Za srečen velikonočni izi zajtrk potrebujemo približno 1 uro časa + sestavine:
velikonočna šunka
šparglji
jajca
listnato testo
hrenov namaz
brusnični džem
brusnice
majoneza
suh čili v mlinčku (jaz imam najraje Kotanyi s soljo)
Medtem, ko kuhamo trdokuhana jajca (lahko jih medtem še barvamo s kurkumo, da naredimo dve muhi na en mah), pripravimo šunko, ki jo prerežemo pojubno, da jo bomo lahko napolnili s jajci in šparglji, ki jih očistimo in le na hitro poblanširamo. Pripravimo listnato testo in vanj zavijemo celoto. Premažemo s žvrkljanim jajcem in pečemo cca. 30min na 180stopinj celzija. Medtem ko se peče, naredimo iz preostalih jajc pisanke , iz nekaterih pa POLNJENA JAJCA .Rumenjakom dodamo majonezo in hrenov namaz ter narezane ali sesekljane blanširane šparglje. V preostali hrenov namaz dodamo malo majoneze, kisle smetane in brusničnega džema. Potresemo s čilijem, brusnicami in postrežemo. Jaz po navad naredim še PIRIN KRUH BREZ KVASA s šparglji ali šunko, v silikonskem modelčku v obliki zajčka.
Lahko pa pripravite jajca s šparglji tudi malo drugače > JAJCA S ŠPARGLJI
Tukaj pa z vami delim še stepbystep video, da vidite kako res izi, je lahko narediti, tako obloženo mizo v le eni uri:
Lahko pa postrežete vse kar vam je ostalo od prejšnih dni in zraven pripravite francosko solato s hrenom v katero lahko narežete tudi koščke šunke,..