ZIMSKE POČITNICE #kam #otroci #narava #šport #konji #igranje

A veste, da sem letos prvič pomislila kam z otrokom med počitnicami, če imata oba z možem delo in nimata nobenega varstva. ?

K sreči vrtci nimajo zaprto, ampak drugo leto bo za Taro že problem. Seveda, če je doma ena bo hotela biti tudi druga, tako da vem, da bomo morali narediti cel plan. Je pa res, da med počitnicami tudi vrtci niso polni, tako da bomo letos puncama poklonili vsaj 2 dni počitnic.

Za en dan sem se dogovorila, da bodo uživale na ranču Okorn s konji, ker naša Isabella res obožuje konje in nič drugega ni tako pomembno kot jahanje in vse kar se tiče konjčkov. Na Ranč Okorn hodimo redno jahat in tam nudijo tudi varstvo otrok za določeno časovno obdobje. Všeč mi je, ker dnevni tabori potekajo od cca. 7:30 ure do cca.16:30 ure od ponedeljka do petka oz. jih lahko pripelješ kadarkoli,… Vse se lahko z njimi dogovoriš.  Clara in Jaka sta mlada zakonca, ki to delata s srcem in pri njih nam je res vedno prijetno. Tara in isabella res uživata kar nam staršem pomeni največ. Otroci so vključeni v različne programe in spoznavajo življenje na ranču oz. kmetiji. Družijo se s konji in drugimi živalmi na kmetiji, jih nahranijo, skrtačijo in jim pomagajo sčistiti. Res je lepo, da bodo tudi moji otroci spoznali nekaj novega o živalih ter okolju kjer bivajo, ogledajo si govedorejske kmetije, gredo na sprehod in spoznavajo gozd ter imajo slaščičarsko delavnico. Tudi cena je super. Če boste jim povedali, da ste od Srečne Tamae izvedeli za njih, vam bodo dali popust kot ga dajo meni in ne boste plačali 35 eur ampak samo 30 eur/ dan ali 150eur/5dni.
Cena zajema: vse obroke hrane in prigrizke, animacijo, organizacijo, zavarovanje, uporaba športnih rekvizitov, ježa konj, zaščitna oprema itd… Če se nam letos pridružite na počitnicah ali jahanju kontaktirajte Claro in Jaka Okorn 040 815 752 ali [email protected].com

Ker pa imamo še eno vstopnico, ki sta jo dobili hčeri za rojstni dan, pa bomo en dan obiskali še igralnico Minicity, kjer so otroci lahko že zdaj to, kar si želijo biti ko bodo veliki 🙂 Tako, da bomo spet užitkali.

Če bi imeli še več časa, bi sigurno peljali otroke na smučanje/sankanje za nekaj dni, ampak letos to ne bo uspelo. Zato bomo raje šli na Pohorje kak dan med vikendom, ko bomo v Mariboru obiskali mojo mami. Letos se je namreč Tara naučila smučat na Pokljuki, kjer je bila na zimskem taboru s Planet otrok. Zdaj pa že komaj čaka smučarskih počitnic. Obljubili smo ji naslednje leto, ko bo smučala še Isabella 🙂 Za majhne otroke je super tudi Kranjska gora in pa Trije kralji. Tam so take lažje proge, kjer se otroci hitro naučijo prvih “korakov” na smučeh.

Seveda pa upam tudi na kakšno uro drsanja tudi, ker tudi sama rada drsam. A veste, da so mi letos  po 20 letih razpadle drsalke, tako da zdaj potrebujem nove. Moram malo v akcijo, če so kje kakšne akcije ali razprodaje. Pozanimala pa sem se tudi za drsališča v Ljubljani med počitnicami, ker žal v Centru Ljubljane drsanja od tega vikenda naprej več ni.  Odprt je še Lucky Luka Emonika in v Tivoliju Lumpi, tako da lahko izberete kam greste in se mogoče pridružite tudi kakšnemu tečaju med počitnicami.

Lani smo bili med počitnicami nekaj dni v družinskem hotelu Amarin v Rovinju. Zelo vam priporočam ta hotel, ker je res primeren za otroke. Že v sobi je vse prirejeno družinskemu bivanju in otrokom. V restavraciji je prav “korner” za sladolede, sladice in seveda tudi zdravo prehrano, da ne bo pomote 😉 Najboljše pa je program kino dvorane in velikih igralnic, kjer otroci izgubijo čas. Večji otroci so lahko tam tudi v varstvu, da lahko medtem starši izkoristimo savne, ki so enkratne. Tudi bazeni so super za plavanje, igranje in spuščanje po toboganu. Mislim, da je pravkar akcija na enem od portalov za kupone, kjer lahko dobite polni penzion za minimalno ceno.

V glavnem, četudi boste preživeli počitnice doma, se zavedajte, da je največ kar lahko otrokom damo le naša ljubezen in čas. Največ je to, da se takrat posvetimo samo njim in da se z njimi igramo ter ukvarjamo. Uživajte kjerkoli že boste<3 Srečna Tamara

 

 

 

Komentarji

comments

Comments are closed.