Ideje, nasveti

26. 4. 2016

ČEMAŽ V JEDEH #pesto #recept

Če imate radi čemaž, potem si ga v pomladnem času lahko naberemo na zalogo. Priporočam, da iz njega naredimo pesto, ki ga lahko shranimo tudi za čas, ko čemaža ni. Svežega uporabimo v različnih jedeh za nadev, kot dodatek k testeninam, rižoti ali pa celo v solati. Jaz ga uporabim namesto listov špinače ali rukole. Recept: KRUHOVE REZINE S ČEMAŽEM Najenostavnejši recept za čemažev pesto je, da kupimo pinjole 100g, dodamo 100ml dobrega oljčnega olja Jenko (priporočam Belico) in 100g parmezana v kosu, temu pa dodamo vsaj 300g svežega čemaža. Priporočam […]
8. 4. 2016

VELIKONOČNI ZAJTRK PO SREČNO #happy #breakfast #easter

Za srečen velikonočni izi zajtrk potrebujemo približno 1 uro časa + sestavine: velikonočna šunka (npr. Ave tradicionalna) šparglji jajca listnato testo hrenov namaz brusnični džem brusnice majoneza suh čili v mlinčku (jaz imam najraje Kotanyi s soljo) Medtem, ko kuhamo trdokuhana jajca (lahko jih medtem še barvamo s kurkumo, da naredimo dve muhi na en mah), pripravimo šunko, ki jo prerežemo pojubno, da jo bomo lahko napolnili s jajci in šparglji, ki jih očistimo in le na hitro poblanširamo. Pripravimo listnato testo in vanj zavijemo celoto. Premažemo s žvrkljanim jajcem […]
14. 3. 2016

VELIKONOČNO SREČNO KOSILO ZA SKAKALCE #mercator #podprimo #orli #velikanoč #kosilo

Verjetno že veste, da jaz obožujem velike družinske pojedine, za večje praznike. Tudi tokrat bom za veliko noč seveda naredila pojedino, ampak poleg dveh majhnih hčera, je včasih vse to težje izvedljivo. Zato sem priredila nekaj tradicionalnih velikonočnih jedi, v gospodinjsko enostavno različico, a ne se bat, kajti jedi bodo imele vrhunski okus in na mizi bodo že v roku 1 ure. Več o tem pa boste izvedeli na družabni VELIKONOČNI SREČNI MAXI DELAVNICI . Prijave so možne do zasedenosti prostih mest na info@srecna.si . Se že veselim druženja z vami […]
14. 3. 2016

KAISER #pekač #šarkelj #darilo

V letu 2009, je Kaiser praznoval enega izmed mejnikov v 90-letni zgodovini družbe: 25. obletnico La Forme, Kaiser najuspešnejše linije premium pekačev. Res je, da je glavni moto linije “La FORME Plus – najboljši v obliki in delovanju“, ampak Kaiser je dodal številne novosti, ki znova potrjujejo prvovrstne kakovosti svojih izdelkov. Poudarek je na treh področjih: Pod imenom KAIRAMIC®, Kaiser predstavlja svoj neoprijemljivi premaz in izdelan je v Nemčiji. Keramična prevleka je debelejša in odpornejša na obrabo, zaradi česar je zelo obstojna. Odlične lastnosti neoprijemljivosti omogočajo, da pecivo enostavno potisnete iz […]
14. 3. 2016

MEŠANICA IZ MEDU ZA ZDRAVJE

Verjetno ste že slišali za zdravo mešanico medu, limone in ingverja kajne? Moram vam povedati, da je nam vsem zelo v pomoč pri večanju imunskega sistema in posledično seveda v boju proti virusom in bakterijskim okužbam. Naša Tara dobi vsak dan kakšno žlico ali dve v čaj in moram potrkat je za enkrat še v vrtcu 🙂 Zato smo se letos odločili, da naredimo to mešanico v kozarčke z nalepko, ki smo jo dali natisniti pri http://mojanalepka.si kot darilo znancem, ki jim želimo zdravje 😉 Ker imamo tudi to srečo, da je […]
14. 3. 2016

