTANYI

Danes pa z vami delim video recept za enostaven pirin kruhec brez kvasa. Zakaj brez kvasa? Zato, da ga lahko naredimo v 3 minutah in že damo pečt in najbolj zato, ker me tak kruh ne napihuje in ga imam zato raje 🙂
9. 6. 2019

BIOZONE TROBARVNI SMUTI #semafor #relax #energy #vital #mercator

Ta vikend smo se imeli res super. A uganete kje smo bili? Na Čarobnem dnevu seveda 🙂 Tokrat sem bila na Mercatorjevem odru v kuhinji Mali šef. A ste gledali to oddajo? Tokrat smo skupaj z otroci iskali barvno sadje in zelenjavo, ki ga lahko uživamo surove in naredili hladno juhico gaspačo in semaforizirane smutije >> Zeleni je vseboval šparglje, špinačo, kivi, avokado, zeleno jabolko, meto in rižev kokosov napitek Biozone in žlico vanilijeve bourbonske paste KOTANYI Rumeni je vseboval breskve, marelice, pomarančo, ananas, banano, korenček, kokosov napitek Biozone in […]
25. 5. 2019

PIKNIK SOLATA #kotanyi

Včasih smo piknik sezono pričeli že marca, najkasneje aprila, zdaj pa je skoraj že junij, pa še kar ni pravega vremena za organizacijo celodnevnega piknika na prostem. Danes smo izkoristili prvo soboto po dolgem času, da je bil sonček vsaj do 14ure in spekli meso na žaru, zraven pa sem naredila res okusno in enostavno piknik solato. Zanjo je pomembno le, da uporabite dobre izbrane začimbe! Moj recept >> Potrebujete: mlada in rdeča čebula paradižnik rumena in zelena paprika šparglji Kotanyi mediteranske začimbe Kotanyi sol z zelišči Kotanyi česen v […]
20. 5. 2019

RIBJI PIKNIK #Kotanyi

Dobila sem dobre očiščene sveže ribe iz jadranskega morja. Tokrat Brancin in Orada, ampak imam rada tudi morski list, škarpeno in kakšnega Korbela,… Večer pred piknikom ali vsaj kakšno uro ali dve preden jih damo na žar, jih začinim z marinado iz oljčnega olja Jenko, mediteranskih zelišč Kotanyi in soli. Nato v trebušno votlino dam še morsko sol z zelišči. Dodamo še nujno svež rožmarin, prepolovljen strok česna, kose čebule in včasih dodam tudi rezino limone za sočnost. Naredim še marinado iz oljčnega olja Jenko in belega vina ter malo […]
23. 4. 2019

PITA S ŠPARGLJI

Pito lahko delamo po svojem okusu. Testo za pito + nadev iz različne zelenjave ter vse skupaj prelijemo z mešanico smetane in jajc. Tokrat delim z vami recept za eno preprosto, malo manj nasitno verzijo te zelenjavne pite s šparglji. V MasterChefu sem “zaradi” špargljeve pite zapustila kuhinjo, zato tokrat moj izi recept, da se vam ne zgodi enako ;)) Več: MasterChef Tamara Fortuna Sestavine in priprava za testo: V posodo presejemo 200 g moke (lahko pirino ali belo, ampak ne priporočam polnozrnatih, ampak fino mlete moke) in ji dodamo […]