Srečna kulinarika

21. 3. 2016

PIŠČANČJI KOŠČKI IN RIŽ PO EVRONEZIJSKO

Sestavine: 1 x piščančja prsa narezana na koščke 1 x teryaki ali soya omaka 1 x polmastni-poltrdi sir (edamec, livada, tilstir,..) 1 x bučka 1 x paprika zelena in rdeča 1 x poper 1 x riž (jaz imam mešanico belega in divjega) Priprava: Riž skuhamo po navodilih na embalaži. Ko je kuhan mu dodamo sojino ali terijaki omako po okusu in premešamo. Meso narežemo na koščke in ga mariniramo v soyini ali terijaki omaki. Narežemo papriko in bučke (lahko izberete tudi kakšno drugo zelenjavo, ki jo imate doma). Na olivnem […]
21. 3. 2016

SVINJSKI KOTLETI in ŠIROKI REZANCI z gorčico in semeni

Sestavine:  4 x svinjski kotleti ali svinjski zrezki LIDL 1 x česen 1 x široki rezanci 1 x gorčica s semeni 1 x belo vino 1 x naravna omaka od pečenja ali kocka maggi za govejo pečenko 1x kapre 1 x sol, poper Priprava: Meso malo solimo in popramo ter natremo z česnom in po eni strani z gorčico, ki vsebuje gorčična semena. Pustimo v hladilniku vsaj 1 uro in nato na olivnem olju popečemo najprej stran s česnom in nato še obrnemo na gorčično stran. Ko je lepo zapečeno […]
21. 3. 2016

DUNAJSKI COTOLETTE

Ker se Italjani in Avstrijci prerekajo od koga je Dunajski šnicl, vam jaz izdam srečen recept za to “pohano” jed, ki je nekje vmes med dunajcom in cotolette 😉 Sestavine: 1 x zrezki ali medaljoni (svinjsko, piščančje, telečje, puranje) 1 x drobtine fino mlete 1 x drobtine grobo mlete z zelišči in parmezanom (kruh posušite in ga na grobo zmeljete, dodate, parmezan, zelišča – bazilika, origano) 1 x jajce 1 x smetana za kuhanje 1 x sol, poper 1 x moka ( tampura je super, ker je jed tako še […]
21. 3. 2016

MARINIRANE PERUTNIČKE V SODELOVANJU Z ZELENJAVO

Sestavine: 1 x perutničke 4-5 x krompir 1 x čebula ali 3 mlade čebule 3 x korenček Rumeno-zelena marinada za perutničke: 1 x olivno olje + sol + črn poper + kurkuma + gorčica + nacho sir (Tina v Leclerku je super, ker je malo pekoč) Perutničke premažemo in pustimo vsaj kakšno uro v hladilniku. Medtem narežemo krompirček in zelenjavo ter v ostanek marinade dodamo še olivno olje in zdrobimo eno Maggi ali Knorr kocko za omako goveje pečenke. Vse skupaj z perutničkami premešamo in damo v pečico pečt na […]
21. 3. 2016

GOVEJI GOLAŽ PO MOJE

Sestavine: 1 x strok česna 2 x korenček 3 x kos bela čebula 1 x kos šarlotka 1 x 1 kg govedina (bočnik ali pa ugodnejša Hofer različica – meso v kosih za golaž) 1-3 x kos kocka za golaž (AUSTRIA) ali malo Fant za golaž 1 x paradižnikov koncentrat 1 x rdeče vino 1 x sol, poper Navodila za pripravo: Ogromno čebule, korenček, ki doda sladkost ter strok stisnjenega česna popražimo na olivnem olju. P.s. če damo 1kg govedine, dodamo skoraj 1kg čebule-zelenjave,.. Dodamo na majhne kose narezano govedino, […]
21. 3. 2016

KAJUNSKI PIŠČANEC S ČEBULO

Sestavine: 1 x olivno olje 1 x čebula 1 x sol 1 x POPER 1/2 x piščanca 1 x Cajunske začimbe 1 x belo vino, jušna osnova Kruhova priloga : 1 x ostanki kruha + zelenjava (zelena, čebula, korenček, koromač) + pražena čebula + mleko + začimbe + jajce – vse skupaj premešamo oz. premesimo in damo v pekač zraven piščanca. Navodila za pripravo piščanca: Piščanca najprej malo prerežemo, da lahko tudi belo meso dobi okus in sočnost. Pod kožo mu damo maslo in ga nasolimo in popramo. Nato mu […]
21. 3. 2016

PIŠČANČJI ZREZKI V OMAKI GRATINIRANI S SIROM

Sestavine: 4 x piščančji zrezki 1 x smetana za kuhanje Hofer 1 x sol, poper, kurkuma ali curry Kotanyi (ker ima bolj svež in manj pekoč okus kot Maestro) 1 x strok česna 1 x pest pražene čebule Kotanyi, Gea, Leclerk 1 x sir (edamec, tilstir, … riban sir za pizzo,..) Priprava: Začinjene zrezke pečemo na obeh straneh in med tem dodamo en strok stisnjenega česna, nato zalijemo z jušno osnovo ali vodo ali kakšno naravno omakco pečenke, če je ostala od prejšnih dni. Nato primešamo smetano in dodamo pest […]
21. 3. 2016

PURANJA MREŽNA PEČENKA

Sestavine: 1 x kg različnega puranjega mesa 1 x kos mreža 3 x kos različen poper 1 x mešanica začimb 1 x krompir za pečenje 1 x sladka in kisla smetana 1 x kocka za omako Navodila za pripravo: V mrežico naravno ali iz špage zavijemo različno meso purana (stegno, krača, prsa – zrezki) nasolimo, popramo (cel poper različne barve) lahko dodamo še različne začimbe po okusu. Polijemo z vročim maslom in olivnim oljem ter dodamo na kose narezan krompir za pečenje ter mu dodamo nekaj strokov česna in na […]
21. 3. 2016

PURANJI MEDALJONI Z ZELENJAVO, JABOLKOM IN INGVERJEM

Sestavine: 1 x puranje stegno – medaljoni, zrezki 1 x ingver 1 x jabolko 1 x paradižnik 1 x barvna paprika 1 x čebula 1 x strok česna 1 x korenček 1 x bučka 1 x kajenski poper, sol 1 x kisla smetana Priprava: Olupimo in narežemo zelenjavo ter meso, ki ga začinimo po okusu. Na olivcu popražimo čebul in česen, dodamo meso, ga popečemo in nato še preostalo zelenjavo. Naribamo ingver in jabolko ter premešamo. Dušimo in pečemo na malem ognju dokler ni meso mehko, kuhano oz. pečeno. Omaka […]
21. 3. 2016

GOVEDINA IZ JUHE NA ČEBULI z RESTANIM KROMPIRJEM

Sestavine: 1 x kos rdeča čebula 3 x kos bela čebula 1 x narezana govedina iz juhe cca. 500g Priloga: restan-pražen krompir 5 x krompir, čebula od mesa Navodila za pripravo: Večkrat ne vemo kaj bi z govedino iz goveje juhice. Ena ideja je govedina v solati, ki jo opisujem v drugem receptu ali jo postrežemo kuhano z prilogo ali z kakšno omako ali pa lahko: * narežete govedino na kose kot zrezke ali kose (odvisno od kosa govedine) jo poprate, dodamo tudi narezano korenje iz juhe * narežete-sesekljate čebulo […]