SLADOLEDNA PO/PRAZNIČNA TORTA

Sharing is caring!

    • Sestavine: 

      rolade mini ali navadne 

      sladoled po okusu (vanilija je najboljši izbor, če dodajamo suho sadje, oreščke,..iz ruma) 
      rozine, suho sadje, oreščki namočeni v rum
      marmorni kolač (lahko tudi kakšen domač ostanek kolača,..)

      Priprava: 

      V pekač-posodo, ki jo lahko pokrijemo in damo v zmrzovalnik, najprej položimo prozorno folijo za živila.
      Na njo polagamo rolade in luknje zapolnimo z kakšnim kolačom. Pred tem namočimo suho sadje in oreščke v rumu in jim naknadno dodamo kolač ter malo stopljen sladoled, da ga lahko mešamo.

      sladoledna torta priprava

      Premešamo in nadevamo nad rolade. Pokrijemo spet z roladami ali z preostankom kolača ali pa z ničemer. Pokrijemo in damo za nekaj časa v zmrzovalnik, da se strdi in poveže.

      sladoledna torta priprava2

      Torto vzemite iz zmrzovalnika vsaj 15 minut preden jo boste postregli, da jo boste lažje razrezali.

      rolada torta

      Na fotkah sta dve različni torti. Naredite svojo kreacijo tudi vi! Je enostavno, hitro in dobro!
      P.s. lahko jo tudi prelijete s tekočo čokolado tik preden jo postrežete. Lahko pa kupite sladoled, ki že vsebuje kakšne piškotke in imate še manj dela. Njami*

Komentarji

comments

Sharing is caring!

Comments are closed.