Srečna kulinarika

3. 3. 2017

ŽAR BURGER #SlovenskaBistrica

Verjetno veste, da preden sem se preselila v Ljubljano, sem živela v Slovenski Bistrici, ki je zame še vedno najlepše majhno mestece v Sloveniji 😉 Moji stari starši živijo v kraju Gaj pri Pragerskem, ki je le nekaj minutk iz Bistrce. Zato, ko gremo na obiske na štajersko, rada obiščem oboje hkrati. V Slovenski Bistrci je mnogo dobrih gostiln. Radi obiščemo Hotel Leonardo, kjer so znani po okusni “domači” hrani ali pa v Restavracijo Polenta, kjer so kosila na malo višjem kulinaričnem nivoju. Včasih pa nam paše kaj bolj enostavnega, […]
27. 2. 2017

Angelski večplastni cheesecake #lowfat

Mi imamo radi sladice s polno karamele in čokolade, zato raje ne jemo nobene sladice, kot pa da bi morali jesti nekaj nesladkega, nemastnega,.. Seveda je sladkanje z grešnimi sladicami le 1krat tedensko ali pa rezervirano za kakšna praznovanja. Zato sem tudi to tortico, ki ima sicer samo 0,1% maščobe začinila s čokoladnimi keksi in karamelo 😉 V primeru, da ste na kakšni dieti ali pa fitnes prehrani, pa vam priporočam ta recept brez dodanih sladil in bo kljub temu dober. Potrebujete: cca. 400g piškotov-keksov (lahko mešane, čokoladne, Oreo, Albert,..) […]
9. 2. 2017

Enostavno dobro PUDING #valentinovo #sladica #piškoti #izi #ideja #otroci

Naši gospodičnici zelo radi kuhata in pečeta z mamico. Zato jih vedno vključujem v kuharske projekte, ampak takrat seveda priredim jedi v najbolj enostavne, da lahko pacamo in uživamo v peki, kuhi in se ne ukvarjamo z zakompliciranimi recepti. Tokrat nekaj idej za delo z otroci iz pudinga. Obožujem nove Dolceline pudinge , ki vsebujejo burbonsko vanilijo, pravo čokolado, koščke sadja,… Tako lahko naredimo v nekaj minutah res lepe, barvne in dobre sladice. Lahko damo eno plast enega pudinga , na sredini vstavimo kekse, piškote,…karkoli imamo doma. Zase in odrasle […]
3. 2. 2017

PIZZERIJA GARAŽA #pizza #Ljubljana #Rudnik

10 let nazaj, ko sem pričela “hodit” z mojim sedanjim možem in sem pri njem prvič prespala, mi je ponudil za večerjo pizzo, ker je imel v hladilniku le Jacka, Cocacolo in jogurt 😉  Seveda sem bila vesela ponudbe, ker sem bila lačna kot volk 😉 In on pravi: “samo v garažo skočim po pizzo.” Ok, pravim jaz. In nato čakam, čakam in njega ni. Pa si mislim, kaj pa dela v garaži tako dolgo, če pa so  garažna vrata sosednja od njegovega stanovanja. Mislila sem namreč, da ima v […]
31. 1. 2017

MARTHA VS. GIADA #TVstar #food #chef

Tisti, ki me spremljate že dlje časa, ste verjetno že slišali ali prebrali o meni, da si želim biti Slovenska Martha Stewart, kajne? No, zdaj imam že novo favoritko in to je Giada. Obožujem njene oddaje, kjer kot gospodinja, čeprav je top chef, kuha in pripravlja recepte iz celega Sveta, na svoj enostaven način. Prav tako imam rada oddaje, kjer z ekipo potuje po tropih in uživa v njihovi hrani. Kar fauš sem ji, ker so to tudi moje sanje. Midva z možem sva pred otroci kar dosti potovala. V […]
25. 1. 2017

CHEESECAKE KOKOS

Sestavine:  4 x jajca 1 x kos kisla smetana 100 x g maslo-margarina 3 x philadelphia 3 x philadelphia milka 200 x g sladkorja 100 x g kokosova moka 100 x ml sladka smetana 1 x estrakt kokos- sirup 200 x g polnozrnati keksi 1 x kos manner čokolada za kuhanje 1 x jedilna žlica kokosov ali smetanov ali kakšen drug liker   Navodila za pripravo:  Cheesecake za srce je cca. za 26 cm premera okroglega pekača.  1. Plast iz keksov:  zmeljemo kekse in jim dodamo stopljeno margarino ali maslo. […]
22. 1. 2017

SRČKASTI SOČNI MAFINI

 SESTAVINE: 1 x jajce 50g rjavega sladkorja  + 1 vanilijev sladkor po okusu lahko dodamo še ščep muškatnega oreščka in cimeta 2 banani 80g stopljenega masla 100g pirine moke (lahko tudi navadne moke) 1/2 zavitek pecilnega praška 50g fino mletih lešnikov ali pripravljene lešnikove file mešano sadje ali čokolada,.. čokoladni preliv PRIPRAVA: Stepenima jajcema dodamo sladkor in vanilijev sladkor (lahko tudi ščep muškatnega oreščka in cimeta). Medtem banane zmiksamo in prelijemo s stopljenim maslom in nato vse skupaj zmešamo ter dodamo še mešanico : moka, pecilni prašek, mlete lešnike oz. […]
21. 1. 2017

VALENTINOV BIFTEK

Sestavine: 1 x kos črn in bel poper 1 x groba sol 2 x kos biftek-pljučna govedina 1 x tartufata 1x olje z aromo tartufov Navodila za pripravo: Goveji biftek izrežemo v obliki srca in ga damo v marinado v hladilnik vsaj za 1 dan pred pripravo. Mariniramo: olivno olje, sveže grobo črn in bel poper, tartufata, tartufovo olje. Super je tudi, če dobimo že vredu uležano meso, ker bo tako še bolj okusno. Na vroči ponvi, s pikico olivnega olja, za le nekaj minut popečemo obe strani mesa in […]
12. 1. 2017

MAFIN PRIGRIZEK Z JAJCEM #izi #otroci #njami

Te tortične enostavne prigrizke sem delala že na 101 način, kajti ko jih narediš prvič ugotoviš, da jih lahko narediš naslednjič spet drugače,… Zato danes z vami delim en tak osnovni “recept”, ki je primeren tudi za delo z otroci, vi pa boste naredili svojo verzijo in upam, da jo boste podelili tudi z nami 🙂 Za 12 mafin prigrizkov potrebujete: 6 rezin sušene šunke ali pršuta 3 rezine toasta 3 rezine topljenega toast sira 12 prepeličjih jajc  (lahko tudi navadna kokošja, ampak potem pečete malo dlje) Nalagamo korak za […]
8. 1. 2017

IZI BIZI KUSKUS / EASY BUSY KUS KUS #video

Priprava te jedi je otročje enostavna za pripravo in primerna za bolnike abdomna, za različne diete, za vegetarjance, lahko pa je le kot priloga k kakšni mesni jedi. Za cca. 3 osebe potrebujemo: zelenjava ( čebula, česen, zelena, korenček, šparglji, barvna paprika ) 1 x 3dcl kozarec Kuskusa 2 x 3dcl kozarec vroče vode sol z zelišči ščepec kurkume poper po želji sveža zelišča po želji (predlagam limonino meto ali limonsko travo) parmezan po želji oljčno olje z limono Jenko (nagradna igra za 2x oljčno olje Jenko poteka od 29.4. […]