Ideje, nasveti

20. 5. 2019

SREČNA NABODALA ZA ŽAR #kotanyi

Nabodala lahko naredimo iz mesa, zelenjave, morskih sadežev, sira,… Tokrat nekaj idej za okusna nabodala za žar. Potrebujete le različne vam ljube sestavine, ki se jih da natikat na paličico in najboljšo mešanico začimb KOTANYI GRILL ZAČIMBE . Lahko izbirate med več različnimi, ampak moja letošnja favoritka je nova ŽAR SMOKED. To je vse kar potrebujete in očarali boste mlade in večno mlade 😉 Nekaj idej >> ZELENJAVNA NABODALA: češnjevec barvna paprika čebula bučke sir za žar marinada: olivno olje, mediteranska zelišča, groba sol, belo vino, česen MESNA NABODALA: češnjevec […]
12. 4. 2019

RECIKLAŽA VELIKONOČNE ŠUNKE in JAJC 😉

Tisti ki me spremljate, me že verjetno poznate toliko, da veste, da se pri nas nobena hrana ne meče vstran! Zato tokrat podam tudi vam nekaj idej za porabo ostankov šunke in kuhanih jajc po veliki noči 😉 1.Priporočam kakšen zajtrk/ kosilo /večerjo, tako da toast popečete, namažete s kakšnim hrenovim namazom in/ali domačo zaseko, dodate rezino šunke, popečete nekaj špargljev in jajce ter položite na šunko. Lahko prelijete z limoninim oljčnim oljem Jenko , da je jed še boljša 😉 2. Za svežino pa zraven paše solata z jajci 😉 […]
13. 2. 2019

VALENTINOV GAZPACHO #KOTANYI #IZI

K Valentinov gazpacho – recept za 2 osebi POTREBUJEMO: 1 pasiran paradižnik 300g 1 sladka rdeča paprika 1 strok pečenega ali vloženega česna 1/2 pečene šalotke ali sladke čebule 1-2 žlici kokosovega olja Po okusu >> KOTANYI kajenski poper / čili / kurkuma 2 žlici kokosovo mleko / kokosova smetana Po okusu solimo in dodamo sladkor PRIPRAVA: Na hitro popečemo/podušimo šalotko, česen in rdečo papriko. ( V Thermomix damo šalotko, česen in papriko sekljamo 1x turbo, nato dušimo 3minute do 100stopinj celzija.) Kasneje dodamo še pasiran paradižnik,  začimbe po okusu, […]
12. 12. 2018

TARAMISU #kotanyi

Taramisu je nastal, ker je Isabella prvič rekla R sestrci Tari in ji ni ratalo reči Tiramisu, pa je nastal Taramisu. Tokrat ideja za praznično verzijo otroškega Tiramisuja v sodelovanju s Kotányi Slovenija p.s. jutri podelim na svojem FB-ju in na INSTAGRAMU Kotanyi darilca za moje srečne komentatorje RECEPT  JE PRIMEREN ZA >> kvadratni / pravokotni pekač cca. 25/30cm za 6-8 oseb SLADICA NA IZI * Za pripravo piškotnega dela potrebujete: 300g piškotov za tiramisu 2dcl ali več mlačnega mleka v katerega vmešamo >> 1 žlico bio cimeta Kotanyi in […]
11. 11. 2018

V PARIZ z otroci po kulinaričen navdih #lol #center #paris #hotel #dan1

Prvi del kako smo se odločili za let, za transferje, rentacar in cene le teh, sem zapisala v 1. delu potopisa našega kratkega pobega v Pariz 🙂 Nadaljevanje je o hrani in cenah v tem čudovitem a dražjem mestu >> Prvi dan smo šli direktno iz letališča v center Pariza. Če ste spremljali naše storije veste, kako smo se vozili po ulicah po centru kot “Francozi” 😉 Sicer, pa mislim, da se ti Francozi res radi naredijo francoze, tudi ko vozijo in hodijo, ko je rdeča luč za pešce čez […]
8. 11. 2018

