Nakupovanje hrane

15. 3. 2020

Kitajska govedina po domače #izi #kotanyi

Potrebujete: 700g na koščke narezane govedine (stegno, bočnik, govedina za zrezke ali golaž) 200ml soya in teryaki omaka 300ml paradižnikove pasate nekaj cm paradižnikovega koncentrata sol skoraj ne rabimo, ker je soya slana- po okusu 3 srednje/velike čebule 3 stroke česna ali Kotanyi česen v mlinčku 3 korenčke Kotanyi začimbna mešanica kurkuma s korenjem in/ali z limonsko travo in/ali golden milk (jaz sem dala vsake 1 žličko) 1 mala žlička črne kumine, 1 janeževa zvezda KOTANYI basmati / kitajski riž po okusu na koncu še Kotanyi čili v mlinčku za […]
11. 2. 2020

Valentinova torta na izi #kotanyi

Od kar imam otroke vedno iščem bližnjice za vse recepte. Tako sem zdaj ustvarila izi recept za biskvit, ki je res okusen, enostaven in uporaben za več sladic (torto, kolač, mafin, rolado,..). Tokrat sta punci želeli srčkasto torto s slivovo marmelado in čokolado. Ne vem kje sta dobili to idejo, ampak mi je bila všeč, ker sem imela za porabit polno božičkov in čokoladnih kroglic iz smrekice ter še zadnjo domačo slivovo marmelado brez sladkorja v zmrzovalniku. Za biskvit potrebujete: 2 enaka pekača 24 premera ( predlagam silikonske ali pa […]
24. 1. 2020

LAZANJA NA IZI Z OTROCI

Otroci uživajo v pripravi hrane, pri packanju, polivanju omak, mazanju s čopičem, polaganju testeninskih listov,… Zakaj bi jim to veselje odvzeli, ko delamo lazanjo. Jaz temu pravim kvalitetno preživet čas skupaj, kljub temu, da včasih ni lih čist tako lepo kot bi naredili sami 😉 Mi doma v večini naredimo lazanjo iz ostankov v hladilniku. Tokrat nam je od kosila ostal golaž, košček mortadele in sir od večerje, dodamo še bešamel, trdo kuhano jajce in res okusna lazanja je tu 😉 Tako zlaganje lazanje izgleda pri nas >> Več receptov […]
17. 12. 2019

SREČEN KUHANČEK #gin #goldenmilk #kotanyi

Moja verzija kuhančka mora biti izi in hitra. Zato po navadi kuhano vino res malo razredčim z jabolčnim sokom in vodo, dodam kako žlico medu in kotanyi filter vrečko za kuhano vino ali pa nič medu in vrečko začimbna mešanica za kuhano vino Kotanyi. Super pa paše še kak kos limone in pomaranče ter klinčki. To je to zavreš in precediš, ter postrežeš 😉 Nekaj info o vročih napitkih in kuhančku malo drugače >> ZIMSKA PIJAČA Tokrat pa sem skupaj s timom sommelierja in strežbe v restavraciji Savor na Koprski […]
7. 1. 2019

GOVEJA JUHCA Z AZIJSKIM PRIDIHOM #kotanyi #enolončnica #juha #beefsoup

Jaz nisem ravno najbolj srečna, če je za jest samo juha oz. enolončnica. Sem bolj za glavne jedi, ampak tokrat so mi v Kotanyi postavili izziv za krepko juho, ki je lahko enolončnica oz. tokrat ne bo iz enega lonca, ampak bo taka dobra zimska juhica, ki je vse v enem. Z juhami se lahko tudi postimo, se prečistimo,.. Zato sem naredila poizkus iz meni najljubše juhe, ki je seveda goveja juhca, ampak tokrat z Azijskim pridihom. Ker je bil poizkus uspešen, recept delim z vami. A poznate Tajske piščančje […]
12. 12. 2018

