MAFIN POTIČKE #velikanoč #mafin #potica

Sharing is caring!

Sestavine za peko velikonočnih mafinov so iz vseh sestavin, ki jih vsebuje potratna, orehova ali makova potica.

Mafini:

2 x dcl mleko
150 x g rjavega sladkorja

1 zavitek Kotanyi sladkorja z limono ali pomarančo
1-2 x pest mletih orehov (lahko kupite tudi orehov nadev)

250 x g pirine ali navadne moke
2 x jajci
6 x jedilna žlica kokosovega olja (ali navadno rastlinsko olje)

1 x pecilni prašek Kotanyi

Lahko dodamo tudi: naribano čokolado ali ploščice za peko ali čoko chip kapljice

Priprava:

Dobro premešamo jajca, sladkor in vanilijev sladkor z ročnim mešalnikom. Nato dodamo še mleko in olje ter ponovno premešamo. Nato ročno ali počasi vmešamo še moko, pomešano s pecilnim praškom in na koncu dodamo še orehe ter po želji čokolado. V pekač za mafine damo papirčke za peko in jih napolnimo z maso, manj kot do polovice. Pečemo jih pri 180-200 stopinjah približno 15 – 20 minut oz. toliko časa, da dobijo zlato zapečeno barvo in se dvignejočez rob pekača.

Ko so mafini ohlajeni jih okrasimo s skutno-cheesecake kremo, posujemo z makom, perlicami, mrvicami, z barvnimi čokoladnimi bonbončki, piščančki, zajčki,… Naj bodo pisani in veseli ti naši velikonočni mafini oz. MAFIN POTIČKE 🙂

Krema za mafine:

  • 1-2 x softcheese Philadelphia Milka in malo pasirane skute
  • Namig: lahko pa uporabimo tudi navadni softcheese namaz + lešnikov namaz npr. Nutella
  • 3-6 x žlice mletih orehov
  • 1 x sladkor po okusu
  • 1 x žlica kisle smetane
  • 5 x žlica stepene sladke smetane
  • 1 x dekor za pecivo, mak,…

Vse skupaj zmešamo z metlico, da ni zmes premehka ali pretrda. Napolnimo posodico ali vrečko za okraševanje in izstisnemo na mafine. Na koncu jih še okrasimo.

Lahko pa mafine okrasimo tudi z modelirno-marcipanovo maso kot je na zgornji sliki. Valjamo maso ji dodajamo barvne krogce in poravnamo. Prav tako lahko dodajamo barvne mrvice, perlice,… Odtisnemo modelček zajčka, ovce ali piščančka, da je velikonočno obarvano 🙂

Pa sladek velikonočni tek vam želim*

Komentarji

comments

Sharing is caring!

Comments are closed.