Srečna kulinarika

16. 4. 2017

POMLADNI CHEESECAKE #greekyogurt #easter #spring

Vsi ki me že poznate veste, da delam cheesecake na 101 način že skoraj 20 let, v bistvu od kar sem bila prvič v Usa in to je bilo pri mojih 18letih 😉 Tako da vam lahko povem, da po eni strani res praksa dela mojstra, ampak po drugi je to ena najbolj izi, a hkrati zelooo njami sladic, kar ste jih jedli. Tako da, če še niste probali narediti nobenega cheesecake-a, potem je zdaj pravi čas, da ga! Pod kategorijo sladice cheesecake so moji osnovni in tudi kakšni neklasični […]
15. 4. 2017

MINI POTIČKE PO SREČNO #otroci #peka #velikanoč

Kot že veste jaz zelo rada izberem bližnjice, tako sem tokrat z bolno Isabello pekla kar mini mafinčke okusa orehove potice. Nekaj sva jih naredili v pekaču za mini potičke in nekaj v mafin pekaču. Glavno pa je, da so res okusne in sočne in spominjajo na pravo potico 🙂 Za testo 18 mafin/potičk potrebujete: 4 jajca 1 lonček (2,4dl) sladkorja 1 vanilijev sladkor 1 lonček olja 1,5 lončka grškega jogurta (če ga nimate lahko tudi navadnega, ampak kar 2 lončka in brez mleka ali pa kislo smetano, ki jo […]
3. 3. 2017

ČESEN #domače #zamrznjeno #aglioolio #testenine

Česen je dober domač antibiotik pravijo. No, jaz vam tega ne upam čist potrditi, ampak vem, da ga imam rada, sploh pečenega oziroma vmešanega v različne jedi. Zato, ko dobim domač česen ga nikakor ne zavrzem, ampak ga očistimo in zamrznemo v strokih za različne juhe ali pa za mesne jedi za peko,.. Ostalega pa z aparatom za česen “sesekljamo” in ga pakiramo v posodice za lahko odpiranje ter shranimo v zmrzovalnik. Super in enostavno je kajti imamo česen vedno pri roki in ni nepotrebnega čiščenja preden pričnemo kuhati 😉 […]
3. 3. 2017

ŽAR BURGER #SlovenskaBistrica

Verjetno veste, da preden sem se preselila v Ljubljano, sem živela v Slovenski Bistrici, ki je zame še vedno najlepše majhno mestece v Sloveniji 😉 Moji stari starši živijo v kraju Gaj pri Pragerskem, ki je le nekaj minutk iz Bistrce. Zato, ko gremo na obiske na štajersko, rada obiščem oboje hkrati. V Slovenski Bistrci je mnogo dobrih gostiln. Radi obiščemo Hotel Leonardo, kjer so znani po okusni “domači” hrani ali pa v Restavracijo Polenta, kjer so kosila na malo višjem kulinaričnem nivoju. Včasih pa nam paše kaj bolj enostavnega, […]
27. 2. 2017

Angelski večplastni cheesecake #lowfat

Mi imamo radi sladice s polno karamele in čokolade, zato raje ne jemo nobene sladice, kot pa da bi morali jesti nekaj nesladkega, nemastnega,.. Seveda je sladkanje z grešnimi sladicami le 1krat tedensko ali pa rezervirano za kakšna praznovanja. Zato sem tudi to tortico, ki ima sicer samo 0,1% maščobe začinila s čokoladnimi keksi in karamelo 😉 V primeru, da ste na kakšni dieti ali pa fitnes prehrani, pa vam priporočam ta recept brez dodanih sladil in bo kljub temu dober. Potrebujete: cca. 400g piškotov-keksov (lahko mešane, čokoladne, Oreo, Albert,..) […]
9. 2. 2017

Enostavno dobro PUDING #valentinovo #sladica #piškoti #izi #ideja #otroci

Naši gospodičnici zelo radi kuhata in pečeta z mamico. Zato jih vedno vključujem v kuharske projekte, ampak takrat seveda priredim jedi v najbolj enostavne, da lahko pacamo in uživamo v peki, kuhi in se ne ukvarjamo z zakompliciranimi recepti. Tokrat nekaj idej za delo z otroci iz pudinga. Obožujem nove Dolceline pudinge , ki vsebujejo burbonsko vanilijo, pravo čokolado, koščke sadja,… Tako lahko naredimo v nekaj minutah res lepe, barvne in dobre sladice. Lahko damo eno plast enega pudinga , na sredini vstavimo kekse, piškote,…karkoli imamo doma. Zase in odrasle […]
3. 2. 2017

PIZZERIJA GARAŽA #pizza #Ljubljana #Rudnik

10 let nazaj, ko sem pričela “hodit” z mojim sedanjim možem in sem pri njem prvič prespala, mi je ponudil za večerjo pizzo, ker je imel v hladilniku le Jacka, Cocacolo in jogurt 😉  Seveda sem bila vesela ponudbe, ker sem bila lačna kot volk 😉 In on pravi: “samo v garažo skočim po pizzo.” Ok, pravim jaz. In nato čakam, čakam in njega ni. Pa si mislim, kaj pa dela v garaži tako dolgo, če pa so  garažna vrata sosednja od njegovega stanovanja. Mislila sem namreč, da ima v […]
31. 1. 2017

MARTHA VS. GIADA #TVstar #food #chef

Tisti, ki me spremljate že dlje časa, ste verjetno že slišali ali prebrali o meni, da si želim biti Slovenska Martha Stewart, kajne? No, zdaj imam že novo favoritko in to je Giada. Obožujem njene oddaje, kjer kot gospodinja, čeprav je top chef, kuha in pripravlja recepte iz celega Sveta, na svoj enostaven način. Prav tako imam rada oddaje, kjer z ekipo potuje po tropih in uživa v njihovi hrani. Kar fauš sem ji, ker so to tudi moje sanje. Midva z možem sva pred otroci kar dosti potovala. V […]
25. 1. 2017

CHEESECAKE KOKOS

Sestavine:  4 x jajca 1 x kos kisla smetana 100 x g maslo-margarina 3 x philadelphia 3 x philadelphia milka 200 x g sladkorja 100 x g kokosova moka 100 x ml sladka smetana 1 x estrakt kokos- sirup 200 x g polnozrnati keksi 1 x kos manner čokolada za kuhanje 1 x jedilna žlica kokosov ali smetanov ali kakšen drug liker   Navodila za pripravo:  Cheesecake za srce je cca. za 26 cm premera okroglega pekača.  1. Plast iz keksov:  zmeljemo kekse in jim dodamo stopljeno margarino ali maslo. […]
22. 1. 2017

SRČKASTI SOČNI MAFINI

 SESTAVINE: 1 x jajce 50g rjavega sladkorja  + 1 vanilijev sladkor po okusu lahko dodamo še ščep muškatnega oreščka in cimeta 2 banani 80g stopljenega masla 100g pirine moke (lahko tudi navadne moke) 1/2 zavitek pecilnega praška 50g fino mletih lešnikov ali pripravljene lešnikove file mešano sadje ali čokolada,.. čokoladni preliv PRIPRAVA: Stepenima jajcema dodamo sladkor in vanilijev sladkor (lahko tudi ščep muškatnega oreščka in cimeta). Medtem banane zmiksamo in prelijemo s stopljenim maslom in nato vse skupaj zmešamo ter dodamo še mešanico : moka, pecilni prašek, mlete lešnike oz. […]