Srečna kulinarika

25. 3. 2016

Cesarecce s šparglji in tartufato

Sestavine: 1 x cesarecce testenine 1 x šparglji 1 x slanina-panceta 1 x tartufata 1 x smetana za kuhanje 1 x parmezan Priprava: V vreli vodi skuhamo testenine al dente. Zadnje 3 minute damo v vodo s testeninami še šparglje, ki jih nato narežemo in dodamo že hrustljavo popečeni slanini. Zalijemo s smetano in za gostoto omake še naribamo parmezan. Solit ni potrebno, kajti sta slanina in parmezan že dovolj slana. Lahko popramo in vse skupaj premešamo. Dodamo kuhane testenine in nekaj žlic tartufate. Vse skupaj premešamo in pustimo na […]
25. 3. 2016

RAVIOLI na motovilčevi posteljici by MIŠA MARGAN

Sestavine: Suh paradižnik Češnjev paradižnik Ravioli (250g) Mozarela Motovilec Bučno olje Priprava: Najprej skuhamo raviole, nato na olivnem olju popečemo suh paradižnik in dodamo češnjev paradižnik. Vse skupaj začinimo in dodamo kuhane raviole. Nato na krožniku pripravimo motovilec in narezano mozzarelo ter dodamo raviole s paradižnikom. Nato prelijemo vse skupaj z nekaj kapljic bučnega olja. Mmmmm, pa dober tek*
25. 3. 2016

ŠPAGETI & TUNA NA BRZINO

To jed objavljam zgolj za idejo, ne kot recept. Mogoče pa je kakšna bralka tukaj, ki tega ne pozna, potrebuje idejo ali pa zaposlene dame, ki delate cele dneve in za daljšo kuho nimati časa,… V glavnem obrok stane cca. 7 eur za 3 osebe s solato kristalko vred. Ta cena se lahko zniža, tako da dokupite kakšno cenovno ugodnejšo tuno in le eno Rio mare v omaki,… Pri tej jedi je super še to, da potrebujete le eno ponev, kuhinja ne bo umazana in niti ne bo imela kasneje […]
25. 3. 2016

LAZANJA FORTUNA

Sestavine: 1/2 x sveže lazanje (Eurospin) 1 x mešana zelenjava – ratatui (čebula, bučke, melancane, paprika, paradižnik) 2 x piščančji zrezek 1 x žlica tartufate 1 x smetana za kuhanje ali beshamel 1 x parmezan Priprava: Tartufato vmešamo v smetano ali beshamel (mleko+moka, če nimamo ničesar doma). S smetano premažemo pekač, položimo lazanje in nato dodamo v naprej popečeno zelenjavo – ratatui in piščančji zrezek, ki ga narežemo na trakce ali koščke. Vse solimo oz. začinimo po okusu. Spet polijemo smetano in potresemo z parmezanom. Tako nadaljujemo dokler imamo sestavine! […]
25. 3. 2016

POLNOZRNATI PERESNIKI V TUNINI OMAKCI

SESTAVINE: 1 x polnozrnati peresniki-metuljčki – bio Hofer 1 x smetana za kuhanje Hofer 1-2 x mala konzerva bele tune v olivnem olju (cenejša in skoraj enaka kot Rio mare je šparova tuna) 1 x suhi paradižniki vloženi v olivnem olju Lidl 1 x feta ali beli sir v kockah 1 x sol, poper PRIPRAVA: Testenine skuhamo po navodilih v vreli slani vodi (kuhamo jih 1 minuto manj kot piše v navodilih, ker jih bomo kuhali kasneje še kakšno minutko v omaki). Omaka: Tuno le malo odcedimo in stresemo kar […]
25. 3. 2016

LAZANJA PO MOJE

Sestavine:  1 x parmezan Reggiano ali Granapadano 16 mesecev zorjen Eurospin 1 x Bolonjeze Fortuna : http://www.srecna.si/index.php/testeninske-jedi/57-srecni-recepti/testeninske-jedi/108-bolonjeze-fortuna 2 x sfolija – testeninski lističi sveže lazanje Eurospin 1 x bechamel Eurospin 1/2 kisle smetane 1 x smetana za kuhanje Panna Eurospin 2 x trdo kuhano jajce 1 x feta sir Navodila za pripravo: Recept je za 6 velikih kosov lazanje za velik pekač za v pečico. Združila sem več različnih okusnih lazanj iz Sicilije, Sardinije in Calabrije in seveda moj pečat. Najprej skuhamo omako bolonjeze. Pravi Siciljanski bolonjeze je s korenčkom, pelati, […]
25. 3. 2016

PAŠTA FORTUNA SICILIJA

Sestavine: 1 x čili 1 x česen 1 x pinjole ali mandlji 1 x pršut ali olive 1 x POPER 1 x ržene testenine Palmieri 1 x olivno olje 1 x suh paradižnik 1 x beli sir ali feta v kockah 1 x parmezan Reggiano Navodila za pripravo: Testenine skuhamo v soljeni vreli vodi cca. 7 minut – naj bodo al dente! Medtem: V ponvi segrejemo olivno olje in vanj damo 2 narezana stroka česna. Ko česen pozlati ga odstranimo iz ponve in dodamo pinjole ali mandlje, ki jih cca. […]
25. 3. 2016

CARBONARA po moje

Testenine:  1x Testenine – 100-150g na osebo 1x sol 1x bazilika (sesekljana – sveža ali zamrznjena,..) 1 x mali korenček Testenine kuhamo v vreli vodi, ki ji dodamo sol (žlica vegete ali jušna osnova) in malo sesekljane bazilike ter korenček narezan na kose, ki doda špagetom le piko na i v okusu. Kuhamo jih od 5-7 minut ali več (upoštevajte navodila na embalaži). Predlagam, da jih kuhate 1 minuto manj kot piše v navodilih in jih takrat poskusite, da jih ne prekuhate. Naj bodo bolj aldente kot ne, kajti jih […]
25. 3. 2016

BOLONJEZE FORTUNA

Sestavine: 1 x bazilika in origano 1 x zelena 1 x čebula 1 x sol, kajenski poper, peperoncino 1 x feta sir 1 x korenček 1/2-1 kg mlete mlade govedine 1 x kuhana paradižnikova omaka z dodatki paprike, bučk in melancanov (pasirana) 1dcl belega vina Navodila za pripravo: “Pravi” bolonjeze pravijo Siciljani vsebuje le mleto govedino, čebulo, zeleno, korenček, pelate, baziliko in sol ter poper. Mi pa namesto pelatov skuhamo omako iz domačih paradižnikov in ostale zelenjave že poleti in jo imamo v zamrzovalniku že pripravljeno za nadaljno kuho. Meso […]
25. 3. 2016

BIO SVEDRI V PARADIŽNIKOVI OMAKCI

Sestavine: 1 x Bio svedri Hofer 1 x paradižniki, pelati, konzerva (konzerva češnjevi paradižniki Eurospin je simpatična izbira, če nimamo zmrznjene paradižnikove domače omakce od poletja) 5 x strok česna 1 x olivno olje 1 x parmezan (Reggiano ali Grana padano zorjen 16 mes. Eurospin) 1 x začimbe (origano, bazilika, sol, poper) Priprava: Testenine: kuhamo 1 ali 2 minuti manj kot piše na embalaži v slani vreli vodi, ki ji dodamo ščepec bazilike. Precedimo in dodamo v omako, kjer kuhamo še dodatnih nekaj minut, da se jed poenoti! Omaka: V […]