Srečna kulinarika
21. 2. 2018
Published by srecna at 21. 2. 2018
Categories
Moj favorit med “sušiji” pa je mesni, ki ga po navadi delam tako da ovijem čevapčiče s slanino 😉 Malo za šalo in malo zares, pa sem tokrat naredila suši v algi z Ave dolgimi leskovačkimi čevapi, ki so zelo okusni že sami po sebi . V sredino čevapčičev sem dala paličice paprike in ji potem popekla na ponvi. Riža nisem kisala, ampak sem ga le začinila s Kotanyi začimbami (zgoraj slika) s soljo z zelišči in ingverjem ter dodala malo jalapeno čilija. Nato sem alginim listom dodala sloj riža […]
21. 2. 2018
Published by klemen at 21. 2. 2018
Riž skuhamo po navodilih na embalaži in ga ohladimo. Jaz ga kuham tudi v Thermomixu na sopari in v vodo dodam zelščno sol Kotanyi, zato je še boljši. Ko je riž še malo topel ga kisamo z riževim kisom. Nato ga na tanko razporedimo na algo (lahko po sredini ali na začetku alge,..odvisno kako debel in kakšen izgled sušija želimo,..). Pazimo le, da je na vsaki strani kakšen dober cm alge brez riža, da se rolca lepo zalepi skupaj! Dodamo še kakšno nam ljubo omakco (mešanice za suši, ingver, wasabi […]
11. 1. 2018
Published by srecna at 11. 1. 2018
Categories
V letošnjem letu sem se odločila, da pričnem jest več juhic, ki so lažje prebavljive, dovolj te nasitijo za delo in po njih nisi utrujen. Tokrat spodaj recept za hladno juhico, ki si jo lahko naredimo doma v 3minutah in si jo nesemo v službo za malico. Pametna, zdrava in zelo okusna malica. Zraven pa priporočam kakšen košček ajdovega, koruznega ali pirinega kruhca. Pirine hlebčke za še boljšo malico, si lahko spečete tudi doma in to na izi. S takimi malicami lahko tudi kakšno kilco izgubimo, tako da jap, to in […]
22. 12. 2017
Published by srecna at 22. 12. 2017
Categories
Zadnjič smo bili na otroški predstavi in na delavnici za peko medenjakov. To so bili eni najboljših medenjakov, kar sem jih kdaj jedla in najboljše je to, da so tako enostavni za pripravo, da zmorejo tudi otroci 😉 P.s. pa še zdrava sestava je! Zato sem lepo prosila, če nam zaupajo recept. Z veseljem so ga delili z mano, jaz pa ga še z večjim veseljem zdaj delim z vami >> DOBRI MEDENJAKI Želim vam slasten tek in srečne praznike, Tamara Več o delavnici>> KNEDL
26. 11. 2017
Published by klemen at 26. 11. 2017
Categories
V Master ali domači kuhni se moramo vedno znajti in iz sestavin, ki jih imamo na razpolago, skuhati ali speči najboljše jedi ali sladice 😉 Tokrat je nastal njami Miklavžev cheesecake iz suhega sadja, ki ga prinese Miklavž. SESTAVINE: 2x200g softcheese namaz 1/2 kisla smetana (lahko jogurtova) 1/2 sladka smetana za stepanje 100-150g polnozrnatih keksov 100-150g suhih marelic 200g suhih fig 2 žlici kokosovega masla 2 žlici kakava začimbe/SLADKOR PO OKUSU vanilija, karamela, cimet ali kar en izmed aromatiziranih sladkorjev Kotanyi PRIPRAVA: Najprej naredimo keksno dno. Zmeljemo kekse, suhe marelice, dodamo […]
25. 11. 2017
Published by srecna at 25. 11. 2017
Categories
VALFRUTTIN HUMUS Sestavine za 6 oseb 300 g Valfrutta čičerke kuhane v sopari 150g Valfrutta fižola kuhanega v sopari 1 strok česna 3 žlice oljčnega olja Belica Jenko 1 žlica oljčnega olja limona Jenko 3 žlice limoninega soka sol, poper po okusu svež koriander ali drobnjak ali meta (drobno sesekljano) po okusu Priprava: V mikser/blender dodamo čičeriko in fižol skupaj s tekočino, ki je v konzervi, kajti je le lasten sok od soparjenja zelenjave. Nato dodamo še ostale sestavine ter vse skupaj zmiksamo do gladkega namaza. Namig: Lahko pa dodamo še […]
25. 11. 2017
Published by srecna at 25. 11. 2017
Categories
STROČNA KREMNA JUHCA Sestavine za 6oseb: 200g čebule 150g Valfrutta fižola kuhanega v sopari 150g Valfrutta čičerike kuhane v sopari 150g korenčka 1 kos sladki krompir 3 stroke česna 150g Valfrutta graha kuhanega v sopari 600-700g tekočine (vode ali jušna osnova) sol, poper po okusu Oljčno olje Jenko (dimljeno, couve) Bučno olje Kocbek Priprava: V ponvi na hitro podušimo na koščke narezano čebulo, sladek krompir in kolobarje korenčka. Nato dodamo stroke česna, 100 g fižola, 100g čičerike ter po 2 minutah zalijemo z jušno osnovo ali vodo, ki ji dodamo zelenjavno […]
15. 10. 2017
Published by klemen at 15. 10. 2017
Categories
POTREBUJEMO: buče ( maslena, muškatna, patišon,.. ) bučke čebula česen feferon ( pekoč čili ) paprika ( rumena ) sveža zelišča ( meta, bazilika, timijan, rožmarin…) belo vino jušna osnova (lahko tudi kocka + voda) riž ( barven, divji, mešan,..) bučni cvetovi maslo kremni sir (fetaki, sirni namaz, sveži sir,..) kokosovo mleko parmezan začimbe Kotanyi PRIPRAVA: Na olivnem olju popečemo sesekljan pekoč feferon, česen, šarlotko in vejico rožmarina, ki jo naknadno odstranimo. Dodamo še na kocke narezano papriko, bučke in bučo (lahko jih prej z olupki vred pečemo z […]
15. 9. 2017
Published by srecna at 15. 9. 2017
Categories
Tokrat sem pokušala malice in kosila v Studio bistroju, ki je pod stavbo Studio Moderne v Ljubljani. A ste že jedli tam? V Studiu lahko tudi rezervirate slavja, praznovanja za zaključene družbe. Več : info@slovely.si , www.slovely.si Moram vam povedati, da imajo res dobro izbiro hrane in njihov moto Dobri ljudje, Dobra hrana res drži. Vsi so zelo prijazni in delajo s srcem, zato je vsa hrana res okusna in cene so res ugodne. Danes smo probali vegi ponudbo polnjenih bučk, xxl dunajca, rižoto in medaljone v kraški omakci. Vse […]
3. 9. 2017
Published by srecna at 3. 9. 2017
Categories
Po navadi se za družinska slavja dobimo pri Leonardu v Slovenski Bistrci. Tja hodimo že vse življenje. To je hotel z restavracijo, ki dela na tem, da se izpopolnjuje in so vedno boljši. Pred kratkim so renovirali restavracijo, ki je res udobna, topla in zdaj še boj “fensi”. Vedno smo za isto mizo, ki ima pogled na celotno restavracijo. Tokrat smo jedli zelo dobro kosilo. Nekateri gobovo, drugi govejo juhco. Žal mi tokrat gobova ni bila lih všeč, ker so pretiravali s suhimi začimbami (prevladal je origano), ampak goveja pa […]