Ideje, nasveti

14. 3. 2016

BOŽIČNO NOVOLETNA POJEDINA

Z vami definitivno delim svoje naj obilne “praznične” družinske jedi 🙂 To so moje in naše družinske ideje za Božično-Novoletne pojedine, kajti saj veste za Božič in za Silvestrovo mora biti vsega v izobilju, na veliko, da je potem takšno tudi Novo leto,.. No, to so stare šege, navade in tradicije. Kakšne pa so pri vas? Jaz se jih raje držim , hehehe ;)) Bomo po 1.1. skupaj čistili ostanke in sami sebe skupaj na srečni pa bo kajne?   P.s. zato tudi zbiramo v različnih dobrodelnih ustanovah različne stvari, […]
14. 3. 2016

OKRASITEV SLADKIH BOŽIČNIH PREGREH IN IDEJE ZA PRAZNIKE

Zbrala sem nekaj luštnih idej kako okrasiti sladice za prihajajoče praznike 🙂 Lajk? Te dodatke namreč lahko kupijo vsi v ZDA na Partycity strani, pri nas pa se lahko zadovoljimo z magicbaloni.si, kjer najdemo kar nekaj podobnega dekorja ali pa v različnih poceni trgovinah kot so Kik, Tedi, Lidl, Hofer,..ali pa v pekarskih trgovinah,kjer je pač dekor malo dražji, ampak tudi v večini kvalitetnejši. To lahko počnete tudi z otroci: BOŽIČNA PEKA Z OTROCI   Mi imamo to fontano doma in je super stvar, če dobiš obiske, lahko pa jo […]
14. 3. 2016

RECIKLAŽA DOMAČEGA PRIDELKA

Spet sem zdaj nekaj dni porabila za “reciklažo” domačega pridelka, ki ga shranim za mrzle dni, nekaj pa seveda kar takoooj popapcamo 😉 Lani sem napisala postopke kaj in kako sem “zreciklirala” pridelek … cel teden pred rokom za cr, sem namreč kuhala in pekla ter dirigirala možeku, ko nisem več sama zmogla,… 😉 http://goo.gl/i62oDN  Letos pa sem naredila še nekaj vmes med marmelado in džemom iz hrušk z meto in iz domačih res njamiiiii sliv ter breskev. Včeraj pa sem skuhala še en orng velik bolonjeze iz zadnjih paradižnikov, […]
14. 3. 2016

Kuhajte s tekmovalci Masterchefa

Drage Gurmanke, Dragi Gurmani. Predstavljamo vam dogodek, ki ga ne smete zamuditi. Na tokratnem kulinaričnem dogodku, ki bo v petek 19.6.2015 ob 18:00, v Klubu Gurmanov Skaručna, boste imeli možnost kuhati z najboljšimi amaterskimi kuharji v Sloveniji – s tekmovalci Masterchef. Ker se prosta mesta hitro polnijo, vas prosimo, da svojo udeležbo čimprej potrdite na telefonsko število: 051 666 566 Upam, da se podružimo in kaj dobrega skupaj skuhamo 🙂 Komaj čakam*** Več: FB DOGODEK   #srecnasi #MasterChefSlo
14. 3. 2016

AVE STEAK NA ŽARU #test #mariniransteak #florentinec #ave #mininabodala

Moj mož obožuje steake na 101 način. Po navadi kupim goveje meso t-bone steak, biftek-pljučna ali kakšen drug steak, ampak jih dam za kak dan ali več marinirat v hladilnik. Tokrat smo si olajšali zadevo in nabavili že marinirane steake Ave (florentinski zrezek in goveja ledja). Na pogled je lep kos uležanega mariniranega mesa po mediteransko, ampak zanima me, če je tudi okusno tako kot je lepo 🙂 Mož je že natreniral peko na odprtem žaru v kaminu, tako da se steak še malo podimi in s tem ima meni […]
14. 3. 2016

