• Recept za pomladno pašto za vse tiste, ki radi kuhate po “moje” 😉

      SESTAVINE:

      1x istrski pljukanci ali kakšne druge zamrznjene ali sveže testenine

      1 x divji šparglji

      1x jušna osnova

      1 x zelenjava

      1 x suhi paradižniki

      1 x pinjole

      Za mesno pripravo:

      1 x koščki piščančjih prsi

      Za vegi pripravo:

      1 x kokosovo mleko-smetana za kuhanje

      PRIPRAVA:

      To so domači ročno izdelani istrski pljukanci, ki sem jih skuhala v juhici (lahko je tudi osnova za juho – kokošja, piščančja, goveja ali zelenjavna). Zadnje minute dodamo narezane in očiščene divje ali gojene šparglje, odcedimo in dodamo k že v naprej na kokosovem olju popraženim mini koščkom piščanca v spremstvu z Juliene narezano zelenjavo (rumen in oranžen korenček, zelena, čebula), suh paradižnik ter pinjole. Premešamo in začinimo s soljo, poprom in kurkumo ( lahko še s čim, ampak je lahko to škoda, ker je že dovolj dobrih okusov ;)) ter zalijemo z jušno osnovo v kateri so se kuhali pljukanci in šparglji.

      pljukanci s šparglji

      V primeru, da delamo vegi verzijo jedi pa priporočam, da dodamo k popečeni zelenjavi s paradižniki in šparglji še malo kokosovega mleka oz. smetane za kuhanje, ki jed malo zgosti in doda piko na i okusnosti 🙂

      pljukanci vegi

      Postrežemo s parmezanom ali lahko tudi z kockami feta sira 😉

      pljukanci s šparglji in piščancem

      Pa dober tek*

Želiš dostopati do zadnjih objav in biti na tekočem? Sledi nam na Instagramu!

Sorodni članki