Blog Tamara Fortuna

25. 7. 2022

FORTUNATA smetanova tortica #agartina #kotanyi #izi #brezpeke #sladica #poletje #italija #recept #pannacotta 

Kdo še obožuje italjanske sladice?  Jaz zdaj v vročih časih najbolj obožujem te ta-enostavne, hitro narejene sladice brez peke.  Tiramisu in našo verzijo Taramisu delamo na 101 način. To zdaj pa je ena nova izpeljanka mojega cheesecake ampak tokrat s sladko smetano, ki pa nastopa v glavni vlogi vseh italjanskih pannacott,… Zato vam tokrat predstavljam zelo enostavno sladico brez peke >> Fortunato aka. smetanova torta po moje 😉  IZI RECEPT >> Nadev skuhate na majhnem ognju cca. 5min do rahlega vretja >> 1500ml SLADKE SMETANE 1 – 2 VANILIJEVI PALČKI, […]
4. 7. 2022

Marmeladni Štrudl #jamfix #novo #kotanyi

Ko nam, da življenje češnje, višnje in maline mi naredimo marmelado in štrudl, ker se ne moremo odločit kaj imamo raje 🙌 Za oboje pa potrebujemo le malo sladkorja in nove JamFixe od Kotanyi. MARMELADA/DŽEM >> Tokrat z novim Kotanyi JamFix marmelado naredim v samo 20 minutah, malinam sem dodala res zelo malo sladkorja in JamFix gozdni sadeži (na 1kg sadja je ena vrečka), ki je brez umetnih dodatkov in vsebuje agar agar, ki ne spremeni okusa! Jaz marmelado/džem samo malo zmiksam, ker imamo radi koščke sadja. V sterilni kozarec […]
14. 3. 2022

Gratinirani Tortelini z rakci #kotanyi

Jaz imam rada od rakov le škampe in jastoga, kozic/gamberov, raznih potočnih rakov, rakovic ipd. pa ne preveč. Zato, če kupim kakšne meni ne najljubše rakce ali sveže ali zmrznjene jih dam najprej v “marinado”. V večini uporabim kar vse meni najljubše mlinčke od Kotanyi. Z vsakim mlinčkom naredim en zavoj grobo mleto in en zavoj na fino mlete začimbe ter dodam malce oljčnega olja. Premešam in jih na hitro popečem na vročem stopljenem maslu in nato vzamem ven ter postrežem s prilogo ali dam v rižote, na solato, v […]
16. 2. 2022

NAJ PIZZA EVER #napolitana #recept #homemade #alenrupnik #masterchef #mokamolinopasini

RECEPT ZA 4 PIZZE je spisal Alen Rupnik, ki je z mano tekmoval v prvi sezoni Masterchefa in te pizze so res VRHUNSKE! Morte probat. Skrivnost pa je seveda v pravi profesionalni moki MOLINO PASINI , ki pa jih zdaj lahko naročite tudi v Sloveniji 🙂 in seveda v pravi pripravi! Zato sledi navodilom in preveri video spodaj 🙂 Sestavine za testo: -550 g moke Molino Pasini Pizza ali Molino Pasini Verde – 320 g vode – 1 g svežega kvasa -15 g soli Sestavine za marinara omako: 400 g […]
20. 12. 2021

SREČEN VROČ GIN #gin #goldenmilk #kotanyi

Moja verzija kuhančka mora biti izi in hitra. Zato po navadi kuhano vino res malo razredčim z jabolčnim sokom in vodo, dodam kako žlico medu in kotanyi filter vrečko za kuhano vino ali pa nič medu in vrečko začimbna mešanica za kuhano vino Kotanyi. Super pa paše še kak kos limone in pomaranče ter klinčki. To je to zavreš in precediš, ter postrežeš 😉 Nekaj info o vročih napitkih in kuhančku malo drugače >> ZIMSKA PIJAČA Tokrat pa sem skupaj s timom sommelierja in strežbe v restavraciji Savor spesnila naš […]
20. 12. 2021

Medene hiške s kuhančkom za Božička #izi #kotanyi #otroci #božičnapeka

Medene hiške so ena naših tradicij, da nam diši stanovanje po decemberskih začimbah/dišavah skozi ta praznični čas. Ostanek mase porabimo še za medenjake za otroška usta in za Božička seveda 😉 Delamo pa kar po receptu od Kotanyi, ki je na paketku mešanice za medenjake 🙂 Izi so za naredit res. Več problemov imam vedno z belim iceningom (skupaj zmiksate 200g sladkorja v prahu in 1 beljak okoli 35-40g in lahko dodate še par kapljic limoninega soka). Zato si vzemite čas in dodajte več sladkorja, če je preredko, ker se […]
13. 11. 2021

Steak po mediteransko s čilijem #kotanyi #njoki #taljata

Danes pa še moj način priprave steaka in taljate po mediteransko s čilijem. Najprej meso popram (mešan poper s čilijem Kotanyi v mlinčku) in nato popečem. Med peko dodam grobo sol iz mlinčka Kotanyi in čili z morsko soljo Kotanyi. Obožujem taljato, tako pečeno, da je malo roza na sredini, da ostane sočno meso. Moj mož pa ima rad steak v kosu in mora ostati rdeče v sredini / po angleško. Tako da vedno pečem njemu malo manj časa kot sebi. Jaz ne uporabljam termometra, ampak delam po občutku, ki […]
3. 11. 2021

Pašta paketek #carbonara #pomoje #izpečice #kotanyi

Jaz težko jem vsak dan isto, celo tedensko ali včasih mesečno ne morem ponovit iste jedi, razen če je nuja ali ni druge izbire sestavin,… Zato naredim npr. carbonaro definitivno vedno drugače. Včasi s smetano, včasih brez, včasih s slanino, panceto ali pršutom,… Tokrat sem popekla pršut do skoraj hrustljavega, vmes sem dodala malce sesekljanega zmrznjenega česna, nato pa zalijem s smetano za kuhanje (za 2 osebi samo cca.150g), naribam parmezan, da se omakca zgosti in dodam žlico tartufate (ker sem jo mogla porabit, ker je odprta že 1 mesec- […]
20. 9. 2021

IZI NJAMI PRAZNIČNI KOLAČI #kotanyi

Včasih je nekaj najenostavnejšega in najhitreje pripravljenega lahko tudi najboljše. Se strinjate? Za vas imam nekaj idej kako narediti kjut, njami izi kolače/torte za ta praznični čas. Najpomembnejše so začimbe, kajti burbonska vanilija, cimet ali kakšni citrusovi in rumovi sladkorji zelo izboljšajo še najbolj osnoven “brezvezni” kolač. 2. Prvi je seveda navadni kolač, ki je lahko marmorni, limonin ali jogurtov, a ga pripravite v pekaču za potico. Mi takšnega jemo najraje na Božično jutro za zajtrk 🙂 Recepti za kolače >> KOLAČI V maso sem dodala še burbonsko vanilijo in […]
16. 7. 2021

Od Pule do Fažane #review #restavracije

Na dopustu jaz ne kuham, no j, v večini ne, včasih mi zapaše in kaj pripravim, ampak morajo potem drugi pospravit 😉 Čez komot ga ni, pravim na dopustu :))) V glavnem tokrat vam podam nekaj res fajn restavracij kamor že več let zahajamo, ko smo v mobilni hiški moje mami v kampu Brioni med Pulo in Fažano. Naš ritual je tak, da smo dopoldan malce na plaži, potem kaj malega pomalcamo in preživimo vročino na terasi, nato smo pa spet na plaži po 17uri, vse dokler nismo lačni. Zvečer […]