BOŽIČNO NOVOLETNA POJEDINA

Z vami definitivno delim svoje naj obilne “praznične” družinske jedi 🙂 To so moje in naše družinske ideje za Božično-Novoletne pojedine, kajti saj veste za Božič in za Silvestrovo mora biti vsega v izobilju, na veliko, da je potem takšno tudi Novo leto,.. No, to so stare šege, navade in tradicije. Kakšne pa so pri vas? Jaz se jih raje držim , hehehe ;)) Bomo po 1.1. skupaj čistili ostanke in sami sebe skupaj na srečni pa bo kajne?   P.s. zato tudi zbiramo v različnih dobrodelnih ustanovah različne stvari, […]
14. 3. 2016

OKRASITEV SLADKIH BOŽIČNIH PREGREH IN IDEJE ZA PRAZNIKE

Zbrala sem nekaj luštnih idej kako okrasiti sladice za prihajajoče praznike 🙂 Lajk? Te dodatke namreč lahko kupijo vsi v ZDA na Partycity strani, pri nas pa se lahko zadovoljimo z magicbaloni.si, kjer najdemo kar nekaj podobnega dekorja ali pa v različnih poceni trgovinah kot so Kik, Tedi, Lidl, Hofer,..ali pa v pekarskih trgovinah,kjer je pač dekor malo dražji, ampak tudi v večini kvalitetnejši. To lahko počnete tudi z otroci: BOŽIČNA PEKA Z OTROCI   Mi imamo to fontano doma in je super stvar, če dobiš obiske, lahko pa jo […]
14. 3. 2016

RECIKLAŽA DOMAČEGA PRIDELKA

Spet sem zdaj nekaj dni porabila za “reciklažo” domačega pridelka, ki ga shranim za mrzle dni, nekaj pa seveda kar takoooj popapcamo 😉 Lani sem napisala postopke kaj in kako sem “zreciklirala” pridelek … cel teden pred rokom za cr, sem namreč kuhala in pekla ter dirigirala možeku, ko nisem več sama zmogla,… 😉 http://goo.gl/i62oDN  Letos pa sem naredila še nekaj vmes med marmelado in džemom iz hrušk z meto in iz domačih res njamiiiii sliv ter breskev. Včeraj pa sem skuhala še en orng velik bolonjeze iz zadnjih paradižnikov, […]
14. 3. 2016

Kuhajte s tekmovalci Masterchefa

Drage Gurmanke, Dragi Gurmani. Predstavljamo vam dogodek, ki ga ne smete zamuditi. Na tokratnem kulinaričnem dogodku, ki bo v petek 19.6.2015 ob 18:00, v Klubu Gurmanov Skaručna, boste imeli možnost kuhati z najboljšimi amaterskimi kuharji v Sloveniji – s tekmovalci Masterchef. Ker se prosta mesta hitro polnijo, vas prosimo, da svojo udeležbo čimprej potrdite na telefonsko število: 051 666 566 Upam, da se podružimo in kaj dobrega skupaj skuhamo 🙂 Komaj čakam*** Več: FB DOGODEK   #srecnasi #MasterChefSlo
14. 3. 2016

AVE STEAK NA ŽARU #test #mariniransteak #florentinec #ave #mininabodala

Moj mož obožuje steake na 101 način. Po navadi kupim goveje meso t-bone steak, biftek-pljučna ali kakšen drug steak, ampak jih dam za kak dan ali več marinirat v hladilnik. Tokrat smo si olajšali zadevo in nabavili že marinirane steake Ave (florentinski zrezek in goveja ledja). Na pogled je lep kos uležanega mariniranega mesa po mediteransko, ampak zanima me, če je tudi okusno tako kot je lepo 🙂 Mož je že natreniral peko na odprtem žaru v kaminu, tako da se steak še malo podimi in s tem ima meni […]