Srečna gospodinja

25. 3. 2016

BRESKOVE ROŽICE

 SESTAVINE: 1 x jajce 50g rjavega sladkorja  + 1 vanilijev sladkor po okusu lahko dodamo še ščep muškatnega oreščka in cimeta 2 banani 80g stopljenega masla 100g pirine moke 1/2 zavitek pecilnega praška 50g fino mletih lešnikov ali pripravljene lešnikove file mešano sadje ali čokolada,.. čokoladni preliv PRIPRAVA: Stepenima jajcema dodamo sladkor in vanilijev sladkor (lahko tudi ščep muškatnega oreščka in cimeta). Medtem banane zmiksamo in prelijemo s stopljenim maslom in nato vse skupaj zmešamo ter dodamo še mešanico : moka, pecilni prašek, mlete lešnike oz. nusfulle (Hofer). Vse skupaj […]
25. 3. 2016

BOŽIČNI ŠARKELJ

Aparat za kruh je super rešitev, če si želimo na vse zgodaj topel kruhec ali pa na Božično jutro šarkelj 🙂 SESTAVINE za 1000g:  120ml mleka 3 jajca 210g masla 1čž soli 90g sladkor 530g moke 3,5čž suhega kvasa 50-100 g oreščkov 200 g narezanega suhega sadja – rozine, brusnice, slive,.. malo kandiranega sadja Suho sadje namočimo v rumu ali vodi. V posodo za peko damo vse sestavine in ga namestimo v aparat. Najboljše je če damo suho sadje in oreščke naknadno v aparat, ampak v primeru, če takrat še […]
25. 3. 2016

MAFNICE by IRIS

Zmagovalka Iris Kočevar je za ta super velikonočni recept prejela srečno razvajanje v Lepotnem salonu Biser v Komendi 🙂 Hvala vsem za sodelovanje na srečni 🙂 Več o Mafnicah:MAFNICE (MUFFIN POTICE) so pri nas stalnica zadnji dve leti za praznike. Preizkusila sem že kar nekaj variant receptov. Najbolje se obnese tale recept: Testo: Potrebujemo: 650g moke, 1 vrečka suhega kvasa, 2 dcl mleka, 150g sladkorja in 150g masla, 4 rumenjake, 1 vanilijev sladkor, nastrgana lupina bio limone. Zamesimo in pustimo v hladilniku čez noč v pokriti posodi. Naslednji dan razvaljamo testo na […]
25. 3. 2016

TORTA ANGELICA by TADEJA

  Tadeja Vomer je zmagala na natečaju za velikonočni recept s torto Angelica. Nagrada je srečno razvajanje v Perfect Body salonu v Mariboru. Recept za tortico pa je v spodnjih vrsticah:   TORTA ANGELICA Potrebujemo: – 150 g + 400 – 500 g moke – 15 -20 g kvasa – 3 rumenjaki – 12 – 15 dag masla – 3 – 4 žlice sladkorja – mleko po potrebi – limonina lupinica – rum – sol – marmelada za premaz Postopek za prvo testo: Uporabimo 150 g takšne moke, ki jo […]
25. 3. 2016

PO/PRAZNIČNA CHEESECAKE GRMADA ALI CAKEPOPSI

Kot veste jaz vedno ponavljam, da se hrana ne meče vstran! Zato lahko vse “ostanke” peciv, ki jih napečemo in dobimo med prazniki “recikliramo” oz. preoblikujemo. Mi smo na Božično jutro jedli topel domač šarkelj (recept: http://srecna.si/index.php/sladice/torte-biskviti-pecivo/65-srecni-recepti/sladice/torte-biskviti-pecivo/390-bozicni-sarkelj), ki pa meni osebno kasneje več ni tako všeč, ker se prične malo drobit,.. Zato sem ga skupaj z nekaj keksi, rolado in ostanki kolača zmečkala v posodo, dodala mlete lešnike in kokos, sladko smetano, rum, namočene rozine in brusnice, in premesila v nenkakšno grmado. Nato sem dodala še kislo smetano in sirni namaz […]
25. 3. 2016

