Srečna kulinarika

3. 11. 2021

Domač Cheesecake #domačica #sirnatortica #krašslovenija

Potrebujete: Piškotno dno >> Domačica čokoladne ali lešnikove piškote 220g (zmeljete) 100 g masla (stopite) To skupaj zmešate in potisnete ob dno pekača (prej ga dobro namastite) ter pustite v hladilniku dokler ne zmešate nadeva za sirno tortico >> 3 x sirni namaz (cca. 600g) 150g kisle smetane 150 g sladkorja (rjavi, beli, v prahu) 3 velika ali 4 manjša jajca (lahko dodate samo 1 rumenjak in 3 jajca) Vanilijeva pasta (po želji) To vse skupaj zmiksate in polovico prelijete nad piškotno dno. Drugi polovici pa dodate še >> 100g […]
20. 9. 2021

IZI NJAMI PRAZNIČNI KOLAČI #kotanyi

Včasih je nekaj najenostavnejšega in najhitreje pripravljenega lahko tudi najboljše. Se strinjate? Za vas imam nekaj idej kako narediti kjut, njami izi kolače/torte za ta praznični čas. Najpomembnejše so začimbe, kajti burbonska vanilija, cimet ali kakšni citrusovi in rumovi sladkorji zelo izboljšajo še najbolj osnoven “brezvezni” kolač. 2. Prvi je seveda navadni kolač, ki je lahko marmorni, limonin ali jogurtov, a ga pripravite v pekaču za potico. Mi takšnega jemo najraje na Božično jutro za zajtrk 🙂 Recepti za kolače >> KOLAČI V maso sem dodala še burbonsko vanilijo in […]
16. 7. 2021

Od Pule do Fažane #review #restavracije

Na dopustu jaz ne kuham, no j, v večini ne, včasih mi zapaše in kaj pripravim, ampak morajo potem drugi pospravit 😉 Čez komot ga ni, pravim na dopustu :))) V glavnem tokrat vam podam nekaj res fajn restavracij kamor že več let zahajamo, ko smo v mobilni hiški moje mami v kampu Brioni med Pulo in Fažano. Naš ritual je tak, da smo dopoldan malce na plaži, potem kaj malega pomalcamo in preživimo vročino na terasi, nato smo pa spet na plaži po 17uri, vse dokler nismo lačni. Zvečer […]
13. 7. 2021

Primorska kulinarika na poti #review #savor #almulin #trost

V Savor na Koprski plaži se vedno vračamo, ker je zraven plaža, čudovit pogled na morje, res lepa velika prostorna terasa, zraven je igrišče za otroke, poskrbijo za vodo za našega Partya, natakarji so prijazni in kuharji res dobro kuhajo 😉 P.s. na meniju je dnevno svež ulov iz morja ter A’la carte menu. Jaz obožujem njihove hladne predjedi, fuže s škampi in rižote, Isabella in mož pa tuno in ribice. Več naših izkušenj >> Savor Nekaj utrinkov >> Naslednji je Al mulin, nam ljubi kulinarični kotiček kamor se vračamo, […]
9. 7. 2021

Brownie Cheesecake Caramel

To je to zame >> to je "D" sladica po mojem okusu. Zraven še kepica vaniljivega sladoleda in posip Kotanyi Karamela mlinček in zraven en dobro začinjen Gin Tonic, potem pa res ne more biti VEČ ;))) P.s. pa še izi je za naredit.
7. 6. 2021

Začini si svojo pijačo #kotanyi

Nekaj mešanic pijač omenjam že vsa leta. Tokrat sem v vodo dala lubenico ter vse tri začimbe Kotanyi za pijače, s poprom, brinovo jagodo in malce rdečega popra sem začinila tudi limonado (v med dam limone, ingver in malo Kotanyi bio cimeta ter hranim v hladilniku namesto sirupov za otroke za sok, za sladkad limonado, čaj, za imunski sistem,..), prav tako dodam začimbe v metin, bezgov in melisin sirup razredčen z vodo, v Martini, v Gin tonic ter meni paše rdeč poper v kakšno suho / nesladko penino 😉 V […]
25. 5. 2021

Perutničke s česnovim pirejem #tender #chickenwings

tender chicken wings
19. 5. 2021

AL MULIN restavracija na primorskem #top #starimlin #koper #ankaran

Jaz, moja hrana, pijača in ljubezen do restavracij… A je še kdo tukaj takšen? Moja formula za popolno življenje je že od nekdaj zdravje, družina, prijatelji, delo, ki me veseli ter dobra hrana in Če bi lahko izbirala bi vse to prestavila nekam, kjer je skoz Zato seveda najraje delam na primorskem Moja služba je namreč vedno nekako povezana s produkcijo (medijski producent sem po izobrazbi) in hrano (foodbloger). Zato to dvoje združujem in delim delček tudi z vami. Med moje najljubše sestavine za jedi spada riž, goveja taljata, šparglji, […]
19. 5. 2021

Tartufata gre povsod #zdenkotartufi #pasta #izi #recept

V vodi z jušno osnovo in nekaj šparglji skuham fuže. Na oljčnem olju Jenko sem popekla česen, domač pršut, malo čebule, šparglje in dodam nekaj žlic tartufate ZDENKO TARTUFI, ki imajo celo 10% na velike koščke narezanih tartufov – mmmm njamiii 😉 Nato zalijem s smetano za kuhanje, dodam parmezan in pomešam s fuži. Med mešanjem dodam vodo od kuhanja testenin za bolj sočno jed. Začinim s sveže mletim belim in črnim poprom Kotanyi, malo soli ter na koncu si mož doda še čili z morsko soljo. Priprava je v […]
7. 5. 2021

SUPER JUHA #naravnesestavine #gurmanska #vitamini #maggi

“I live on good soup, not on fine words.” Moliere Se strinjate? Nikoli nisem padla na lepe besede, sem pa na dobro juho 😉 Juho imam rada le, če je topla, polnega okusa in sploh je fino, če je preprosta in hitra za pripravo! Večkrat namečem zelenjavo v posodo, zraven dodam smetano ali kokosovo mleko in vodo ter seveda začimbe, skuham in na koncu zmiksam do gladkega. Kremne juhe so meni vedno dobra ideja za malico, kosilo, večerjo ali celo za razne diete, postenja,.. Žal pa nam tudi priprava najenostavnejše […]