SREČNA FRAISER TORTICA #laganache #fraiser #valentinovo #madewithlove

Tokrat pa z vami delim moj gospodinjski recept tortice Fraiser, ki sva jo delali s hčero Taro 🙂

POTREBUJEMO:

3 jajca (velikost L)

100g sladkorja

10g masla

120g moke

1 x vanilijev puding

500ml mleka

200g smetana za stepanje (120g za kremo in 80g za čokoladno plast)

2 žlici rjavega sladkorja

1/2 dcl voda + med (sladka raztopina)

500g jagod

200g čokolade jedilne/za kuhanje (40-60% kakava)

2 žlici masla (1 za kremo in 1 za čokoladno plast)

srcejagoda

BISKVIT ZA TORTO (2 tanka biskvita):

3 jajca sobne temperature in 100g sladkorja penasto umešamo cca. 10min, nato dodamo še 10g stopljenega/ohlajenega masla in postopno še 120g moke ter počasi premešamo v enakomerno zmes. Tanko napolnimo 2 enaka ali vsaj podobna modelčka (cca 22premer) in pečemo na 200stopinj 10min.

testokremajagoda

VANILIJEVA KREMA: 

Med tem skuhamo vanilijev puding, mu primešamo eno žlico masla ter mešamo ter ohlajamo, da se ne strdi. Priporočam, da damo posodo s pudingom v posodo z mrzlo vodo in mešamo, tako se ne bodo naredile grudice in zgornja trda plast. Med ohlajanje biskvita in vanilijeve kreme, stepemo smetano ( 120 g ) in  jo nato počasi pol/pol vmešamo v ohlajeno vanilijevo kremo.

jagodetesto

SESTAVLJANJE TORTE:

Biskvit namočimo z vodo v kateri razstopimo malo medu (cca. polovico dcl za oba biskvita). Očistimo jagode in jih narežemo približno na enake kose (polovičke) ter jih zlagamo eno zraven druge okoli biskvita. Preostale jagode narežemo na majhne koščke, ki jih damo v sredino nad prvo plast kreme.

jagodekrema

Nato jih prekrijemo z malo kreme in položimo še drugo plast biskvita (ga namočimo s preostalo sladko tekočino). Vse prekrijemo še s preostalo kremo in damo v azmrzovalnik za nekaj minut.

kremakonec

ČOKOLADNA PLAST:

Med tem naredimo čokoladno plast iz preostalih 80g smetane v posodi in koščkov 200g čokolade (60%kakava, jedilna, za kuhanje,..), ki jih razstopimo nad soparo in na koncu lahko dodamo še malo žlico masla, premešamo in počakamo da se malo ohladi. Prelijemo po torti in jo vrnemo v zmrzovalnik za pol ure. Nato jo lahko postrežemo ali pa jo imamo v hladilniku, da se še lepše povežejo vse komponente njami srečne Fraiser tortice.

fraisercokolada

NAMIG:

Drugi dan je bila boljša in tudi reže se lepše. Naslednjič bom naredila po vrhu raje bolj tekočo čokolado, ki se ne strdi, da bo še lažji razrez torte.

fraiserlaganache

Dragi bralci, nujno pa vam moram priznati, da je ta tortica “senca” tiste ta prave LA GANACHE FRAISIER TORTICE. Zato, če radi pečete ali pa si želite novih znanj in vrhunskih okusov, da se prijavite na kakšen tečaj k mojstru Nasher Gashi, ki je res srčen človek in super “učitelj”, pove resnično vse kar potrebuješ, nič ne ostane skrito. Zato tudi spoštujem njegov recept in njegovo znanje, ki nam ga prenaša in delim na svojem blogu le svojo gospodinjsko verzijo njegove specialitete. Eno izmed delavnic bo vodil tudi na GAST EXPO – SEJMI OKUSOV 2023.

Pa srečno peko vam želim, Tamara

Komentarji

comments

Comments are closed.