Srečna kulinarika

13. 1. 2020

VELIKA NOČ DOMA #prazniki #kulinarika #ustvarjanje #otroci #izi

Za veliko noč se pri nas doma tradicionalno zbere vsa bližnja družina, za katero pripravim kosilo. Kosilo je po navadi sestavljeno iz tradicionalnega nedeljskega kosila in velikonočnih dobrot. Seveda pa ker ne moremo vsako leto postreči istih stvari, ampak kjlub temu morajo ostati tradicionalne,.. Za vas sem pripravila nekaj idej za enostavno ustvarjanje z otroci in organizacijo Velike noči doma. Na mizo lahko postrežemo več jedi hkrati, kot to delajo španci s svojimi tapasi. Moji “tapasi” so tokrat obarvani velikonočno in zanje potrebujemo šunko, hren, jajca ter dodatke 🙂 Velikonočna pojedina […]
17. 12. 2019

SREČEN KUHANČEK #gin #goldenmilk #kotanyi

Moja verzija kuhančka mora biti izi in hitra. Zato po navadi kuhano vino res malo razredčim z jabolčnim sokom in vodo, dodam kako žlico medu in kotanyi filter vrečko za kuhano vino ali pa nič medu in vrečko začimbna mešanica za kuhano vino Kotanyi. Super pa paše še kak kos limone in pomaranče ter klinčki. To je to zavreš in precediš, ter postrežeš 😉 Nekaj info o vročih napitkih in kuhančku malo drugače >> ZIMSKA PIJAČA Tokrat pa sem skupaj s timom sommelierja in strežbe v restavraciji Savor na Koprski […]
13. 12. 2019

PISTACIJA-KARAMELA CHEESECAKE torta #kotanyi

Ko sem delila ta cheesecake torto na storyih ste me prosili za recept. Zato sem ga spesnila tudi za vas 😉 Potrebujete: 1.del Karamelni cheesecake s pečenjem: Piškotno/keksno dno>> 200g piškotov/keksov 100g stopljenega masla Nadev>> 400 g soft/cream cheese 4 žlice kisle smetane ali maskarpone 100 g sladkorja + nekaj zavojev mlinčka VANILIJ/KARAMELA KOTANYI 2 jajca velika dodatek tekoč toffee ali karamela Najprej pečemo na 200 stopinj celzija 10 min in nato na 150-160 stopinj še 40 minut. Ohlajamo v pečici dodatnih 10min in nato še na sobni temperaturi in […]
4. 11. 2019

PIZZA V KOPRU #peperoncino #dogfriendly #childfriendly #malivozniki

24. 10. 2019

IZI DOMAČA PIZZA S KOTANYI

Saj veste, da imam jaz rada vrhunsko hrano in uživam v najboljših restavracijah in seveda tudi pizzerijah,…ampak včasih pa paše taka domača pizza, ki ti jo pomagajo pripravit otroci. Tokrat sem jo naredila res na izi. V mešalnik sem dobesedno zmetala >> 400g Pol bele in pol pirine moke 1 vrečko suhega kvasa ali KOTANYI VINSKI KAMEN 220g mlačne vode 1 žličko KOTANYI SOL Z ZELIŠČI 30g extra deviškega hladno stiskanega oljčnega olja Jenko in res pikico sladkorja v prahu Vse skupaj zmešamo in pregnetemo (meni to naredi kar aparat […]
15. 10. 2019

TEDEN RESTAVRACIJ V VITEZU

Včasih sem bila tista, ki je z veseljem pisala restavracijam, da sem dobila rezervacijo za Teden restavracij in si potem zamislila menjavo, odpoved in spet prosila za rezervacijo,… Zdaj sem pa jaz tista, ki rezervacije sprejemam. To je res ogromno dela. Prejmemo okoli 2000 mailov in vsem moraš odgovoriti, kajti vsi seveda želijo odgovor takoj. Žal prve dneve tega ne zmoreš, ker so še poleg tega dela druge zadeve, zato je včasih kakšen mail 2 krat ali pa klic v Gostilno, da zamujamo z odgovori. Zato sem si tudi želela […]
6. 9. 2019

IZI KRUH BREZ KVASA S KOTANYI

Danes pa z vami delim video recept za enostaven pirin kruhec brez kvasa. Zakaj brez kvasa? Zato, da ga lahko naredimo v 3 minutah in že damo pečt in najbolj zato, ker me tak kruh ne napihuje in ga imam zato raje 🙂
4. 7. 2019

ZMAGALA SVA ZA DOBER NAMEN #antonovžar #trzin #župan #mesnineanton

To moram delit z vami. Povabili so nas na Antonov piknik, a prej je bilo potrebno meso še spečt 😉 Ampak saj veste, da to meni res ni težko, zato sem bila seveda ZA. Vsaka od kolegic “blogerk” je izžrebala svojega žar mojstra, ki so tokrat bili okoliški župani. Midva s Petrom Ložarjem , županom mesta Trzin sva bila res super tandem in premagala vse ostale. Zmagala sva v peki in dovršenem okusu ter izgledu krožnika 🙂 Seveda je bilo meso resnično kvalitetno in res dobro, zato naloga ni bila […]
30. 6. 2019

SAVOR moja naj restavracija na slovenski obali

Ali ste že obiskali kdaj restavracijo SAVOR na Koprski plaži? Jaz sem jo prvič lani pozimi, ko je bilo tako slabo vreme, da smo se s puncami, s katerimi smo preživele čudovit vikend na obali, na hitro zatekle pred hudo nevihto. Ko smo vstopile nas je šok. Tukaj pa je tako lepo, da bo sigurno zelo drago, smo rekle. No, pa smo kljub temu ostale in se odločile probati kakšno njihovo jed. Vas zanima kaj se je zgodilo, ko smo odprle jedilnik? Jap, res je, cene so bile popolnoma normalne […]
9. 6. 2019

BIOZONE TROBARVNI SMUTI #semafor #relax #energy #vital #mercator

Ta vikend smo se imeli res super. A uganete kje smo bili? Na Čarobnem dnevu seveda 🙂 Tokrat sem bila na Mercatorjevem odru v kuhinji Mali šef. A ste gledali to oddajo? Tokrat smo skupaj z otroci iskali barvno sadje in zelenjavo, ki ga lahko uživamo surove in naredili hladno juhico gaspačo in semaforizirane smutije >> Zeleni je vseboval šparglje, špinačo, kivi, avokado, zeleno jabolko, meto in rižev kokosov napitek Biozone in žlico vanilijeve bourbonske paste KOTANYI Rumeni je vseboval breskve, marelice, pomarančo, ananas, banano, korenček, kokosov napitek Biozone in […]