TARAMISU #kotanyi

Taramisu je nastal, ker je Isabella prvič rekla R sestrci Tari in ji ni ratalo reči Tiramisu, pa je nastal Taramisu. Tokrat ideja za praznično verzijo otroškega Tiramisuja v sodelovanju s Kotányi Slovenija p.s. jutri podelim na svojem FB-ju in na INSTAGRAMU Kotanyi darilca za moje srečne komentatorje RECEPT  JE PRIMEREN ZA >> kvadratni / pravokotni pekač cca. 25/30cm za 6-8 oseb SLADICA NA IZI * Za pripravo piškotnega dela potrebujete: 300g piškotov za tiramisu 2dcl ali več mlačnega mleka v katerega vmešamo >> 1 žlico bio cimeta Kotanyi in […]
18. 9. 2018

IZI TORTA ZA 4, 6, 60 LET #soyluna #unicorn #homemade #dekor

Dragi moji, čas je, da tudi jaz priznam, da kljub temu, da res rada kuham in pečem, včasih pač ne zmorem vsega. Če želim biti multipraktik, si pač moram včasih malo pomagat z enostavnimi koraki. Američani bi rekli “easy way out” oz. iščem krajšo pot do cilja 😉 Tokrat vam predstavljam torto, ki je kupljena, ampak res okusna, ugodna in na koncu kljub temu izgleda kot da sem jo naredila sama. Svoj pečat sem dodala le z dodatki. Moji mami sem preoblikovala torto za 60let. Ker je bilo to poleti […]
3. 7. 2018

RETRO&BIO SLADOLEDNI UŽITEK #lidl #kotanyi #kocbek

Sladko zrelo sadje…ni boljšega, kajne? Jaz sem prav vesela, ker hčeri obožujeta sadje. Zato, ko želita sladico vedno vem kaj narediti. No, da ne boste mislili, da čokolade ne jemo. Tudi to včasih še kako paše 😉 Tokrat vam podam idejo za res okusen sladoled, ki bo zadovoljil tudi gurmane. Meni se namreč večkrat zgodi, da naletim na kakšno dobro bio sadje, ki je že zelo zrelo ali pa je v akciji. Takrat ga kupim več in ga takoj olupim, očistim, zrežem na koščke in dam v zmrzovalnik. Tako imam […]
16. 6. 2018

FAJITAS ZA POLETNE DNI #praznujem #izi #ideja

Poleti imamo radi lahke jedi, jedi s svežo zelenjavo zavite v kakšno tortiljo, a kljub temu se nam lušta tudi dobrega žara, kajne? Tokrat ena ideja kako to dvoje združimo.  1. Priprava mesa: Na majhne koščke narežemo govedino/teletino/piščanca in dodamo FAJITAS KOTANYI začimbo ter OLJČNO OLJE JENKO. Mariniramo čez noč. Nato dodamo SREBRNJAK čebulo, barvne PAPRIKE, BUČKE,… Vse skupaj premešamo in popečemo na žaru. Govedina je boljša na električnem žar/ponvi, ker se peče dlje ( razen, če imamo mehkejši kos govedine npr. biftek ). Če pečemo brez dima, lahko za […]
3. 6. 2018

ŠTAJERSKO PREKMURSKO BUČNO OLJE je tapravo Slovensko #Kocbeksince1929

Ta pravo ŠTAJERSKO PREKMURSKO BUČNO OLJE IZ SLOVENIJE, je eno najboljših na Svetu. Verjetno veste, da ni vsako bučno olje enako. Tradicija pridelave Štajersko prekmurskega bučnega olja in certifikat kakovosti vam zagotavljata pristnost in pravi gurmanski užitek. Štajersko prekmursko bučno olje prepoznate po oznaki kakovosti Zaščitena geografska označba. To bučno olje je že od nekdaj priljubljeno. Začetek predelave bučnih semen v bučno olje sega v leto 1750, takrat se v pisnih virih prvič omenja stiskalnica bučnih semen in oljarna s Štajerske. V naslednjih letih se je predelava bučnih semen v olje razširila […]