Srečna kulinarika

8. 5. 2016

ONE LOVE PAŠTA #kocbek

Sestavine: pršut ali sušena šunka šparglji testenine česen kajmak smetana parmezan suhi čili v mlinčku Kotanyi sol, poper Kocbek bučno olje mešano z olivnim ONE LOVE Priprava: Najprej popečemo koščke pršuta in jih damo iz ponve. V isti ponvi popečemo koščke špargljev in malo česna, prelijemo s smetano za kuhanje ter dodamo žlico ali dve kajmaka ter parmezan. Po okusu še solimo in popramo ter zmiksamo s paličnim mešalnikom do željenega. Posebej skuhamo testenine aldente v soljeni vodi z nekaj narezanimi šparglji (te šparglje dodamo v omako in jih zmiksamo). […]
3. 5. 2016

BURGER DAN V PONVICI

Prejšni teden sva bila s Silvotom na seminarju za Facebook, ki ga je organiziralo podjetje Oranža v predavalnicah Unija na Brezovici. Zato sploh ni bilo vprašanje kam na kosilo, kajti v Ponvico gremo včasih tudi kar tako, na kakšno KOSILO. V glavnem ob sredah je burger dan (30-50% znižajo burgerje) in seveda sva si še zadnjič pred najinim “srečnim postenjem” privoščila orng burger. Jaz sem tokrat vzela kar klasiko Angus burger: Maslena bombeta (pečejo jo sami in je res vrhunska, mehka,..), domača salsa, zelena solata, svež paradižnik, karamelizirana šalotka, cheddar sir, 100%angus […]
1. 5. 2016

LARS&SVEN #burger #recenzija

Verjetno vam je že znano, da obožujem burgerje in seveda potemtakem ne morem brez obiska Lars&Sven hitre kuhinje, kjer delajo burgerje, krompirček in kjer imajo tudi dobro izbiro piv 😉 Zato sva z možem prvič probala njihove klasične burgerje Sven in Lars, ki sta popolna klasična burgerja. Jaz obožujem Svena , ker je zraven še popečena slanina in v temnem pivu tinstana čebulca. Top kombinacija z njihovo domačo govedino, ki je bolj grobo zmleta in popečena po želji (medium ali bolj pečena,..) ter njihovo domačo omakco. Glede nato, da so […]
27. 4. 2016

K JURMANU z družino #kritika #recenzija

Prvič sem bila pri Jurmanu na kosilu pred nekaj leti. Naročila sem teletino in bila je popolnoma brez okusa. Zato sem rekla, da tja več ne grem. Potem me prepričajo kolegi, da ima Jurman veliko porcijo zelo dobrih lignjev za dve osebi (cena je pa za 3- skoraj 30eur). Tako sem šla že drugič in ugotovila, da so tam le prijazni natakarji in res dovolj velike porcije, ampak cene so višje kot kjerkoli drugje (nivo kosil) za enako ali višjo kvaliteto. Zato pač tja ne zahajamo pogosto, ker take jedi […]
26. 4. 2016

ČEMAŽ V JEDEH #pesto #recept

Če imate radi čemaž, potem si ga v pomladnem času lahko naberemo na zalogo. Priporočam, da iz njega naredimo pesto, ki ga lahko shranimo tudi za čas, ko čemaža ni. Svežega uporabimo v različnih jedeh za nadev, kot dodatek k testeninam, rižoti ali pa celo v solati. Jaz ga uporabim namesto listov špinače ali rukole. Recept: KRUHOVE REZINE S ČEMAŽEM Najenostavnejši recept za čemažev pesto je, da kupimo pinjole 100g, dodamo 100ml dobrega oljčnega olja Jenko (priporočam Belico) in 100g parmezana v kosu, temu pa dodamo vsaj 300g svežega čemaža. Priporočam […]
18. 4. 2016

Testenine carbonara na 101 način #izi

Moj mož je lahko velik kritik in gurman. Ko pa je lačen pa si vedno zaželi kakšne pašte na hitro. Zato mu jo jaz pripravim v max. 10 minutah kot carbonaro ali aglio olio. To sta njegovi top izbiri. Ker pa ne moremo vedno jesti isto, pa vedno dodam kaj novega (začimbe, zelišča, meso, zelenjavo,).. Na slikci se vidi kako je moj možek vesel, ko dobi predse grmado testenin in zraven deci dobrega vinčka – to je po štajersko namesto solate ;)))) POTREBUJETE: Torej osnova dobre na izi in hitro pripravljene […]
13. 4. 2016

PIAZZA LJUBLJANA #kosilo #reunion #ribanaoko #tv #kritika

Že dolgo nisem napisala nobene kritike za kakšno kosilo, ker se mi po pravici povedano ne ljubi pisarit. Zato bom na moji novi strani, ki jo ta teden končujejo pričela z video blogi, ki so meni bolj pisani na kožo (mi pravijo prijatelji 😉 ). Zato tokrat še ena zadnjih pisanih kritik iz restavracije Piazza v Ljubljani. V Piazzo smo včasih hodili na pizze in solate skoraj vsak teden. To je bila leta nazaj top pizzerija v Ljubljani. Po skoraj 7 letih sem se vrnila, da jih ocenimo skupaj z […]
12. 4. 2016

Kulinarično doživetje v Harfi #urškaguzelj #blog #srečnaurška #vegi

Danes pa vam z velikim veseljem predstavljam mojo kolegico srečno Urško Guzelj, ženo Jureta in mamo hčerke Natalije. Pred kratkim je pričela s svojim novim projektom za izmenjavo igrač, ki ga bova predstavili v kratkem tudi na srečni. Tokrat pa z vami deli Urška svoje mnenje o vegetarjanski hrani v Restavraciji Harfa. Urška je moj jin oz. jang bi lahko rekla, kajti jaz zelo dobro presodim jedi, ki vsebujejo meso, ona pa vegi kuhinjo. Zato sem vesela, da deli ta blog z nami srečnimi bralci 😉   Kulinarično doživetje v […]
10. 4. 2016

JAJCA S ŠPARGLJI

Jajca lahko naredimo na 101 način. Tokrat smo zraven vmešali navadne ali divje šparglje, kuhano velikonočno šunko, slanino, panceto in pršut. Nekaj idej: 1. Vmešana jajca + jajca na oko s šparglji: Popečemo šunko ali mesnato slanino, nato dodamo za 2 minuti še narezane šparglje ter jajca, ki jih premešamo. Ko zakrknejo naredimo 4 luknje in dodamo 4 jajca. Malo pokrijemo s pokrovko in počasi pečemo, da se jajce enakomerno speče. Nato dodamo še riban sir in postrežemo. 2. Jajca na oko s pršutom, šparglji in sirom je ena najbolj […]
5. 4. 2016

SHOPPING LIST ZA CEL TEDEN KOSIL

SHOPPING LIST za 5 tedenskih kosil za glavne jedi in priloge Količino mesa, prilog in zelenjave si prilagodite vašim potrebam. Jaz sem napisala za našo (2 odrasla + 2 otroka) družino. Kupujem največ v Lidlu in Hoferju, ker jih imam najbližje in tudi za svoj denar dobim največ. Nekaj sestavin pa kupim tudi v Eurospinu, Mercatorju, Sparu in Leclerku – bom označila kje lahko kaj kupite najceneje ali najboljše,.. Solate in sladice v trgovini izberite sami. Moj predlog je, da iz zelenjave s katero boste kuhali naredite še solatke, za […]