Sharing is caring!

Včasih je nekaj najenostavnejšega in najhitreje pripravljenega lahko tudi najboljše. Se strinjate?

Za vas imam nekaj idej kako narediti kjut, njami izi kolače/torte za ta praznični čas. Najpomembnejše so začimbe, kajti burbonska vanilija, cimet ali kakšni citrusovi in rumovi sladkorji zelo izboljšajo še najbolj osnoven “brezvezni” kolač.

2. Prvi je seveda navadni kolač, ki je lahko marmorni, limonin ali jogurtov, a ga pripravite v pekaču za potico. Mi takšnega jemo najraje na Božično jutro za zajtrk 🙂 Recepti za kolače >> KOLAČI

V maso sem dodala še burbonsko vanilijo in pomarančni sladkor Kotanyi, namočene brusnice in rozine v rumu ter kandirano sadje. Ko je kolač pečen ga malce ohladite in vzamete iz pekača. Nato pekač potresete z mlinčkom cimet Kotanyi in z rumovim sladkorjem v prahu. Primer >>

2. Druga tortica je bila izboljšana s KOTANYI VANILIJEVIM STROKOM. Potrebujete le:

  • piškote za okras (tokrat sem uporabila kar babičine iz pekarne Hlebček),
  • kakšen kolač (lahko kakšen ostanek od peciva, ki ste ga pekli pred dnevi ali kupljen zapakiran kolač, ki leži v shrambi,…),
  • puding vanilija in čokolada,
  • mešano sadje iz kompota
  • OBVEZNO >> vanilijev strok Kotanyi

Če imate radi pudinge potem vam priporočam, da uporabite moj namig pri kuhanju. Kupljen vanilijev puding izboljšamo, da dodamo semena iz stroka vanilije v mleko in skuhamo puding po navodilih. V čokoladnega, pa dam strok, ki ostane od vanilijevega pudinga in ga dodamo kuhat v mleko. Nato ga vzamemo ven in vkuhamo čokoldani pripravek za puding. Samo opozarjam vas, da kupite več venilijevih strokov Kotanyi, ker mislim, da ne boste po tem več kuhali pudinga brez tega 😉

Da iz tega nastane tortica, pa se držite navodil, da vse to le zlagate po plasteh (žal mi je video šel s podatki iz telefona, ki sem jih izgubila z menjavo telefona, ampak upam, da si lahko predstavljate kako je mišljeno) Za pomoč slikica prereza in navodila :

  • najprej kose kolača in pritisnemo ob dno, dodamo sadje iz kompota in malce tekočine (ne preveč, da ne bo kolač preveč moker)
  • prelijemo z vanilijevim pudingom
  • nato spet malo kolača natrganega/drobtinjenje in sadje iz kompota (lahko dodamo še namočene rozine v rumu)
  • prelijemo s čokoladnim pudingom
  • pustimo, da se strdi in okrasimo. Lepše se reže drug dan. imejte v hladilniku.

Preverite podobno torto za recept in navodila za pripravo >> ČEBELJI PIK

3. Potični cheesecake je tudi enostaven za pripravo in uporabite lahko karkoli imate doma:

Stopljeno maslo in zmlete piškote zmešate in oblečete potični model (prej ga res dobro namastite, da bo lepo odstopil kolač po peki). Nato vlijete vanj dobro zmešano mešanico skyr + samo polovico semen iz stroka vanilije + sladkor + jajca. Pečete na 200 stopinj 10minut, nato na 150 stopinj še 40-50min in ohlajate najprej v pečici , nato sobna temperatura in nato še v hladilniku.

Ko kolač postrežete ga okrasite z medom, ki mu dodate še preostala vanilijeva semena (to jaz naredim že prej, da se okusi vanilija + med povežejo). Seveda potem še potrosite s sveže mletimi sladkimi kotanyi začimbami in prostor zadiši.

V pomoč za pripravo naj vam bodo recepti >> CHEESECAKE

Na mojem FB in IG kanalu poteka 22.12.2020 nagradna igra za 2 paketka kotanyi sladkih začimb. Hitro se pofočkajte. Pogoji za nagradno igro so enaki kot za vse na mojih kanalih >> NAGRADNA IGRA

Zdaj pa upam, da imate dovolj navdiha za okusne a zelo enostavne PRAZNIČNO obarvane kolače. Pa slasten tek vam želim, vaša srečna Tamara

Komentarji

comments

Sharing is caring!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja