FORTUNATA smetanova tortica #agartina #kotanyi #izi #brezpeke #sladica #poletje #italija #recept #pannacotta 

Kdo še obožuje italjanske sladice? 

Jaz zdaj v vročih časih najbolj obožujem te ta-enostavne, hitro narejene sladice brez peke. 

Tiramisu in našo verzijo Taramisu delamo na 101 način. To zdaj pa je ena nova izpeljanka mojega cheesecake ampak tokrat s sladko smetano, ki pa nastopa v glavni vlogi vseh italjanskih pannacott,… Zato vam tokrat predstavljam zelo enostavno sladico brez peke >> Fortunato aka. smetanova torta po moje 😉 

IZI RECEPT >>

Nadev skuhate na majhnem ognju cca. 5min do rahlega vretja >>

  • 1500ml SLADKE SMETANE
  • 300g SLADKORJA (dodate, ko ob robu zavre smetana in počasi vmešate, da se stopi)
  • 3 X AGARTINA KOTANYI Namesto želatine dodajte agartino, ki je popolnoma rastlinski nadomestek iz hiše Kotányi. Pridobljena je iz alg ter je nevtralnega okusa in vonja. 1 paketek je za 500ml tekočine. Dobro vmešajte v toplo smetano, ki jo odlijete iz celote, da ne bo grudic in nato primešajjte nazaj v preostalo kuhano smetano in pokuhajte še cca. 2 minuti.

Med kuhanjem naredite še spodnji del torte, ki je podoben kot za cheesecake. Tortni model vredu namastite in dodajte >>

Piškotno dno >>

  • 250g zmletih piškotov + 100g stopljenega masla (skupaj vredu zmešate in potisnete ob dno)

Prelijete malce ohlajeno smetanovo zmes in dodate z vodo utežene/napolnjene lončke.

Za klasičen tortni model potrebujete še:

  • 9 Posodic za luknje (jaz imam te plastične za večkratno uporabo, ki so namenjeni za “žganje”, ker se lepo odlepijo od torte po hlajenju v hladilniku, ki naj bo vsaj 3ure,…jaz po navadi pustim hladiti vse skupaj čez noč. )
  • v luknjice po ohlajanju dodate >> tekoč nadev >> marmelada ali džem ali sadna omakica ali čokolada ali karamela,…

Potek priprave je v videu >>

@fortunatamara

Kdo še obožuje italjanske sladice? Jaz zdaj v vročih časih najbolj obožujem te taenostavne, hitro narejene sladice brez peke. Tiramisu in našo verzijo Taramisu delamo na 101 način. To zdaj pa je ena nova izpeljanka mojega cheesecaka ampak s sladko smetano, ki pa nastopa v glavni vlogi vseh italjanskih panacott,… Zato vam tokrat predstavljam res vrhunsko sladico >> Fortunata aka. smetanova torta po moje 😉 #pannacotta #fortunata #recept #sladica #easyrecipesformoms #summerdesert #mamiblogerke #foodbloggers #slovenija #dobrahrana Recept najdete na blogu🙌 Želim vam sladek večer, vaša srečna Tamara Fortuna

♬ Camera 209 – Alessandra Amoroso & DB Boulevard

Komentarji

comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.