Dubajske sladice s KOTANYI BOURBONSKO VANILIJO
Te vanilije so res vrhunske pike na i ali celo popolni “game changer”. Če želite nekaj več v vaši sladki peki/kuhi je to skrivna sestavina, ki jo iščete:
- NOVA bourbonska vanilija v prahu (ki je super za uporabo dlje časa, ni je potrebno tako hitro porabit in ne vsebuje dodatno sladkorja)
- bourbonski vanilijev sladkor jaz dodam povsod, če nisem dodajala drugega sladkorja ali navadni sladkor menjam s tem,…
- NOVA bourbonska vanilijeva pasta. Imate opcijo Gourmet, ki je močnejša in seveda dražja ali pa ta nova v tubi, ki je zelo priročna in je res fajn za gospodinjsko uporabo. Povsod jo lahko malo izstisneš in vse jedi bodo dišale po vaniliji in imele okus po šeee 🙂
- vanilijev strok, ki je super za kuho, da porabite cel strok. Najprej zrna iz stroka in nato še kuhate kaj s strokom vred,… (mlečni riž, mleko, vročo čokolado, gris, puding…)
Zdaj pa k “dubajskim viralnim receptom”, ki brez BOURBONSKE VANILIJE res niso tako dobri 😛
Rečejo ji viralna 🍫 jaz ji pravim turška, večina pa jo pozna pod dubajsko čokolado.
Vseeno kako ji rečemo, mi jo res obožujemo, čeprav midve s Taro nisva ljubiteljici pistacije ali njenih okusov. Zato verjemite, da to res morate probat, če še niste👌 Je slastno, čokoladno, pistacija čokoladi doda okus, ki je nivo višje in v sredini je hrustljavo presenečenje 😋 Nekateri dodajo še tahin, jaz pa raje dodam žlico vanilijeve bourbonske paste KOTANYI v namaz.
Zato z vami delim res izi recept, da jih lahko naredite sami, ker so cene narejenih krepko zasoljene 😉
Potrebujete:
👉Kadajif (jaz sem ga kupila pakiranega 400g v turški trgovini Balkan in ker je to res preveč le za cokolado sem iz tega potem naredila še 2sladici, ki jih delim z vami v naslednjih receptih)
👉Čokolade v isti velikosti – po 2 za eno čokolado. Mi smo kupili božične (Milka s smrečicami) in za srečo z 🍀 (Hofer) za darilca. Lahko pa kaj sami ustvarite ali spodaj bela, zgoraj temna cokolada,…
👉Pistacijev namaz. Mi smo probali že več različnih in imamo trenutno 2 favorita iz Mercatorja in Hoferja. Nam sta vsec ker, je barva bolj zelena kot kaki, da je lepse 🙈, okus je bolj komercialno sladkast kot orng pistacija (vsi vsebujejo 45%pistacije) in cena je okoli 5-7eur za 200g). Jaz pa jim vedno dodam zraven še BOURBONSKO PASTO VANILIJA od KOTANYI in potem je namaz še meni odličen, ker ga sicer nimam najraje 😉
👉 Peki papir, mini pekače, če jih imate,..
👉Posodo za shranjevanje čokoladic (mi jih imamo kar v steklenih piškotnih jarih v hladilniku, će komu sladkor pade🙈)
👉 Lep peki papir za zavit čokoladice za darila 🎁 Tega darila bodo vsi veseli 😉
V videu vidite pripravo. Dve čokoladi namažete s pistacijevo kremo. Kadajif popečete na maslu do rjavega in mu dodate pistacijev namaz, ki ga nadevate po sredini cokolade. Nato pokrijete z drugo čokolado in daste v pečico (cca.18stopinj) za 5min oz.za tako dolgo, da se čokolada stopi ob straneh, da se zalepi skupaj spodnji in zgornji del. Nato ohladite v zmrzovalniku, da postane trda in že jo lahko narežete na koščke in postrežete ali pripravite za darilo. Jaz jih hranim v hladilniku, ker ko jih primeš se kar hitro topijo,…🤔
Zdaj pa hitro probat in mi javite, če vam je všeč 😋
VIDEO PRIPRAVA>>
Ker pa sem kupila KADAJIF, ki ga je res ogromno v enem paketu, pa sem iz tega naredila še CHEESECAKE in TIRAMISU in ROLADICE. Delim z vami še te recepte >>
Enostaven recept za res dober kremast pistacijin cheesecake.
