Džuveč Twist s perutničkami #Kotanyi #140let #tradicija #nostalgija

Moja nostalgija glede pijače je sigurno Miš Maš ?, glede kuharske posode je tista tastara črna rajngla?, glede rižote je to sigurno džuveč riž, glede meska pa res fajn zapečene perutničke, ki se primejo na pekač? in seveda domača paradajzova solata z bučnim oljem ?.

Kaj pa je vaša nostalgija v domači kulinariki? Komentarje pripni spodaj ali na IG in FB pod objavo- vesela jih bom <3

Tem mojim jedem sem tokrat v sodelovanju s Kotanyi , ki praznuje že 140let delovanja, naredila en “twist” ? V glavnem, glede nato, da je bilo všeč tudi moji babici, ki se najraje drži svojih tradicionalnih receptov, sem se odločila recept Džuveč twist s perutničkami deliti tudi z vami?

  1. Perutničke (cca.15perutničk) dodate pol vrečke Žar mešanice s soljo in pol vrečke novosti Buffalo mešanice za perutničke od Kotanyi. Prelijete z oljčnim oljem (priporočam Jenko ekstra deviško) in na vsako perutničko dodate pikico masla. Jaz dam spodaj v pekač peki papir, ampak je še boljše, če ne, ker se prime na pekač in tisto je tako dobro, je pa potem težje odstranit,..zato je bolje tokrat peki papir >> Twist >> ker na koncu boste tisto omakico iz pekača primešali v Džuveč riž 😉
  2. Džuveč riž delate na tradicionalen način, podušite in malo zapečite čebulo, dodajte papriko in nato riž (na 500g riža, cca. 1l vroče vode). Jaz to delam na oljčnem olju Jenko, ki mu dodam žlico domače svinjske masti 😉 Ko riž postane “steklen” mu dodajte še paradižnike in fajn popečite vse skupaj, nato zalijte z vročo vodo. V riž dodajte malo kajenskega popra Kotanyi, jušno kocko, začimbo Toskana Kotanyi, sol. Nato pa kuhajte počasi in vmes rahlo pomešajte, da se ne prime preveč na ponvo (Twist >> na koncu jaz pustim, da se malce zapeče skorjica na dnu ponve;)). Tokrat sem dodala riž za paelo, lahko tudi za rižote ali riž za domače jedi. Upoštevajte pa navodila za posamezen riž na embalaži, da ne bo preveč razkuhan ali pacast ali trd,..
  3. Na koncu dodajte omakico od perutničk v riž ter premešajte. Vsem ljubiteljem pekoče hrane pa dajte še Kotanyi mlinček čili z morsko soljo ali za tiste, ki želijo še bolj “hot” Birds eye čili mlinček. Jaz obožujem ta Twist v džuveč rižu.
  4. Zraven postrezite še paradižnikovo solato z bučnim in oljčnim oljem (naša najljubša mešanica) ter vinski ali balzamičen kis ter poleg soli dodam še Twist >> malo začimbne mešanice Toskana. Še en twist pa je ta, da naredim solato brez kisa 1 uro pred kosilom in jo dam v hladilnik. Obožujem mrzlo solato in ta sok, ki ga spustijo domači paradižniki. Njammiii. Nato pa dodaš le malo kisa, ker je solata že sama po sebi malce kisla od paradižnika.
  5. Za zraven za popit pa nam res paše dober Miš Maš (rdeče vino in Ora) 😉 Nostalgijaaaa #činčin

V videu je še step by step priprave, ki je res enostavna, tako da kar v vikend akcijo in Dober Tek vam želimo, Fortunčki

Zdaj pa naj vam še zaželim lep deževen vikend. Mi smo namreč v karanteni (mož ima Kronco), tako da bo v mojih storyih sigurno polno kuharije in twistov v naših receptih še naslednjih 10 dni, ko ne smemo iz hiše 😉 Se gledamo na Instagramu in FB-ju ?

Komentarji

comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.