Srečna kulinarika

25. 5. 2019

PIKNIK SOLATA #kotanyi

Včasih smo piknik sezono pričeli že marca, najkasneje aprila, zdaj pa je skoraj že junij, pa še kar ni pravega vremena za organizacijo celodnevnega piknika na prostem. Danes smo izkoristili prvo soboto po dolgem času, da je bil sonček vsaj do 14ure in spekli meso na žaru, zraven pa sem naredila res okusno in enostavno piknik solato. Zanjo je pomembno le, da uporabite dobre izbrane začimbe! Moj recept >> Potrebujete: mlada in rdeča čebula paradižnik rumena in zelena paprika šparglji Kotanyi mediteranske začimbe Kotanyi sol z zelišči Kotanyi česen v […]
20. 5. 2019

RIBJI PIKNIK #Kotanyi

Dobila sem dobre očiščene sveže ribe iz jadranskega morja. Tokrat Brancin in Orada, ampak imam rada tudi morski list, škarpeno in kakšnega Korbela,… Večer pred piknikom ali vsaj kakšno uro ali dve preden jih damo na žar, jih začinim z marinado iz oljčnega olja Jenko, mediteranskih zelišč Kotanyi in soli. Nato v trebušno votlino dam še morsko sol z zelišči. Dodamo še nujno svež rožmarin, prepolovljen strok česna, kose čebule in včasih dodam tudi rezino limone za sočnost. Naredim še marinado iz oljčnega olja Jenko in belega vina ter malo […]
20. 5. 2019

SREČNA NABODALA ZA ŽAR #kotanyi

Nabodala lahko naredimo iz mesa, zelenjave, morskih sadežev, sira,… Tokrat nekaj idej za okusna nabodala za žar. Potrebujete le različne vam ljube sestavine, ki se jih da natikat na paličico in najboljšo mešanico začimb KOTANYI GRILL ZAČIMBE . Lahko izbirate med več različnimi, ampak moja letošnja favoritka je nova ŽAR SMOKED. To je vse kar potrebujete in očarali boste mlade in večno mlade 😉 Nekaj idej >> ZELENJAVNA NABODALA: češnjevec barvna paprika čebula bučke sir za žar marinada: olivno olje, mediteranska zelišča, groba sol, belo vino, česen MESNA NABODALA: češnjevec […]
17. 4. 2019

Velikonočna deska polna dobrot #kotanyi #thermomix

Bliža se Velika noč, ko se po navadi vsi prijatelji in družina zberemo ter priredimo pravo pojedino. To so v večini šunka, jajca, hren in orehova lai pehtranova potica. Včasih pa si zaželimo vse to, ampak na malo drugačen način. Zato tokrat z vami delim podobni jedilnik, ampak bolj enostavno a še vedno okusno in tradicionalno z vsemi zgoraj naštetimi sestavinami 🙂 Za polnjena jajca potrebujemo >> Jajca (6) najprej skuhamo do trdega in na sopari soparimo šparglje. P.s. če imate Thermomix jih lahko na sopari v košarici po navodilih […]
12. 4. 2019

RECIKLAŽA VELIKONOČNE ŠUNKE in JAJC 😉

Tisti ki me spremljate, me že verjetno poznate toliko, da veste, da se pri nas nobena hrana ne meče vstran! Zato tokrat podam tudi vam nekaj idej za porabo ostankov šunke in kuhanih jajc po veliki noči 😉 1.Priporočam kakšen zajtrk/ kosilo /večerjo, tako da toast popečete, namažete s kakšnim hrenovim namazom in/ali domačo zaseko, dodate rezino šunke, popečete nekaj špargljev in jajce ter položite na šunko. Lahko prelijete z limoninim oljčnim oljem Jenko , da je jed še boljša 😉 2. Za svežino pa zraven paše solata z jajci 😉 […]
6. 4. 2019

