Srečna kulinarika
13. 12. 2022
Published by srecna at 13. 12. 2022
Te kukije smo naredile s hčerama, da jih postrežemo Miklavžu in ker so bili tako enostavni in hitri za naredit in na koncu še tako zelo slastni, pravita, da jih bomo nastavili kasneje še Božičku in Dedku Mrazu 😉 Tako smo pričeli letos praznično peko >> Za 2 pladnja oz. za 32 kukijev potrebujete: 130g masla (sobna mazljiva temperatura) 200g sladkorja (jaz kombiniram rjavi in beli) 1 jajce Vanilijeva pasta Kotanyi (1 žlica) Zmešate in dodate še >> 180g moke 1 velika žlica vinski kamen Kotanyi / pecilni prašek Kotanyi […]
13. 12. 2022
Published by srecna at 13. 12. 2022
Najboljša mi je Slivova, kaj pa vam? Hvala JAM FIX Kotanyi, da obstajaš, ker sem marmelado premalo pokuhala si jo rešil. To je res hitra in okusna (nima nobenega priokusa) rešitev za hitrejšo kuho marmelad in jamov,.. 😉 Tukaj je še ideja za malinovo marmelado in češnjevo/višnjev štrudl z JamFix-om>> Vlaganje paprik po moje na 2 načina s Kotanyi začimbami za pijače >> Začimbe Kotanyi za paradižnikovo/paprikino omako, ki jo uporabljam kot dodatek k jedem ali za osnovo >> za golaže, paprikaše, zrezke, bolonjeze, testenine,..>>
12. 12. 2022
Published by srecna at 12. 12. 2022
Vsi, ki me poznate veste, da sem štajerka kajne? Ja, res je rada imam vino. Včasih belo in včasih rdeče. Tokrat pa sem ga kuhala, da ni tako pijano 😉 Najbolj enostaven recept za kuhano vino je: pol litra vina, četrt litra vode (ali pomarančni ali jabolčni sok), pomaranče/jabolke, sladkor, klinčki, zvezdni janež, Chai moment, vrečka Kotanyi mešanice za kuhano vino 😉 Letos sem ga začela kuhati že konec novembra >> RDEČ KUHANČEK / PUNČ PO MOJE : 1l dobrega rdečega vina 0,3 l vode 1dcl ruma in / ali pomarančnega […]
7. 11. 2022
Published by srecna at 7. 11. 2022
Categories
Potrebujete mešanico začimb KOTANYI za piščanca/Magic dust/rdečo papriko/sol/kajenski poper in v notranjost dodam še prerezano mandarino in rožmarin. To je to. Pečete okoli 2 urci na žaru v pečici. Vsaj pol ure pred koncem v naprej pokuhan krompir premažete z maslom, oljčnim oljem in začimbami za krompir, malo rdeče paprike in sol seveda od Kotanyi 🙂 Vse skupaj pečete do lepe zapečenosti. Njamiii 😉 Priprava >> Še več receptov za >> RACA, MARTINOVANJE
25. 7. 2022
Published by srecna at 25. 7. 2022
Kdo še obožuje italjanske sladice? Jaz zdaj v vročih časih najbolj obožujem te ta-enostavne, hitro narejene sladice brez peke. Tiramisu in našo verzijo Taramisu delamo na 101 način. To zdaj pa je ena nova izpeljanka mojega cheesecake ampak tokrat s sladko smetano, ki pa nastopa v glavni vlogi vseh italjanskih pannacott,… Zato vam tokrat predstavljam zelo enostavno sladico brez peke >> Fortunato aka. smetanova torta po moje 😉 IZI RECEPT >> Nadev skuhate na majhnem ognju cca. 5min do rahlega vretja >> 1500ml SLADKE SMETANE 1 – 2 VANILIJEVI PALČKI, […]
4. 7. 2022
Published by srecna at 4. 7. 2022
Ko nam, da življenje češnje, višnje in maline mi naredimo marmelado in štrudl, ker se ne moremo odločit kaj imamo raje 🙌 Za oboje pa potrebujemo le malo sladkorja in nove JamFixe od Kotanyi. MARMELADA/DŽEM >> Tokrat z novim Kotanyi JamFix marmelado naredim v samo 20 minutah, malinam sem dodala res zelo malo sladkorja in JamFix gozdni sadeži (na 1kg sadja je ena vrečka), ki je brez umetnih dodatkov in vsebuje agar agar, ki ne spremeni okusa! Jaz marmelado/džem samo malo zmiksam, ker imamo radi koščke sadja. V sterilni kozarec […]
21. 4. 2022
Published by klemen at 21. 4. 2022
Categories
Recept za naš domač polnjen/filan piščanec 🙂
11. 4. 2022
Published by srecna at 11. 4. 2022
Recept za enostavne pisane roladice
14. 3. 2022
Published by srecna at 14. 3. 2022
Jaz imam rada od rakov le škampe in jastoga, kozic/gamberov, raznih potočnih rakov, rakovic ipd. pa ne preveč. Zato, če kupim kakšne meni ne najljubše rakce ali sveže ali zmrznjene jih dam najprej v “marinado”. V večini uporabim kar vse meni najljubše mlinčke od Kotanyi. Z vsakim mlinčkom naredim en zavoj grobo mleto in en zavoj na fino mlete začimbe ter dodam malce oljčnega olja. Premešam in jih na hitro popečem na vročem stopljenem maslu in nato vzamem ven ter postrežem s prilogo ali dam v rižote, na solato, v […]
16. 2. 2022
Published by srecna at 16. 2. 2022
RECEPT ZA 4 PIZZE je spisal Alen Rupnik, ki je z mano tekmoval v prvi sezoni Masterchefa in te pizze so res VRHUNSKE! Morte probat. Skrivnost pa je seveda v pravi profesionalni moki MOLINO PASINI , ki pa jih zdaj lahko naročite tudi v Sloveniji 🙂 in seveda v pravi pripravi! Zato sledi navodilom in preveri video spodaj 🙂 Sestavine za testo: -550 g moke Molino Pasini Pizza ali Molino Pasini Verde – 320 g vode – 1 g svežega kvasa -15 g soli Sestavine za marinara omako: 400 g […]