Srečna kulinarika

29. 3. 2016

ETNA PICERIJA

V Etno sva z možem hodila na malice in kosila preden sva se poročila. Mož je pred leti delal v podjetju FM, ki ima sedež v Kosezah, blizu Podutika, kjer se nahaja Etna. Imajo resnično luštno družinsko gostilnico, kjer vodja Tea s srcem ustvarja prijetno vzdušje in jedi. Tokrat pa smo šli tja na pizzo, ki vam jo pripravijo tudi brez glutena, polnozrnato,.. Meni naj je s pršutom, mozzarelo bufalo in pinjolami 🙂 Seveda pa ne smem pozabiti nostalgičnega tekočega sladoleda s svežimi domačimi prelivi, ki jih naredi Tejina sestra […]
29. 3. 2016

GOSTILNICA POLENTA SLOV. BISTRICA

Naša Isabella je bila pri krstu v cerkvi mojega domačega Pragerskega. Najbližje mesto je Slov. Bistrica, kjer je kar nekaj gostiln. Tokrat smo iskali nekaj za mlajše in starejše gurmane, kosilo na “nivoju”, ki je primerno za takšen dogodek kot je krst, pomembno je tudi, da ima gostišče vrt, kjer so igrala za otroke in seveda razmerje cena: kvaliteta. Preko FB prijateljev in Tripadvisorja sem izbrala Gostilnico Polenta in ni mi žal, kajti bilo je “vrhunsko” 🙂 Moram povedati, da me ni razočaral noben krožnik in okus jedi. Najprej sem […]
29. 3. 2016

AZUR VIČ LJUBLJANA – kosilo in alacart

O Azurju sem že pisala, kajti smo včasih zelo oboževali njihovo polnozrnato pizzo s carpaciom ali bresaolo,.. VeČ: POLNOZRNATA PIZZA AZUR Tokrat pa smo si naročili eno kosilo, ki je bilo zelo okusno in klasično pripravljeno. Osso Bucco -Telečji kotlet z zelenjavo in krompirčkom iz pečice. Ena jed pa je bila bolj za našo Tari, ki obožuje testenine na 101 način 🙂 Sirovi ravioli s piščancem, mozarelo, kajmakom in panceto iz krušne peči. Se lepo bere kajne? Tudi po okusu je bilo dobro, sočno in ob enem hrustljavo na površini. […]
29. 3. 2016

PIZZA OLIVA LJ

Danes pa smo jedli pizzo iz Pizzerie Oliva 🙂 Moram vam povedati, da nam je zadnje čase to bila naj pizza, ampak žal smo jo tokrat naročili domov in je bila brez listov bazilike, malo preveč pečena in mozzarela je imela en tak “grenak” priokus. Pred dobrim mesecem, ko smo pa bili pri njih na enaki pizzi, pa je bila prav tako dobra kot izgleda na slikci 🙂  Več: PIZZA BUFALA DI SICILIA: http://www.pizzeria-oliva.si/pizzeria Priporočam da jih raje kar obiščite in ne naročate dostave. Želimo vam dober tek*** P.s. dali smo […]
29. 3. 2016

ZA PUMPO VIČ LJ

To so 4 različna kosila, ki so bila na dnevnem meniju, ko smo delali preobrazbo naše srečne nagrajenke Klavdije:http://www.srecna.si/index.php/srecna-preobrazba/gospodinja-dama/29-preobrazba/gospodinja-dama/257-srecna-preobrazba-z-zmagovalko-natecaja-klaudio Papcali smo v gostilni Za pumpo : http://zapumpo.si/ Nimam kaj za “kritizirat”, ker je bilo vse okusno, vredu porcije in prijaznost osebja,… Celotna ekipa preobrazbe (salon Trifoni, Estrada studio, Biba iz plesne šole na drogu Extra in jaz ter moj možek) smo se strinjali, da je dobra malica oz. kosilo. To je to za ta denar, bi lahko rekli – od 4,80eur naprej 😉 Priporočam obisk. Nekateri tudi zelo hvalijo njihovo žar […]
29. 3. 2016

PIAZZA DEL PAPA SUPERNOVA LJ

V Supernovi je nad-povprečno dobra hitra Italjanska restavracija. Tukaj skoraj vedno dobro jemo in cene so “normalne”. Za kosilo lahko izbiraš iz njihovega alacart jedilnika in zraven dobiš za to ceno še juho, solato in sladico. Jaz imam pri njih rada njoke s piščancem in curryem in pizzo s pršutom, bivoljo mozzarelo, pinjolami in bučkami. Pizza ima res dobro testo, hrustljavo in tanko, kvalitetno mozzarelo, okusne pelate in svež pršut, ki nima čudnega vonja po svinjini, ki ga včasih dobimo na kakšni pizzi in je zato sploh potem ne moreš […]
29. 3. 2016

KRATOCHWILL RUDNIK LJ

Kaj menite, to kosilo izgleda ok ane? Lepi krožniki, domači njoki, barva golaža, velika porcija,… Ampak to pa je tudi vse 🙁 Okus je pa totalno brez okusa :))) V glavnem v Kratohwil na Rudniku smo šli že nekajkrat na različne jedi, kosila, pizze, ampak vedno potem rečemo nikoli več. Žal imajo jedi, ki niso dodelane, so brez okusa, nič soljene in malo začinjene. Na njokih so res lisičke in piščanec, ampak plavajo v juhi ne v omaki (omaka mora povezovati jed in biti gosta,..!). Torej dragi kuhar naj ti […]
29. 3. 2016

SONJA IZOLA

Če imate radi škampe in še niste bili v domači gostilni pri Sonji v Izoli, vam moram povedati, da še niste jedli “tapravih” 😉 Jaz sem namreč že od otroštva jedla morsko hrano, ker jo je pripravljaj moj oče vsaj tedensko, če ne več,… Poletja smo v večini preživeli na barki na morju in je bila to glavna hrana za nas : iz morja na žar ali v posodo in v usta 😉 Tako, da verjemite, da ne govorim kar tja v en dan, da so ti “Sonjini” škampi res […]
29. 3. 2016

PIZZA PRI KRIŠTOFU Logatec

Tokrat pa smo se peljali na pizzo kar v Logatec k Krištofu. Zakaj? Hmmmm. Na FB-ju je vsak dan kakšna nova njami slikca njihovih pizz in zasledila sem kraljevske pizze, ki so bolj gurmansko obarvane s šparglji, tartufi, panceto,… in si kot nosečka, žal nisem mogla pomagat, da ne bi,… ;))) Seveda mi je priden možek ugodil ter nas peljal na izlet v Logatec 😉 A vas zanima ali je bila potem pizza res tako dobra, kot so slikce na njihovi strani? Ja bila je res dobra, lepo obložena, tanka, […]
29. 3. 2016

TAVERNA CARRARO vs. AMERIKA CELJE

Taverno v Celju najdete med Merkatorjevem centru in halo Golovec. Lepo urejena restavracija, kjer nudijo velik asortima jedi, ampak najbolj so znani po njihovem žaru. Mi smo si privoščili kar nekaj različnih mesnih jedi, ki jih nudijo na različnih ploščah za več oseb. Obožujem tople lepinje, bogato šopsko solato ter sočne špikane čevape ali pleskavice ter njihove specialitete kot so uštipci, gurmanske pleskavice, polnjene vješalice,… Glede na to, da smo v Celju včasih vedno hodili v podobno žar restavracijo Amerika, ki nam je vedno pustila pečat ene naj žar restavracij […]