Na dopustu jaz ne kuham, no j, v večini ne, včasih mi zapaše in kaj pripravim, ampak morajo potem drugi pospravit 😉 Čez komot ga ni, pravim na dopustu :))) V glavnem tokrat vam podam nekaj res fajn restavracij kamor že več let zahajamo, ko smo v mobilni hiški moje mami v kampu Brioni med Pulo in Fažano.

Naš ritual je tak, da smo dopoldan malce na plaži, potem kaj malega pomalcamo in preživimo vročino na terasi, nato smo pa spet na plaži po 17uri, vse dokler nismo lačni.

Zvečer radi gledamo iz restavracije v kampu Brioni (Puntižela) popolne sončne zahode. V restavraciji imajo korektno ponudbo svežih rib, morskih dobrot, “prženi” ligni/kalamari in tudi kakšne istrske zrezke naredijo prav okusne. Njihova bela rižotka s škampi je prav fantastična. Tako, da ko nam ni iti nikamor ostanemo kar v kampu.

Včasih pa se zvečer odpravimo ven iz kampa proti Fažani in obiščemo res dobro restavracijo Navetta, kjer že več let hodimo na domače pljukance in njoke z različnimi omakami. Priporočam jih s tartufi ali s pršutom in rukolo.

Imajo tudi ribje in morske dobrote, pizze in res okusen čokoladni sufle 😉

Ko se nam zalušta pizze pa je resnično naj izbor pizzeria Tivoli. Obožujemo njihovo družinsko pizzo Fantazija, ker ima vse kar imamo radi (panceta, šunka, sir, pelati, paprika, kisla smetana,…) ter njihova domača olja z različnimi okusi za pomakat,…yummmii. Zraven imajo otroška igrala, tako da čakanje na pizzo hitro in mirno mine tudi nam staršem ;)))

So pa dnevi, ko gremo že dopoldan na kolesa z brisačami, kopalkami in denarnico ;))) Gremo po obmorski kolesarski/peš poti od Puntižele do Fažane. Vmes je toliko lepih plaž za se skopat in vmes luštni bari za se osvežit, punci pojesta kakšno palačinko kar na plaži in kasneje zavijemo v restavracijo kaj pojest.

Restavracije zbiramo večkrat nove, ampak omenila vam bom te, ki si to zaslužijo. Batana je zadnja restavracija v Fažani, ampak je isti lastnik tudi na tej kolesarski poti tik pred Fažano. Super je, ker so pred njo igrala na vseh straneh, kolesa pustiš kar zraven mize, mize so lepo narazen, da ni gužve, prijazen natakar in korektna hrana. Jaz imam namreč raje malo bolj začinjeno, ampak z ajvarjem je bilo tudi meni ok 😉 Jedli smo žar ploščo, kjer je džuveč riž in pomfri in smo komaj pojedli za 2 osebi. Priporočam za lačne 😉

Naslednja restavracija kamor pa smo šli že večkrat, pa je v mestu Fažana na trgu s pogledom na morje in ima istrsko domačo kulinariko. Rustično postreženi pljukanci in res dober bakala in tatarc iz junečjega mesa. V glavnem zelo všečno in prijazno vzdušje je tukaj v Stari konobi.

Vcentru mesta Pula pa smo že tudi večkrat dobro jedli, a v centru je ponavadi malo dražje in bolj skopo s količino. Tokrat pa smo probali novo restavracijo Rustica in ni nam žal. Še pridemo! Tako dobre gurmanske pleskavice še nisem jedla nikoli v življenju 😉 Noro kako dosti sira in špikano s slanino ter ovito s panceto,… Vauuu res. Naročili smo 3 jedi in so dali na eno desko in res nismo mogli pojesti vsega. 2 dni sem bila še sita :)))) Tako da naročite manj 😉 Nujno pa moramo iti, ko smo v Puli tudi v slaščičarno Fortuna. Itak ane? 😉 Meni je naj njihova ledena kava in sladoledne kupe za otroke so njammmm.

Tako upam, da sem vam naredila lušte in boste šli po naših stopinjah. Te naštete vam resnično upam priporočit. Pa Dober Tek, Tamara&family Fortuna

Komentarji

comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.