AVE goveji, piščančji čevapčiči in leskovačka pleskavica #test #recepti #ideje #burger

Tokrat smo kupili goveje in piščančje Ave čevape, kajti noben od nas ni prav posebno navdušen nad svinjino. Zato je to super “rešitev” kajne? Spekli smo jih na družinskem Fortuna pikniku in zraven postregli domače redkvice, pomladno zeleno solato iz vrta in seveda paradižnikovo solato z mlado čebulo in bučnim oljem, ki na štajerskem ne sme manjkati 😉 Imeli smo res njami Fortuna nedeljsko kosilo v Ločici pri Celju 😉 #Fortunafamily #ljubezengreskoziželodec Otroci so bili najbolj navdušeni nad piščančjimi čevapčiči, odrasli pa smo bili v večini enotni, da leskovačke pleskavice […]
14. 3. 2016

39-40. ZADNJI POSTNI DAN – MESO

Meso primerno za “postenje oz. vitkanje” je bolj pusto meso, brez odvečnih maščob. Zato se danes dotaknemo priprave pustega mesa, da bomo kljub temu jedli sočen in njami obrok! Priporočam pra purana, piščanca ali tudi govedino, zajca ali konjsko meso. Ena izmed bolj “zdravih” priprav mesa je kuhanje v vodi iz katere lahko naredimo juhe ali jušne osnove. Tako meso lahko prelijemo kasneje z zelenjavnimi omakcami npr. ŠPINAČA, kateri tokrat ne dodamo smetane ali pa na krožnik dodamo RATATOUILLE zelenjavo. Priprava puste govedine je super tudi dušena na čebuli ali pa […]
14. 3. 2016

37-38. POSTNI DAN – PRIGRIZKI

Med postom ali vitkanjem se pogosto sprašujemo kaj narediti za prigrizek ali malico ali pa celo za večerjo. Zato vam podam v sodelovanju z ORIFLAME WELLNESS nekaj super receptov oz. idej 🙂 Ker smo se postile in bile pridne, delale na sebi si zaslužimo še zunanjo lepoto. Zato vam ta teden za zaključek 40 dnevnega posta Oriflame podarja set za manikuro za doma 🙂 Roke so naše zrcalo, zato jih je potrebno negovat tako kot kožo na obrazu, kajti koža obraza in rok je vedno izpostavljena zunanjim vplivom in je […]
14. 3. 2016

35-36. POSTNI DAN – MATERINSKI DAN

Danes se bomo obdarile drage mamice. Spekle si bomo zdravo POSTNO TORTICO ali pa njami MAFIN ROŽICE, ki jih bomo pojedle z našimi sončki in skuhale si bomo njami kosilce 🙂 Predlagam RIBE ali kakšno drugo MORSKO JED, ki že diši po poletju 🙂 Nato pa pokomentirajte ta blog na FB SREČNI STRANI, napišite kakšno idejo kaj narediti na materinski dan zase in lahko dobite eno izmed srečnih darilc: kremice iz vrtnic VALCENA od ESENCE KOZMETIKA ali romantične komedije,.. Želim vam srečen materinski dan <3
14. 3. 2016

32-34.POSTNI DAN / ZDRAVE MAŠČOBE

Med postenjem pa se moram posvetiti tudi zdravim maščobam, ki so zelo pomembne za naše zdravje. Najdemo jih v repičnem, olivnem olju , v ribah, oreščkih, v semenih in tudi v avokadu. Izogibajmo se nasičenim maščobam, ki so v smetani, mleku, svinjskem mesu,.. Največ nenasičenih zdravih omega 3 maščob je v lososu, slaniku in skuši. Zato je super, če jemo ribe vsaj 1 krat tedensko, solatne prelive pa naredimo iz olivnega olja, namesto majoneze, jogurta ipd.. Danes vam podam nekaj idej in receptov za ribe na enostaven način. RIBE NA […]