Srečna kulinarika

15. 10. 2019

TEDEN RESTAVRACIJ V VITEZU

Včasih sem bila tista, ki je z veseljem pisala restavracijam, da sem dobila rezervacijo za Teden restavracij in si potem zamislila menjavo, odpoved in spet prosila za rezervacijo,… Zdaj sem pa jaz tista, ki rezervacije sprejemam. To je res ogromno dela. Prejmemo okoli 2000 mailov in vsem moraš odgovoriti, kajti vsi seveda želijo odgovor takoj. Žal prve dneve tega ne zmoreš, ker so še poleg tega dela druge zadeve, zato je včasih kakšen mail 2 krat ali pa klic v Gostilno, da zamujamo z odgovori. Zato sem si tudi želela […]
6. 9. 2019

IZI KRUH BREZ KVASA S KOTANYI

Danes pa z vami delim video recept za enostaven pirin kruhec brez kvasa. Zakaj brez kvasa? Zato, da ga lahko naredimo v 3 minutah in že damo pečt in najbolj zato, ker me tak kruh ne napihuje in ga imam zato raje 🙂
4. 7. 2019

ZMAGALA SVA ZA DOBER NAMEN #antonovžar #trzin #župan #mesnineanton

To moram delit z vami. Povabili so nas na Antonov piknik, a prej je bilo potrebno meso še spečt 😉 Ampak saj veste, da to meni res ni težko, zato sem bila seveda ZA. Vsaka od kolegic “blogerk” je izžrebala svojega žar mojstra, ki so tokrat bili okoliški župani. Midva s Petrom Ložarjem , županom mesta Trzin sva bila res super tandem in premagala vse ostale. Zmagala sva v peki in dovršenem okusu ter izgledu krožnika 🙂 Seveda je bilo meso resnično kvalitetno in res dobro, zato naloga ni bila […]
30. 6. 2019

SAVOR moja naj restavracija na slovenski obali

Ali ste že obiskali kdaj restavracijo SAVOR na Koprski plaži? Jaz sem jo prvič lani pozimi, ko je bilo tako slabo vreme, da smo se s puncami, s katerimi smo preživele čudovit vikend na obali, na hitro zatekle pred hudo nevihto. Ko smo vstopile nas je šok. Tukaj pa je tako lepo, da bo sigurno zelo drago, smo rekle. No, pa smo kljub temu ostale in se odločile probati kakšno njihovo jed. Vas zanima kaj se je zgodilo, ko smo odprle jedilnik? Jap, res je, cene so bile popolnoma normalne […]
9. 6. 2019

BIOZONE TROBARVNI SMUTI #semafor #relax #energy #vital #mercator

Ta vikend smo se imeli res super. A uganete kje smo bili? Na Čarobnem dnevu seveda 🙂 Tokrat sem bila na Mercatorjevem odru v kuhinji Mali šef. A ste gledali to oddajo? Tokrat smo skupaj z otroci iskali barvno sadje in zelenjavo, ki ga lahko uživamo surove in naredili hladno juhico gaspačo in semaforizirane smutije >> Zeleni je vseboval šparglje, špinačo, kivi, avokado, zeleno jabolko, meto in rižev kokosov napitek Biozone in žlico vanilijeve bourbonske paste KOTANYI Rumeni je vseboval breskve, marelice, pomarančo, ananas, banano, korenček, kokosov napitek Biozone in […]
25. 5. 2019

PIKNIK SOLATA #kotanyi

Včasih smo piknik sezono pričeli že marca, najkasneje aprila, zdaj pa je skoraj že junij, pa še kar ni pravega vremena za organizacijo celodnevnega piknika na prostem. Danes smo izkoristili prvo soboto po dolgem času, da je bil sonček vsaj do 14ure in spekli meso na žaru, zraven pa sem naredila res okusno in enostavno piknik solato. Zanjo je pomembno le, da uporabite dobre izbrane začimbe! Moj recept >> Potrebujete: mlada in rdeča čebula paradižnik rumena in zelena paprika šparglji Kotanyi mediteranske začimbe Kotanyi sol z zelišči Kotanyi česen v […]
20. 5. 2019

RIBJI PIKNIK #Kotanyi

Dobila sem dobre očiščene sveže ribe iz jadranskega morja. Tokrat Brancin in Orada, ampak imam rada tudi morski list, škarpeno in kakšnega Korbela,… Večer pred piknikom ali vsaj kakšno uro ali dve preden jih damo na žar, jih začinim z marinado iz oljčnega olja Jenko, mediteranskih zelišč Kotanyi in soli. Nato v trebušno votlino dam še morsko sol z zelišči. Dodamo še nujno svež rožmarin, prepolovljen strok česna, kose čebule in včasih dodam tudi rezino limone za sočnost. Naredim še marinado iz oljčnega olja Jenko in belega vina ter malo […]
20. 5. 2019

SREČNA NABODALA ZA ŽAR #kotanyi

Nabodala lahko naredimo iz mesa, zelenjave, morskih sadežev, sira,… Tokrat nekaj idej za okusna nabodala za žar. Potrebujete le različne vam ljube sestavine, ki se jih da natikat na paličico in najboljšo mešanico začimb KOTANYI GRILL ZAČIMBE . Lahko izbirate med več različnimi, ampak moja letošnja favoritka je nova ŽAR SMOKED. To je vse kar potrebujete in očarali boste mlade in večno mlade 😉 Nekaj idej >> ZELENJAVNA NABODALA: češnjevec barvna paprika čebula bučke sir za žar marinada: olivno olje, mediteranska zelišča, groba sol, belo vino, česen MESNA NABODALA: češnjevec […]
12. 4. 2019

RECIKLAŽA VELIKONOČNE ŠUNKE in JAJC 😉

Tisti ki me spremljate, me že verjetno poznate toliko, da veste, da se pri nas nobena hrana ne meče vstran! Zato tokrat podam tudi vam nekaj idej za porabo ostankov šunke in kuhanih jajc po veliki noči 😉 1.Priporočam kakšen zajtrk/ kosilo /večerjo, tako da toast popečete, namažete s kakšnim hrenovim namazom in/ali domačo zaseko, dodate rezino šunke, popečete nekaj špargljev in jajce ter položite na šunko. Lahko prelijete z limoninim oljčnim oljem Jenko , da je jed še boljša 😉 2. Za svežino pa zraven paše solata z jajci 😉 […]
7. 4. 2019

OKUSNA VODA JE ČISTA VODA #kineticreactor

Zaradi vodnega kamna imamo probleme doma že od nekdaj. Imeli smo že več filtrpv za vodo in je bilo bolje, ampak žal smo izvedeli, da ima večina teh filtrov dodatek različnih snovi, ki se za zdravje ne priporočajo. Zato sem šla v akcijo kako uredit, da bo naš kavni avtomat zdržal dlje in da ne bo vsak teden na koritu še več kamna,… Kavni aparati so namreč zelo občutljivi na trd kamen, zato smo kar nekaj časa uporabljali filter vrč, ki je kamen odvzel, žal pa je dodal okus vodi […]