Srečna kulinarika

24. 1. 2020

Izi domač golaž s Kotanyi

Obožujem vikende, ko lahko kuham jedi počasi, brez stresa, z užitkom, večje količine,… Če ni goveja juhca, pa je goveji golaž. Moja babi naredi najboljši golaž na Svetu, ampak ga kuha 4ure in je skoz zraven, da se vse naredi pravi čas. No, jaz nimam tega časa, zato si vse skupaj malo poenostavim – vsaj razpolovim čas kuhe iz 4 na 2 uri 😉 Tole je res izi golaž, ki ga naredim večkrat, sploh, ko dobim domačo govedino. Včasih naredim takega z večjimi koščki mesa in ga skuham kar poln […]
15. 1. 2020

Valentinova torta na izi #kotanyi

Od kar imam otroke vedno iščem bližnjice za vse recepte. Tako sem zdaj ustvarila izi recept za biskvit, ki je res okusen, enostaven in uporaben za več sladic (torto, kolač, mafin, rolado,..). Tokrat sta punci želeli srčkasto torto s slivovo marmelado in čokolado. Ne vem kje sta dobili to idejo, ampak mi je bila všeč, ker sem imela za porabit polno božičkov in čokoladnih kroglic iz smrekice ter še zadnjo domačo slivovo marmelado brez sladkorja v zmrzovalniku. Za biskvit potrebujete: 2 enaka pekača 24 premera ( predlagam silikonske ali pa […]
13. 12. 2019

PISTACIJA-KARAMELA CHEESECAKE torta #kotanyi

Ko sem delila ta cheesecake torto na storyih ste me prosili za recept. Zato sem ga spesnila tudi za vas 😉 Potrebujete: 1.del Karamelni cheesecake s pečenjem: Piškotno/keksno dno>> 200g piškotov/keksov 100g stopljenega masla Nadev>> 400 g soft/cream cheese 4 žlice kisle smetane ali maskarpone 100 g sladkorja + nekaj zavojev mlinčka VANILIJ/KARAMELA KOTANYI 2 jajca velika dodatek tekoč toffee ali karamela Najprej pečemo na 200 stopinj celzija 10 min in nato na 150-160 stopinj še 40 minut. Ohlajamo v pečici dodatnih 10min in nato še na sobni temperaturi in […]
4. 11. 2019

PIZZA V KOPRU #peperoncino #dogfriendly #childfriendly #malivozniki

24. 10. 2019

IZI DOMAČA PIZZA S KOTANYI

Saj veste, da imam jaz rada vrhunsko hrano in uživam v najboljših restavracijah in seveda tudi pizzerijah,…ampak včasih pa paše taka domača pizza, ki ti jo pomagajo pripravit otroci. Tokrat sem jo naredila res na izi. V mešalnik sem dobesedno zmetala >> 400g Pol bele in pol pirine moke 1 vrečko suhega kvasa ali KOTANYI VINSKI KAMEN 220g mlačne vode 1 žličko KOTANYI SOL Z ZELIŠČI 30g extra deviškega hladno stiskanega oljčnega olja Jenko in res pikico sladkorja v prahu Vse skupaj zmešamo in pregnetemo (meni to naredi kar aparat […]
15. 10. 2019

TEDEN RESTAVRACIJ V VITEZU

Včasih sem bila tista, ki je z veseljem pisala restavracijam, da sem dobila rezervacijo za Teden restavracij in si potem zamislila menjavo, odpoved in spet prosila za rezervacijo,… Zdaj sem pa jaz tista, ki rezervacije sprejemam. To je res ogromno dela. Prejmemo okoli 2000 mailov in vsem moraš odgovoriti, kajti vsi seveda želijo odgovor takoj. Žal prve dneve tega ne zmoreš, ker so še poleg tega dela druge zadeve, zato je včasih kakšen mail 2 krat ali pa klic v Gostilno, da zamujamo z odgovori. Zato sem si tudi želela […]
6. 9. 2019

IZI KRUH BREZ KVASA S KOTANYI

Danes pa z vami delim video recept za enostaven pirin kruhec brez kvasa. Zakaj brez kvasa? Zato, da ga lahko naredimo v 3 minutah in že damo pečt in najbolj zato, ker me tak kruh ne napihuje in ga imam zato raje 🙂
4. 7. 2019

ZMAGALA SVA ZA DOBER NAMEN #antonovžar #trzin #župan #mesnineanton

To moram delit z vami. Povabili so nas na Antonov piknik, a prej je bilo potrebno meso še spečt 😉 Ampak saj veste, da to meni res ni težko, zato sem bila seveda ZA. Vsaka od kolegic “blogerk” je izžrebala svojega žar mojstra, ki so tokrat bili okoliški župani. Midva s Petrom Ložarjem , županom mesta Trzin sva bila res super tandem in premagala vse ostale. Zmagala sva v peki in dovršenem okusu ter izgledu krožnika 🙂 Seveda je bilo meso resnično kvalitetno in res dobro, zato naloga ni bila […]
30. 6. 2019

SAVOR moja naj restavracija na slovenski obali

Ali ste že obiskali kdaj restavracijo SAVOR na Koprski plaži? Jaz sem jo prvič lani pozimi, ko je bilo tako slabo vreme, da smo se s puncami, s katerimi smo preživele čudovit vikend na obali, na hitro zatekle pred hudo nevihto. Ko smo vstopile nas je šok. Tukaj pa je tako lepo, da bo sigurno zelo drago, smo rekle. No, pa smo kljub temu ostale in se odločile probati kakšno njihovo jed. Vas zanima kaj se je zgodilo, ko smo odprle jedilnik? Jap, res je, cene so bile popolnoma normalne […]
9. 6. 2019

BIOZONE TROBARVNI SMUTI #semafor #relax #energy #vital #mercator

Ta vikend smo se imeli res super. A uganete kje smo bili? Na Čarobnem dnevu seveda 🙂 Tokrat sem bila na Mercatorjevem odru v kuhinji Mali šef. A ste gledali to oddajo? Tokrat smo skupaj z otroci iskali barvno sadje in zelenjavo, ki ga lahko uživamo surove in naredili hladno juhico gaspačo in semaforizirane smutije >> Zeleni je vseboval šparglje, špinačo, kivi, avokado, zeleno jabolko, meto in rižev kokosov napitek Biozone in žlico vanilijeve bourbonske paste KOTANYI Rumeni je vseboval breskve, marelice, pomarančo, ananas, banano, korenček, kokosov napitek Biozone in […]