Srečna kulinarika

25. 3. 2016

GRATINIRANI NJOKI v zelenjavno piščančjem kariju

Sestavine:  1 x mešana zelenjava (korenček, brokoli, cvetača – lahko tudi kar iz zmrznjenega programa v Hoferju) 1 x pražena čebula Kotanyi , Gea,.. ali pa jo popražite sami! 1 x smetana za kuhanje 1 x parmezan 1 x sir 1 x piščančji koščki 1 x suhi paradižniki 1 x sol, poper, rumen curry v prahu Maestro je bolj pekoč, Kotanyi je bolj blag in vsebuje več okusa po sveži limonini travi 1 x njoki Priprava:  Zelenjavo na hitro podušimo ali skuhamo na sopari, dodamo smetano in parmezan. V drugi […]
25. 3. 2016

CARBONARA S ŠPARGLJI

 Sestavine: Široki rezanci šparglji Slanina ali panceta (predlagam že narezane kocke slanine – cubeti za hitro pripravo) Smetana za kuhanje ali beshamel rumenjak parmezan sol, poper Priprava: Na kapljici olja popečemo slanino, strok narezanega česna, ki ga potem umaknemo in naknadno še dodamo šparglje. Dve minutki popečemo vse skupaj in zalijemo s smetano, dodamo parmezan, sol, sveže mlet poper in premešamo. Rumenjak dodamo čisto na koncu in ga na hitro vmešamo v omakco. Že prej skuhane široke rezance prelite z dobrim oljčnim oljem  (lahko z okusom tartufov) primešamo v “carbonaro”. […]
25. 3. 2016

Bavete s tuno, koruzo in šparglji

Sestavine: bavete (Eurospin ali Barila) šparglji koruza (ena majhna konzerva) 1 velika tuna ali 2 majhni (predlagam Riomare ali Spar bela tuna v olivnem olju) 1 mini šarlotka sesekljana (ali mlada čebula) 2 stroka sesekljana česna (ali malo že nasesekljanega zamrznjenega Eurospin česna) smetana za kuhanje ali kokosovo mleko-smetana olivno olje (jaz imam vedno doma kakšnega pekočega s feferoni in tartufovega za prelit testenine pred postrežbo) Priprava: Na malo olivnega olja popražimo sesekljan česen – samo da zadiši in mu nato dodamo šparglje za 2 minutki in nato še tuno […]
25. 3. 2016

POMLADNI PLJUKANCI

Recept za pomladno pašto za vse tiste, ki radi kuhate po “moje” 😉 SESTAVINE: 1x istrski pljukanci ali kakšne druge zamrznjene ali sveže testenine 1 x divji šparglji 1x jušna osnova 1 x zelenjava 1 x suhi paradižniki 1 x pinjole Za mesno pripravo: 1 x koščki piščančjih prsi Za vegi pripravo: 1 x kokosovo mleko-smetana za kuhanje PRIPRAVA: To so domači ročno izdelani istrski pljukanci, ki sem jih skuhala v juhici (lahko je tudi osnova za juho – kokošja, piščančja, goveja ali zelenjavna). Zadnje minute dodamo narezane in očiščene […]
25. 3. 2016

ŠPAGETI AL OLIO PALMIERI

Olje Palmieri, po vonju in okusu spominja na zdrave in sveže plodove oljk, ki zaokrožijo okus v širok spekter nežne in prijetne arome. Oljčno olje je plod sorte “ogliarola” in “cellina”. S kakovostnimi in zdravimi plodovi oljk, dosežejo vse standarde, ki olje Palmieri uvrsti v kategorijo deviškega oljčnega olja. Več o družinski tradiciji Palmieri si lahko preberete tukaj: http://www.palmieri.si SESTAVNE za pripravo špagetov: Olivno olje PALMIERI špageti strok ali dva česna šparglji klobasice (Peperoni, Chorizo, polsuhe klobase,..) pinjole mešanica začimb za putanesco in aglio olio ali sušena zelišča-začimbe: bazilika, suhi feferoni, chili, […]
25. 3. 2016

TORTELINI PO ITALJANSKO NA RDEČE

Sestavine Hofer: Prekajena šunka Italjanski namaz s česnom in paradižniki za bruskete Italjanski pesto rosso s tartufi Rdeče vino Toscana Tortelini polnjeni s siri (na embalaži piše, da so pikantni, ampak skoraj ne čutimo nič pikantnega) sol, poper, kajenski poper in chilli, če želimo malo bolj pikantni okus. Priprava: Za 2 osebi sem potrebovala 1 torteline, pol paketa prekajene šunke, pol pesta in pol namaza ter deci vina. Na majhne koščke narežemo prekajeno šunko (lahko tudi slanino, panceto ali pršut, ampak ta šunka je meni osebno popolna za to jed). […]
25. 3. 2016

Cesarecce s šparglji in tartufato

Sestavine: 1 x cesarecce testenine 1 x šparglji 1 x slanina-panceta 1 x tartufata 1 x smetana za kuhanje 1 x parmezan Priprava: V vreli vodi skuhamo testenine al dente. Zadnje 3 minute damo v vodo s testeninami še šparglje, ki jih nato narežemo in dodamo že hrustljavo popečeni slanini. Zalijemo s smetano in za gostoto omake še naribamo parmezan. Solit ni potrebno, kajti sta slanina in parmezan že dovolj slana. Lahko popramo in vse skupaj premešamo. Dodamo kuhane testenine in nekaj žlic tartufate. Vse skupaj premešamo in pustimo na […]
25. 3. 2016

RAVIOLI na motovilčevi posteljici by MIŠA MARGAN

Sestavine: Suh paradižnik Češnjev paradižnik Ravioli (250g) Mozarela Motovilec Bučno olje Priprava: Najprej skuhamo raviole, nato na olivnem olju popečemo suh paradižnik in dodamo češnjev paradižnik. Vse skupaj začinimo in dodamo kuhane raviole. Nato na krožniku pripravimo motovilec in narezano mozzarelo ter dodamo raviole s paradižnikom. Nato prelijemo vse skupaj z nekaj kapljic bučnega olja. Mmmmm, pa dober tek*
25. 3. 2016

ŠPAGETI & TUNA NA BRZINO

To jed objavljam zgolj za idejo, ne kot recept. Mogoče pa je kakšna bralka tukaj, ki tega ne pozna, potrebuje idejo ali pa zaposlene dame, ki delate cele dneve in za daljšo kuho nimati časa,… V glavnem obrok stane cca. 7 eur za 3 osebe s solato kristalko vred. Ta cena se lahko zniža, tako da dokupite kakšno cenovno ugodnejšo tuno in le eno Rio mare v omaki,… Pri tej jedi je super še to, da potrebujete le eno ponev, kuhinja ne bo umazana in niti ne bo imela kasneje […]
25. 3. 2016

LAZANJA FORTUNA

Sestavine: 1/2 x sveže lazanje (Eurospin) 1 x mešana zelenjava – ratatui (čebula, bučke, melancane, paprika, paradižnik) 2 x piščančji zrezek 1 x žlica tartufate 1 x smetana za kuhanje ali beshamel 1 x parmezan Priprava: Tartufato vmešamo v smetano ali beshamel (mleko+moka, če nimamo ničesar doma). S smetano premažemo pekač, položimo lazanje in nato dodamo v naprej popečeno zelenjavo – ratatui in piščančji zrezek, ki ga narežemo na trakce ali koščke. Vse solimo oz. začinimo po okusu. Spet polijemo smetano in potresemo z parmezanom. Tako nadaljujemo dokler imamo sestavine! […]