Priprava:
Nadrobimo biskvit in mu dodamo med, lešnike, malo ruma in soka od kompota, da dobimo maso, ki jo lahko potlačimo na dno pekača. Dno pokapljamo z medom in prelijemo s polovico ohlajenega pudinga (skuhamo ga po navodilih), kateremu primešamo nekaj žlic stepene smetane. Spet dodamo tanko plast biskvitne mase, pokapljamo z medom, potresemo z lešniki in prelijemo s preostankom pudinga s smetano kamor vmešamo ali pa kar vstavimo različno sadje iz kompota ( jaz imam najraje mehkejše sadje npr. jagode, višnje in breskve ). Nato lahko dodamo še eno plast biskvita in medu ter na koncu potresemo še s popraženimi ali mletimi lešniki ter z naribano čokolado medena kraljica 🙂
P.s. lahko uporabimo različne modelčke in jih po končanem delu damo za pol ure v zmrzovalnik, da se strdijo in ko jih jemlemo ven bodo lepši za postrežbo 🙂 Vanj lahko damo tudi zmrznjeno sadje ali pa sveže.
V majhne potičke sem dodala borovnice , v puding posodice pa sveže jagode 😉
Kako smo pripravili to sladico v kozarcu si lahko ogledate tudi v videu arhiva oddaje Dobro jutro: http://srecna.si/index.php/o-nas/mediji/11-reference/mediji-o-nas/447-sredino-dobro-jutro-z-mojco-mavec
Srečen in meden tek želim**