POTRATNI CHEESECAKE

Namesto potratne potice, ki ji nekateri rečejo tudi biskvitna potica sem tokrat naredila mešanico cheesecake torte, potratne in makove potice v enem. Pekač je lahko od 24-26cm premera. Sestavine in priprava za 1. plast cheesecake: 1 x tanki sloj testa za pite ali za cheesecake keksno dno (mleti keksi s stopljenim maslom) 3 x softcheese namaz light (Philadelphia ali podobno) 1-2 x jajce 2 žlici kisle smetane sladkor + limonina lupina + vanilin sladkor po okusu Dobro zmešamo z mešalnikom in vlijemo nad testo ali keksno dno ter pečemo cca. […]
25. 3. 2016

OVER MURA MOVING CHEESECAKE

SESTAVINE:  300-400g keksov (polnozrnati, kukiji, albert,..) 100-150g masla ali margarine 1000g Soft cheese namaz 160g kisla smetana 4 jajca  1 makova fila Hofer 1 lešnikova ali orehova fila Hofer jabolčna marmelada sladkor dodamo po okusu Kotanyi cimet, vanilijev, karamelni sladkor,.. PRIPRAVA: PIŠKOTNO DNO: Na 24-26 cm premer tortni pekač položimo popolnoma zmlete kekse 1x 300-400g (digestive-kupiš jih v leclerku ali pa polnozrnate “albert” kekse v Lidlu ali Hoferju) zmešane z 100-max. 150g stopljenega masla ali margarine ter jih z pripomočkom za delanje “pire krompirja” rahlo potisnemo in zravnamo na dnu […]
25. 3. 2016

CHEESECAKE Z MAKOM PO PREKMURSKO brez pečenja

 SESTAVINE:  300-400g keksov (polnozrnati, kukiji, albert,..) 100-150g masla ali margarine 1000g Soft cheese namaz 200g kisla + 100-200g sladka smetana 1 makova fila Hofer (ali mak namočen v smetani plus sladkor, vanilija,..) 1 lešnikova ali orehova fila Hofer (ali mleti oreščki namočeni v smetani plus sladkor, vanilija,..) jabolčna marmelada s cimetom za božične dni sladkor dodamo po okusu Kotanyi cimet, vanilijev in karamelni sladkor,.. PRIPRAVA: PIŠKOTNO DNO: Na 24-26 cm premer tortni pekač položimo popolnoma zmlete kekse 1x 300-400g (digestive-kupiš jih v leclerku ali pa polnozrnate “albert” kekse v Lidlu ali Hoferju) zmešane […]
25. 3. 2016

AFTER VELIKONOČNI PATE

Za veliko noč in ostale praznike nam vedno ostane kaj hrane in ne vemo kaj z njo, da je ne vržemo proč. Pri nas se hrana nikoli ne meče stran. Tokrat smo pečenko in pečenega piščanca zmleli v pašteto. Dodala sem majonezo, mehki sir, kislo smetano, žlico hrena, suhe paradižnike, praženo čebulo, olivno olje. Začinite lahko po svojem okusu. Paštetko pa smo mazali na velikonočni pirin kruh brez kvasa s šparglji. P.s. k ostankom mesa lahko dodajate mazljive sestavine in začimbe po svojem okusu. Vse skupaj zmeljete in imate domačo […]
25. 3. 2016

TORTELINI PO ITALJANSKO NA RDEČE

Sestavine Hofer:Prekajena šunka Italjanski namaz s česnom in paradižniki za bruskete Italjanski pesto rosso s tartufi Rdeče vino Toscana Tortelini polnjeni s siri (na embalaži piše, da so pikantni, ampak skoraj ne čutimo nič pikantnega) sol, poper, kajenski poper in chilli, če želimo malo bolj pikantni okus. Priprava: Za 2 osebi sem potrebovala 1 torteline, pol paketa prekajene šunke, pol pesta in pol namaza ter deci vina. Na majhne koščke narežemo prekajeno šunko (lahko tudi slanino, panceto ali pršut, ampak ta šunka je meni osebno popolna za to jed). Popražimo […]