Ker jaz nisem ljubiteljica pistacijinih sladic moram vedno dodati zraven ali cokolado ali pa res dobro vanilijo. Tokrat sem dodala zato kar 2 čakni žlički nove bourbonske vanilije v prahu od Kotanyi. Ta je meni vrhunska zato, ker se ne “pokvari” kot se lahko pasta, če ni v hladilniku,..in res zelooo diši😋 Ta verzija cheesecaka je s pudingom in je res dobra. Prvič sem delala na ta način in definitivno ponovim enako še z drugimi okusi, ker je bil ta cheesecake se bolj kremast kot prejšni. Njamiiii.
Recept :
Keksno dno:
1 x digestiv piškoti (cca.250-300g) zmleti
150g masla stopljenega
Skupaj zmešaš in narediš dno na pomaščenem pekaču
Zmes za cheesecake:
800g cream cheese
1 pistacija puding (ne kuhaš ga, samo streseš v zmes)
150g sladkorja
2 mini čajni žlički Kotanyi bourbon vanilija v prahu
100ml olja
250ml tekoče sladke smetane
3 jajca
Vse skupaj zmiksaš in preliješ po keksnem dnu.
Kadajif popečeš z maslom v pečici ali na ponvi. Več o tem je v prejšni objavi za recept za dubajsko čokolado. Zmešaš ga s pistacijinim namazom in ga daš po vrhu. Malce res na rahlo ga potopiš v maso in pečeš v vodni kopeli cca. 50-60min. Najprej na 200stopinj 10min, nato znižaš na 180stopinj še preostanek casa. Z zobotrebcem probajte, ce je sredina pečena. Včasih rabi malce dlje, ampak ne sme pa biti preveč, ker potem rata suh in ni kremast in mazljiv. Nato ohlajate v pečici, nato do sobne temperature in potem še v hladilniku čez noč ali vsaj nekaj ur. Več info o pripravi najboljših cheesecake tortic >> CHEESECAKE NASVETI
P.s.vaja dela mojstra 😉
PISTACIJEV TIRAMISU
pa lahko naredite po želji s kadajifom ali baby piškoti za tiramisu.
Jaz sem naredila oboje. Enkrat sem dala za podlago kadajif popečen z maslom in primešan pistacijev namaz, ki mi je ostal od čokolad. Nato sem v preostanek namaza, ki ga je bilo res zelo malo vlila toplo smetano in dodala AGARTINO od Kotanyi in premešala v enotno zmes ter prelila tiramisu.
Maskarpone je vedno del tiramisuja. Lahko mu primešate jajca ali pa ne. Jaz sem tokrat maskarponu dodala kar kondenzirano mleko (ki sem ga zmiksala v penastega preden sem ga primešala v omehčan maskarpone) in dodala BURBONSKO PASTO VANILJA OD KOTANYI. Res pride okusno in enostavno je za naredit.
Drugega pa sem naredila maskarpone na isti način kot prvega, le da sem dodala malo maskarpona in malo sirnega namaza cream cheese, ki sem ga imela še za porabit od cheesecake. Pod nadev sem dala baby piškote za tiramisu namočene v bianka kavico, da lahko jedo tudi otroci,.. Po vrhu pa sem prelila namaz pistacija primešan s kondenziranim mlekom , vanilijo Kotanyi in toplo smetano, ki so se med seboj lepo povezale v tekoč preliv. Potresla sem še z nasesekljano dubajsko čokolado, ki jo hranim v hladilniku 😉
Slikce so zgoraj, VIDEO priprave >>
DUBAJSKA ROLADICA
Zadnja sladica, ki pa je res enostavna in jo naredite tiktak pa je dubajska roladica. Potrebujete le toast , ki mu porežete robove, jih zvaljate in premažete s pistacijevim namazom. Kadajf popečen z maslom primešate pistacijev namaz in nadevate toast, ki ga lepo zvijete v roladico. Roladice namočite v mešanico jajce + mleko + vanilijeva buorbonska pasta Kotanyi. Nato na maslu popečete in na koncu povaljate v razstopljeno čokolado. Pustite v hladilniku, da se čokolada strdi in nato uživate v ugrizu 😋
Slikca je zgoraj, VIDEO >>
Pa uživajte v slastnih sladicah. Vaša srečna Tamara