Blog Tamara Fortuna

17. 4. 2019

Velikonočna deska polna dobrot #kotanyi #thermomix

Bliža se Velika noč, ko se po navadi vsi prijatelji in družina zberemo ter priredimo pravo pojedino. To so v večini šunka, jajca, hren in orehova lai pehtranova potica. Včasih pa si zaželimo vse to, ampak na malo drugačen način. Zato tokrat z vami delim podobni jedilnik, ampak bolj enostavno a še vedno okusno in tradicionalno z vsemi zgoraj naštetimi sestavinami 🙂 Za polnjena jajca potrebujemo >> Jajca (6) najprej skuhamo do trdega in na sopari soparimo šparglje. P.s. če imate Thermomix jih lahko na sopari v košarici po navodilih […]
6. 4. 2019

KORENČKOVI MAFINI #Mercator #Mališef

4.4.2019 je bil SVETOVNI DAN KORENČKA in zato smo povabili otroke iz bližnjega vrtca, da smo skupaj odkrivali jedi s korenčkom v Mariborskem Mercatorju. Vse skupaj so posneli POP TV za novo otroško oddajo Mali šef. Pa delim še nekaj osnovnih informacij z vami, vi pa jih lahko predate svojim otrokom >> Korenje je oranžne barve zaradi karotena, ki so antioksidanti in zelo koristiju našemu telesu. Korenčke poznamo različnih vrst, velikosti in so različnih odtenkov od romenih do oranžnih. Nekateri so bolj sladki, eni pa bolj hrustljavi. Korenček je na […]
18. 3. 2019

MAHARAJA v Ljubljani #indijska #nepalska #restavracija #recenzija #foodblog #restaurantblogger

Obožujem različno začinjeno hrano, zato sem tudi ambasadorka Kotanyi začimb 🙂 Najbolj pa imam rada Indijsko hrano. Res, da pekočine ne prenašam tako dobro kot Indijci (ostajam pri 2), ampak okusi so fantastični. Najboljša jed zame je chicken tikka masala. Jedla sem jo že v ogromno različnih indijskih restavracija, ampak tukaj pa je prepričala ne le mene , ampak tudi mojega moža 😉 Zraven si vedno naročim nan kruh s česnom, zdaj pa smo vzeli tudi maslenega zaradi otrok, nekaj približka nuggetsov s čičerikino moko za naše mladiče, govedino po […]
14. 3. 2019

GOSTILNA VITEZ na otvoritvi

V četrtek 7. Marca je podjetje Audaks d.o.o. z direktorico Blažko Juhart in poslovno partnerico Rosando Juhart, ponovno odprlo popolnoma prenovljeno Gostilno Vitez, ki sta jo preuredila in opremila arhitekta Mitja Gaser in Zana Starovič Volk. V stavbi Breg 20 je bila restavracija Pri vitezu že več desetletij, sicer pa je bila prej v stavbi gostilna že leta 1574, nekaj časa jo je posedoval tudi Prešernov prijatelj Andrej Smole. Na hiši je znamenit baročni portal, v katerega čelu je vitez s šlemom, delo Francesca Robbe, v drugem nadstropju pa freske […]
11. 2. 2019

VALENTINOVO PO ITALJANSKO #ETNA

Danes sva z možem obiskala pravo Italjansko restavracijo, ki ima vedno dobre pizze, ki smo jih jedli že večkrat. Tokrat pa sva imela malo drugačno razvajanje s hrano za pred-valentinovo pokušino, da jo lahko deliva z vami. Kaj naj vam povem razen kot, da je bilo je polno res okusne hrane. V enem stavku >> po Italjansko 😉 Najprej sva jedla jagodni caprese z mozzarelo bufalo in balzamičnim sirupom in melono s pršutom in parmezanom, nato je sledila kremna mandljeva juhica s popečenimi gamberi. Potem sem jaz bila že sita […]
20. 12. 2018

