Srečna kulinarika

29. 3. 2016

OLIVA LJUBLJANA

Danes smo imeli opravke na Kodeljevem in blizu je pizzeria, špageterija Oliva. Tam so znani po zelo dobrih pizzah in z možem sva včasih hodila k njim tudi na testenine in dobra kosila. Žal pa sem danes izvedela, da kosil več nimajo. Ko sem bila zelooo žalostna, da ne bom imela kaj za komentirat, pa mi natakar pove, da imajo tudi spremenjen meni. To me je še dodatno razžalostilo, kajti oboževala sem njihove njoke v kraški rdeči omaki s spršutom. Rečem na glas : ” kaj pa sploh naj jem […]
29. 3. 2016

PONVICA Brezovica

Ponvica je ena od gostiln, kjer vedno dobro jemo. A la cart vam priporočam njihov mesni tris, ki je božanski ali pa v ponvici pečena svinjska ribica v gobovi omaki na krompirčku in vse skupaj gratinirano s sirom! Nujno morate probat njihovo gobovo juhco, ki je meni osebno točno ta prava! 🙂 Ker pa smo ta mesec rekli, da bomo poskušali najt poceni, a kljub temu okusno malico ali kosilo, pa bo tokrat malica v Ponvici. Jedla sem puranje trakce s svežo zelenjavo v zelo dobri, bogati, polno okusov kremni […]
29. 3. 2016

CUBE BURGER Ljubljana

Najprej vam moram povedati, da se mi zadnje čase zeloooo lušta teh kao “junk” food jedi, ker sem bila zaradi žolčnih kamnov skoraj 2 leti na dietah. Zdaj pa sem zdrava in here we go again. Vendar to še ne pomeni, da mi je vseeno kakšen hamburger bom dala v usta! Zato sem zadnjič probala Hood burger, ki je resnično iz kvalitetnih sestavin in vse delajo sami. Krompirček iz dolenjske, ki ga sami lupijo in režejo, bombice za burger sami pečejo (krompirjeve), omake so drugačne inovativne, meso pa sveže mleta […]
29. 3. 2016

MIHOVEC, Zg. Pirniče

Kot sem vam že verjetno več krat povedala oz. napisala, jaz nisem privrženka cvrtja, pohanja,…, ampak vsak mesec ali vsak drug, se nam zalušta pohanga piščanca. Takrat potrebuješ ogromno svežega olja, ki potem več ni uporabno in menim, da se mi za tistih par koščkov za 2 pa pol osebi, ne splača packat v kuhinji pol sončnega dneva. Zato se takrat odločimo, da gremo kam na “nedeljsko” kosilo ali pa naročimo Ljubljanskega pohanga piščanca (ki je delan pod pritiskom, z manj maščobami) kar domov. Ker pa sem videla na eni […]
29. 3. 2016

PIZZERIJA AZUR LJubljana

V Azurju na Viču imajo dobro ponudbo testenin, kosil in malic, toda tokrat sem si zaželela njihove polnozrnate pizze z bresaolo, česnovimi pelati in mozzarelo.   Po navadi mi je to ena najboljših pizz, ampak tokrat so nekaj spremenili v pelatih in mi ni bilo tako dobro kot poprej. Še cel dan sem imela občutek česna v ustih. Nekaj ni štimalo 😉 P.s. se zgodi. Upam le da niso menjali pizzopeka ali recepta, kajti se še mislim vrnit na to njihovo pizzo in želim tako dobro kot je bila 100 krat […]
29. 3. 2016

POHAN SUPERPŠČANC vs. LJUBLJANSKI POHAN PŠANC

Tokrat smo probali pohanega piščanca (bedrca in perutničke), v na novo odprtem lokalu Superpšanc v Ljubljani. http://www.superpsanc.si Njihov slogan: Pod pritiskom pečen, zelo zaželjen in brez drobtin narejen! Obljubljajo nam torej pohanega, nemastnega piščanca in paniranega brez drobtin,… Žal sem razočarana sad V notranjosti je namreč piščanec sočen, ampak neslan, ni dovolj začinjen in je paniran z kožo vred, kar meni ne ugaja preveč. Koža je res panirana brez drobtin, ampak v tem primeru bi morali večkrat povaljat piščanca v ostale sestavine, da bi se paniranje tudi obdržalo na mesu. […]
29. 3. 2016

Kitajska restavracija KITAJSKI ZMAJ

Včasih se mi resnično zalušta kitajske hrane, zato jo večkrat skuham kar doma, ker so recepti resnično enostavni in hrana je hitro pripravljena. Kadar pa nimamo na zalogi kitajskih ali indonezijskih sestavin je to težko hitro izvedljivo, zato gremo takrat v Kitajsko restavracijo Kitajski zmaj na Ižanki v Ljubljani, po malico ali pa na kakšno od priljubljenih jedi. Ker ta mesec iščem malice-kosila sem se odločila za 4,10 eur vredno malico riž pražen z jajcem in piščancem (govedino) ter 5,80eur za riževe rezance z curyem, kalčki in piščancem. Včasih pa […]
29. 3. 2016

Gostilna SOKOL LJUBLJANA

Na enem izmed portalov, kjer lahko kupimo popust ali kupon za hrano v določenih restavracijah smo kupili 2 kupona za florentinca-steak 500g za restavracijo Sokol v centru Ljubljane. Za prilogo smo donaročili pečen krompirček. To je bila glavna jed za naša moška, ki sta bila zelo zadovoljna z okusom, porcijo in pripravo jedi. Jaz sem probala malo od moža in sem bila presenečena, da je bilo meso resnično mehko in okusno, le da je bilo zame premalo začinjeno oz. soljeno. Zato so verjetno ob jedi, tudi postregli z ajvarjem in […]
29. 3. 2016

OŠTARIJA Dolenjske toplice

V nedeljo smo se odpravili na izlet na dolenjsko. Med potjo v času kosila smo se ustavili v zelo lepem, urejenem kraju Dolenjske toplice, kjer se v centru prav “zaletite” v lepo rustikalno domačo gostilno Oštarija.   Preden smo štartali od doma sem rekla, danes pa si želim pravega nedeljskega domačega kosila, ki je sestavljen iz goveje juhe, pečenke in restanega krompirja. Prav to je bil eden od treh menijev za nedeljsko kosilo v Oštariji. V bistvu sem dobila še več kot sem upala pričakovati, kajti pečenka je bila prelita […]
29. 3. 2016

Mehiška restavracija IMPERIO City park LJ vs. moje naj Mehiške restavracije

Obožujem mehiško začinjeno hrano, nachos sir, tortilje in meso popečeno skupaj z zelenjavo.   Vse to skupaj lahko dobimo v jedi Fajitas, ki si jo lahko kreiramo sami. Zato smo naročili fajitas iz govedine z zelenjavo, ki je bil točno prav začinjen za naš okus. yes Pri postrežbi me je zmotilo le, da ni bilo zraven omakce iz nachos sira in gvacamole, ampak je bil zraven meni neljubi brezvezen suh riž in fižolova neprivlačnega videza gosta zmes. Ampak, ker so natakarji zelo prijazni se tudi to da uredit, tako da […]