KORENČKOVI MAFINI #Mercator #Mališef

4.4.2019 je bil SVETOVNI DAN KORENČKA in zato smo povabili otroke iz bližnjega vrtca, da smo skupaj odkrivali jedi s korenčkom v Mariborskem Mercatorju. Vse skupaj so posneli POP TV za novo otroško oddajo Mali šef. Pa delim še nekaj osnovnih informacij z vami, vi pa jih lahko predate svojim otrokom >> Korenje je oranžne barve zaradi karotena, ki so antioksidanti in zelo koristiju našemu telesu. Korenčke poznamo različnih vrst, velikosti in so različnih odtenkov od romenih do oranžnih. Nekateri so bolj sladki, eni pa bolj hrustljavi. Korenček je na […]
18. 3. 2019

MAHARAJA v Ljubljani #indijska #nepalska #restavracija #recenzija #foodblog #restaurantblogger

Obožujem različno začinjeno hrano, zato sem tudi ambasadorka Kotanyi začimb 🙂 Najbolj pa imam rada Indijsko hrano. Res, da pekočine ne prenašam tako dobro kot Indijci (ostajam pri 2), ampak okusi so fantastični. Najboljša jed zame je chicken tikka masala. Jedla sem jo že v ogromno različnih indijskih restavracija, ampak tukaj pa je prepričala ne le mene , ampak tudi mojega moža 😉 Zraven si vedno naročim nan kruh s česnom, zdaj pa smo vzeli tudi maslenega zaradi otrok, nekaj približka nuggetsov s čičerikino moko za naše mladiče, govedino po […]
14. 3. 2019

GOSTILNA VITEZ na otvoritvi

V četrtek 7. Marca je podjetje Audaks d.o.o. z direktorico Blažko Juhart in poslovno partnerico Rosando Juhart, ponovno odprlo popolnoma prenovljeno Gostilno Vitez, ki sta jo preuredila in opremila arhitekta Mitja Gaser in Zana Starovič Volk. V stavbi Breg 20 je bila restavracija Pri vitezu že več desetletij, sicer pa je bila prej v stavbi gostilna že leta 1574, nekaj časa jo je posedoval tudi Prešernov prijatelj Andrej Smole. Na hiši je znamenit baročni portal, v katerega čelu je vitez s šlemom, delo Francesca Robbe, v drugem nadstropju pa freske […]
3. 3. 2019

STRAWBERRY EASY CHEESECAKE #izi #cheesecake #greekstyle #kotanyi #video

INGREDIENTS/SESTAVINE: 100 g melted butter / 100 g stopljenega masla 250 g cookies / 250 g keksov, piškotov 1 kg greek strawberry yogurt / 1 kg grškega jagodnega jogurta 1 soft cream cheese or mascarpone / 1 kremni sir (philadelphia,..) ali mascarpone 2 eggs / 2 jajca FOR STRAWBERRY LAYER COOK AND MIX / ZA JAGODNO PLAST SKUHAJTE IN SPASIRAJTE: 1/2 CUP raw sugar + vanilla Kotanyi / 1 majhno skodelico rjavega sladkorja + vanilija v prahu in burbonska vanilijeva pasta Kotanyi 750g – 1 pack frozen strawberries / 1 paket […]
18. 2. 2019

SREČNI KROFI aka. DONATSI #brezcvrtja #izi #zdravo

Krofi oziroma prirejeni Amerški donatsi po moje, so definitivno bolj “zdrava” izbira. Krofki niso cvrti v olju ter vsebujejo pirino moko, ki jo lahko tudi nadomestite tudi z brezglutensko moko, dodamo še kokosov ali rjav nerafiniran sladkor, napitek brez laktoze in krofki so pripravljeni tudi za tiste, ki so na dieti ali alergike na te sestavine. Ker ne vsebujejo kvasa so pripravljeni v 15 minutah. Priporočam pa jesti sveže pečene, ko so še mehki, sočni in puhasti. SESTAVINE: 120g pirine ali brezglutenske 2 žlici pecilnega praška 50g rjavega ali eritritol […]