Blog Tamara Fortuna

28. 5. 2020

PICAROLE #tejsting #Hišapodgradom #recenzija #vlog #visitljubljana

24. 5. 2020

Nedeljski Izi Cheesecake z jagodami #brezpečenja #cheesecake #Kotanyi

Tokrat sem imela za porabit domače piškote s kokosom, čokolado in marmelado ter ostanke odprte skute, skyr in smetano. Prvič delajte po osnovnem receptu spodaj, da osvojite občutek koliko česa in kako naj masa izgleda, nato boste lahko ekspirimentirali z različnimi cheesecake tudi vi 😉 Za cheesecake osnovo potrebujete: 200g piškotov 80g zmehščanega masla (tokrat sem uporabila domačega kmetije Flis in sem ga prej pustila malo na sobni temperaturi.) Priprava >> zmiksate piškote, dodate omehčano maslo in ponovno zmiksate. V videu je prikaz kako naj izgleda in kako ga razporedite […]
27. 3. 2020

TARINA ČAJANKA #organizacija #čajanka #otroci

Hvala učiteljica Mojca za vse ideje, ki jih pridno izkoriščamo 🙂 To je super ideja za igro, kjer se otrok nauči kaj spečt, skuhat čaj, se o njem pogovori in nauči kaj o zeliščih, naredi pogrinjke, dela mu domišlija, ni ves dan v pijami, se preoblači in se ima lepo 😉 Recepti za torte, biskvite, kolačke, mafine, ki jih lahko naredite tudi z manjšimi otroci >> SLADKO izi peka Ostanimo doma in imejmo se fajn pravi, Tara Siana Fortuna
6. 3. 2020

TEDEN RESTAVRACIJ #pomlad2020

Žal je TEDEN RESTAVRACIJ preložen/odpovedan za ta termin. Več informacij najdete na njihovi strani www.vivi.si Upajmo na nov termin, ko bo konec #ostanidoma in se bomo spet lahko zdravi družili in dobro jedli 🙂 Glede nato, da že mnoga leta delam v kulinarično/restavracijski panogi v vlogi PR in skrb za marketing ter rezervacije se mi je zdelo primerno, če ne že nujno, da vam spišem nekaj besed o najbolj okusnem tednu v Sloveniji. Kaj mislite, da je to? A ste že slišali za Teden restavracij? Citiram nekaj besed o Tednu […]
11. 2. 2020

Valentinova torta na izi #kotanyi

Od kar imam otroke vedno iščem bližnjice za vse recepte. Tako sem zdaj ustvarila izi recept za biskvit, ki je res okusen, enostaven in uporaben za več sladic (torto, kolač, mafin, rolado,..). Tokrat sta punci želeli srčkasto torto s slivovo marmelado in čokolado. Ne vem kje sta dobili to idejo, ampak mi je bila všeč, ker sem imela za porabit polno božičkov in čokoladnih kroglic iz smrekice ter še zadnjo domačo slivovo marmelado brez sladkorja v zmrzovalniku. Za biskvit potrebujete: 2 enaka pekača 24 premera ( predlagam silikonske ali pa […]
24. 1. 2020

LAZANJA NA IZI Z OTROCI

Otroci uživajo v pripravi hrane, pri packanju, polivanju omak, mazanju s čopičem, polaganju testeninskih listov,… Zakaj bi jim to veselje odvzeli, ko delamo lazanjo. Jaz temu pravim kvalitetno preživet čas skupaj, kljub temu, da včasih ni lih čist tako lepo kot bi naredili sami 😉 Mi doma v večini naredimo lazanjo iz ostankov v hladilniku. Tokrat nam je od kosila ostal golaž, košček mortadele in sir od večerje, dodamo še bešamel, trdo kuhano jajce in res okusna lazanja je tu 😉 Tako zlaganje lazanje izgleda pri nas >> Več receptov […]
17. 12. 2019

SREČEN KUHANČEK #gin #goldenmilk #kotanyi

Moja verzija kuhančka mora biti izi in hitra. Zato po navadi kuhano vino res malo razredčim z jabolčnim sokom in vodo, dodam kako žlico medu in kotanyi filter vrečko za kuhano vino ali pa nič medu in vrečko začimbna mešanica za kuhano vino Kotanyi. Super pa paše še kak kos limone in pomaranče ter klinčki. To je to zavreš in precediš, ter postrežeš 😉 Nekaj info o vročih napitkih in kuhančku malo drugače >> ZIMSKA PIJAČA Tokrat pa sem skupaj s timom sommelierja in strežbe v restavraciji Savor na Koprski […]
4. 11. 2019

PIZZA V KOPRU #peperoncino #dogfriendly #childfriendly #malivozniki

15. 10. 2019

TEDEN RESTAVRACIJ V VITEZU

Včasih sem bila tista, ki je z veseljem pisala restavracijam, da sem dobila rezervacijo za Teden restavracij in si potem zamislila menjavo, odpoved in spet prosila za rezervacijo,… Zdaj sem pa jaz tista, ki rezervacije sprejemam. To je res ogromno dela. Prejmemo okoli 2000 mailov in vsem moraš odgovoriti, kajti vsi seveda želijo odgovor takoj. Žal prve dneve tega ne zmoreš, ker so še poleg tega dela druge zadeve, zato je včasih kakšen mail 2 krat ali pa klic v Gostilno, da zamujamo z odgovori. Zato sem si tudi želela […]
4. 7. 2019

ZMAGALA SVA ZA DOBER NAMEN #antonovžar #trzin #župan #mesnineanton

To moram delit z vami. Povabili so nas na Antonov piknik, a prej je bilo potrebno meso še spečt 😉 Ampak saj veste, da to meni res ni težko, zato sem bila seveda ZA. Vsaka od kolegic “blogerk” je izžrebala svojega žar mojstra, ki so tokrat bili okoliški župani. Midva s Petrom Ložarjem , županom mesta Trzin sva bila res super tandem in premagala vse ostale. Zmagala sva v peki in dovršenem okusu ter izgledu krožnika 🙂 Seveda je bilo meso resnično kvalitetno in res dobro, zato naloga ni bila […]