Srečna kulinarika

24. 4. 2018

TESTENINSKA OMLETA #hrananizatjavendan #recikliranakuharija

Spet ena fajna ideja za reciklažo hrane. Tokrat ostanki testenin. O testeninah sem že ogromno napisala, na mojem blogu imate tudi dobre recepte za pašto na 101 način. Včasih, ko smo zelo lačni nas zanese in naredimo preveliko količino testenin. Kam z njimi? Jaz jih po navadi dam v testeninske solate ali pa iz njih naredim hitro lazanjo. Tokrat pa malo drugače, recimo temu kar “reciklaža po Italjansko”. Naredila sem testeninsko omleto in vsi so bili navdušeni. Upam, da boste tudi vi. Če vem je recept všeč lahko všečkate moj […]
24. 4. 2018

NEAPELJSKA OMAKCA ZA PASTA LOVERJE #vegi #meat

Iz teh čudovitih in enostavnih sestavin lahko dobimo 101 recept. Tokrat sem naredila v sodelovanju s testeninami Garofalo, 2 recepta z Neapeljsko dušo >> VEGI >> MESNA>> Več o pridelavi testenin in začetkih testeninske industrije lahko preberete > PASTA LOVER  
24. 4. 2018

PASTA LOVER #Neapelj #Napoli

Jap, jaz sem res pasta lover. Pa vi? Testenine imam rada že od malega, moj oče namreč trdi, da so nas s tem “pitali” v vrtcu in šoli, ker je bilo poceni. Vem da je bil ati zelo hud, ker pravi da potem doma nisem želela jesti nič “pametnega”,… No, meni se še vedno zdi, da so testenine zeloooo pametna hrana. Karkoli jim dodaš je zelo okusno. Naredimo jih lahko na 101 način in ja, res so poceni glede nato, da lahko kupite 500g testenin že za manj kot euro. […]
18. 4. 2018

SREČEN KLUBSKI SENDVIČ #hrananizatjavendan

Sončni popoldnevi in vikendi že kličejo po kurjenju žara, kajne? Mi smo imeli ta vikend otvoritev sezone žara. Tokrat smo se odločili kar za pisano zelenjavo in piščančja nabodala, ki jih otroci obožujejo. Kupim jih v Lidlu, kjer imajo že malo začinjene, nato pa jih še malo posujem z meni trenutno naj začimbno mešanico, ki je novost od Kotanyi paradižnik s česnom. To začimbo posujem tudi po narezani pisani zelenjavi in vse skupaj gre na žar. Med peko polijemo malo s pivom – tokrat s temnim, ker ga radi zraven […]
13. 4. 2018

MASALA KOTANYI #izi

Obožujem indijske jedi, ampak najraje grem kar v kakšno Indijsko restavracijo in si jed naročim. No, tako je bilo do zdaj, ko sem delala mešanico masala sama in mi je vzelo preveč časa. Pred kratkim pa sem ugotovila novost na trgovskih policah in to je Garam Masala mešanica zečimb Kotanyi. Res pa je, da če naredite mešanico sami je ta bolj vaša in posebna. Zato z vami delim oba recepta. En za Garam Masalo, ki jo naredite sami in eno na izi 😉 Sestavine za začimbno mešanico : 2 žlici […]
11. 4. 2018

Srečni prigrizki z reciklažo starega kruha

Naša družina Fortuna resnično ne meče vstran nobene hrane. Vse imam pod nadzorom, da rok ne preteče, da se poje ostala hrana, kuham vedno za toliko ljudi kot je dogovorjeno, ampak kljub temu včasih hrana tudi ostane. Te ostanke zato z veseljem “recikliram” in iz njih naredim novo pisano srečno polnovredno jed, ki zadovolji brbončice tudi mojemu možu, ki je zelo razvajen glede okusov ter mojima hčerama, ki sta v fazi, da večino hrane ne jesta ;))) Zato danes z vami delim reciklažo kruha na malo drugačen način. Upam, da vam […]
1. 4. 2018

KRUHOVA ROLADA NA 101 NAČIN #reciklaža #kruh #izi

Pri nas doma porabimo vse ostanke celega tedna, za pripravo vikend kosil in pri tem je najboljše to, da ničesar ne mečemo vstran! Tako učimo tudi otroke in kar srce me zaboli, ko se kje hrana zavrže! Zato danes z vami delim eno najboljših reciklaž kruha in to je cmoki ali rolada. Jaz kar sproti ostanke kruha, ki ni več svež ali ga porabimo namesto toasta in ga popečemo v topli sendvič ali pa ga narežem na kocke in dam v zmrzovalnik. Lahko bi ga tudi posušili in hranili v […]
8. 3. 2018

SREČNA TAMARA PREJ in ZDAJ #mojazgodba #srecnasi #kuham #gospodinja #dama #mama

Ne vem, če poznate mojo zgodbo, kako sem postala srečna Tamara, ampak na kratko je takšna:  1. Poročila sem se v Fortuna familijo in postala srečna 🙂 2. Že od malega obožujem samo dobro hrano. 3. Rada presenečam in obdarujem ljudi okoli sebe. 3. Kuhanje me sprošča in je moja meditacija. 4. Vse kar skuham je v večini resnično njami in nikoli zato nisem potrebovala recepta (razen pečenja sladic seveda). 5. Uživam v organizaciji eventov, promocijah, delavnicah in to tudi obvladam 😉 6. Rada pišem svoje dnevnike in jih delim […]
21. 2. 2018

MESNI SUŠI #sushi #kotanyi

Moj favorit med “sušiji” pa je mesni, ki ga po navadi delam tako da ovijem čevapčiče s slanino 😉 Malo za šalo in malo zares, pa sem tokrat naredila suši v algi z Ave dolgimi leskovačkimi čevapi, ki so zelo okusni že sami po sebi . V sredino čevapčičev sem dala paličice paprike in ji potem popekla na ponvi. Riža nisem kisala, ampak sem ga le začinila s Kotanyi začimbami (zgoraj slika) s soljo z zelišči in ingverjem ter dodala malo jalapeno čilija. Nato sem alginim listom dodala sloj riža […]
21. 2. 2018

SREČEN SUŠI #izi #kotanyi

Riž skuhamo po navodilih na embalaži in ga ohladimo. Jaz ga kuham tudi v Thermomixu na sopari in v vodo dodam zelščno sol Kotanyi, zato je še boljši. Ko je riž še malo topel ga kisamo z riževim kisom. Nato ga na tanko razporedimo na algo (lahko po sredini ali na začetku alge,..odvisno kako debel in kakšen izgled sušija želimo,..). Pazimo le, da je na vsaki strani kakšen dober cm alge brez riža, da se rolca lepo zalepi skupaj! Dodamo še kakšno nam ljubo omakco (mešanice za suši, ingver, wasabi […]