Ker obožujemo prepeličja jajca in smo te sreče, da dobimo domača, sem si za Veliko noč omislila pobarvana le v različnih barvah. Ker pa ne moremo brez ustvarjanja je lani naša Tari naredila tudi plastična jajčka preoblečena v plastelin, da je malo drugače. Prav tako sem naredila jajčka presenečenja za našo tradicionalno iskanje jajčk po našem vrtu EGG HUNT.

Za kosilo sem nekaj prepeličjih trdo kuhanih jajc olupila in vstavila v šunko, ki sem jo oblekla v sir in nato ovila z listnatim testom (kot kaže slika). Položimo jo na peki papir v pekač in premažemo z jajcem. Pečemo okoli 20-30minut, da bo testo pečeno in dobilo lepo barvo. Pustimo, da se ohladi in potem lepo razrežemo. Čudovita velikonočna jed.

Seveda pa potrebujemo še nekaj zraven. Zato sem za prilogo naredila velikonočno “Francosko solato”. Skuhamo zelenjavo za Francosko solato (krompirček, grah, korenje), ohladimo in dodamo koščke šunke, ki so ostali, ko smo vstavljali prepeličja jajca. Nato dodamo še trdo kuhana jajca in kisle kumarice, žlico kisle smetane, žlico jogurta, žlico majoneze in žlico hrenovega namaza. Premešamo in nasesekljamo malo svežega drobnjaka.

Zraven lahko postrežete še kakšen dober domač kruh s šparglji, krompirček in pomladno solato z jajci in trobenticami , ki ji dodamo malo Slovenskega extra deviškega oljčnega olja JENKO in malo bučnega olja KOCBEK, da je solata popolna! 

Želim vam SREČNO PISANO VELIKONOČNO POJEDINO in ČUDOVITE PRAZNIKE <3 Vaša Srečna Tamara

Komentarji

comments

Comments are closed.