THERMOMIX KUHARSKA DELAVNICA #valentinovo

Zimski vikendi so za kuhanje in peko. Se strinjate? Moja zimska degustacija dobrot iz Thermomixa se bo ponovila tudi februarja. To je kuharska delavnica, degustacija in druženje v enem>> Sr(e)čno Valentinovo ❤ KUHARSKA DELAVNICA – S Tamara Fortuna, Srečna.si! Okusno 😋 druženje bo v TOREK 📅 12.02. v našem Vorwerk Thermomix centru (dvorana A, vhod A2, BTC Ljubljana) in sicer v dveh terminih:. – I. termin od 10.00 do 12.00 ure in II. termin od 12.30. do 14.30 ure. ➥ Slastni Valentinov meni: • krožnik poln ljubezni → Valentinov gazpacho […]
11. 11. 2018

V PARIZ z otroci po kulinaričen navdih #lol #center #paris #hotel #dan1

Prvi del kako smo se odločili za let, za transferje, rentacar in cene le teh, sem zapisala v 1. delu potopisa našega kratkega pobega v Pariz 🙂 Nadaljevanje je o hrani in cenah v tem čudovitem a dražjem mestu >> Prvi dan smo šli direktno iz letališča v center Pariza. Če ste spremljali naše storije veste, kako smo se vozili po ulicah po centru kot “Francozi” 😉 Sicer, pa mislim, da se ti Francozi res radi naredijo francoze, tudi ko vozijo in hodijo, ko je rdeča luč za pešce čez […]
18. 9. 2018

IZI TORTA ZA 4, 6, 60 LET #soyluna #unicorn #homemade #dekor

Dragi moji, čas je, da tudi jaz priznam, da kljub temu, da res rada kuham in pečem, včasih pač ne zmorem vsega. Če želim biti multipraktik, si pač moram včasih malo pomagat z enostavnimi koraki. Američani bi rekli “easy way out” oz. iščem krajšo pot do cilja 😉 Tokrat vam predstavljam torto, ki je kupljena, ampak res okusna, ugodna in na koncu kljub temu izgleda kot da sem jo naredila sama. Svoj pečat sem dodala le z dodatki. Moji mami sem preoblikovala torto za 60let. Ker je bilo to poleti […]
26. 6. 2018

PREDANA SVETU ZAČIMB #kotanyi #začimbnanebesa

Vsi, ki me spremljate veste, da sem predana svetu začimb in sem prav vesela, ko lahko obiščem Kotanyi, ker vedno pravim, da pridem v moja začimbna nebesa 😉 Tokrat vam zato napišem nekaj o Kotányi, ki je uspešno avstrijsko družinsko podjetje z več kot 137-letno tradicijo. Vodi ga Erwin Kotányi, ki predstavlja že četrto generacijo družine: »Zelišča in začimbe so strast naše družine že več kot stoletje. S ponosom se spominjamo vseh 137 let naše zgodovine in se hkrati zavedamo, da nas naša bogata preteklost opominja tudi na to, da podjetje […]
3. 6. 2018

ŠTAJERSKO PREKMURSKO BUČNO OLJE je tapravo Slovensko #Kocbeksince1929

Ta pravo ŠTAJERSKO PREKMURSKO BUČNO OLJE IZ SLOVENIJE, je eno najboljših na Svetu. Verjetno veste, da ni vsako bučno olje enako. Tradicija pridelave Štajersko prekmurskega bučnega olja in certifikat kakovosti vam zagotavljata pristnost in pravi gurmanski užitek. Štajersko prekmursko bučno olje prepoznate po oznaki kakovosti Zaščitena geografska označba. To bučno olje je že od nekdaj priljubljeno. Začetek predelave bučnih semen v bučno olje sega v leto 1750, takrat se v pisnih virih prvič omenja stiskalnica bučnih semen in oljarna s Štajerske. V naslednjih letih se je predelava bučnih semen v olje razširila […]