POLNJENA RACA #martinovo #družinskakuharija #kotanyi

Uživam v vseh “praznikih” , ki imajo nek svoj pečat/temo tudi pri kuhariji. Tokrat smo doma pekli raco, ampak smo ji najprej izdolbli kosti, no ja Silvo jih je. Na utube smo našli posnetek kako to naredit in kljub temu, da sem v živo gledala to že kar nekaj krat, nisem dovolj vešča, da bi naredila sama ;))) Nato sem jo napolnila s kruhovo maso (kruh narezena na kocke, lahko tudi suh kruh, namočen v mleko, ki mu dodamo malo belega vina, dodamo začimbe Kotanyi sol, poper, rdeča mleta paprika, […]
18. 9. 2018

IZI TORTA ZA 4, 6, 60 LET #soyluna #unicorn #homemade #dekor

Dragi moji, čas je, da tudi jaz priznam, da kljub temu, da res rada kuham in pečem, včasih pač ne zmorem vsega. Če želim biti multipraktik, si pač moram včasih malo pomagat z enostavnimi koraki. Američani bi rekli “easy way out” oz. iščem krajšo pot do cilja 😉 Tokrat vam predstavljam torto, ki je kupljena, ampak res okusna, ugodna in na koncu kljub temu izgleda kot da sem jo naredila sama. Svoj pečat sem dodala le z dodatki. Moji mami sem preoblikovala torto za 60let. Ker je bilo to poleti […]
20. 8. 2018

100% SADNA TORTA #Frozen #zdrava #vrtec #ideja

Tokrat vam podam idejo za res 100% sadno torto. No ja, na slikci sem dodala še malo penic, da je lepše in slajše za otroke, ampak lahko jo okrasimo tudi samo s sadjem seveda 😉 Potrebujemo: polovico lubenice melono (belo – Piel de sapio ali medena) melono Galia (zelena notranjost) grozdje brez pešk ananasove koščke 2 palici za kitajsko hrano ali ražnjiče okraske Priprava: Enostavno obrežemo buče/melone čimbolj lepo okroglo, lahko si pomagamo s kakšnim modelom za torte kot na slikci. Nato jim sščistimo sredino – peške. V odprtino, ki […]
16. 6. 2018

FAJITAS ZA POLETNE DNI #praznujem #izi #ideja

Poleti imamo radi lahke jedi, jedi s svežo zelenjavo zavite v kakšno tortiljo, a kljub temu se nam lušta tudi dobrega žara, kajne? Tokrat ena ideja kako to dvoje združimo.  1. Priprava mesa: Na majhne koščke narežemo govedino/teletino/piščanca in dodamo FAJITAS KOTANYI začimbo ter OLJČNO OLJE JENKO. Mariniramo čez noč. Nato dodamo SREBRNJAK čebulo, barvne PAPRIKE, BUČKE,… Vse skupaj premešamo in popečemo na žaru. Govedina je boljša na električnem žar/ponvi, ker se peče dlje ( razen, če imamo mehkejši kos govedine npr. biftek ). Če pečemo brez dima, lahko za […]
3. 6. 2018

ŠTAJERSKO PREKMURSKO BUČNO OLJE je tapravo Slovensko #Kocbeksince1929

Ta pravo ŠTAJERSKO PREKMURSKO BUČNO OLJE IZ SLOVENIJE, je eno najboljših na Svetu. Verjetno veste, da ni vsako bučno olje enako. Tradicija pridelave Štajersko prekmurskega bučnega olja in certifikat kakovosti vam zagotavljata pristnost in pravi gurmanski užitek. Štajersko prekmursko bučno olje prepoznate po oznaki kakovosti Zaščitena geografska označba. To bučno olje je že od nekdaj priljubljeno. Začetek predelave bučnih semen v bučno olje sega v leto 1750, takrat se v pisnih virih prvič omenja stiskalnica bučnih semen in oljarna s Štajerske. V naslednjih letih se je predelava bučnih semen v olje razširila […]