-
- Recept za pomladno pašto za vse tiste, ki radi kuhate po “moje” 😉
SESTAVINE:
1x istrski pljukanci ali kakšne druge zamrznjene ali sveže testenine
1 x divji šparglji
1x jušna osnova
1 x zelenjava
1 x suhi paradižniki
1 x pinjole
Za mesno pripravo:
1 x koščki piščančjih prsi
Za vegi pripravo:
1 x kokosovo mleko-smetana za kuhanje
PRIPRAVA:
To so domači ročno izdelani istrski pljukanci, ki sem jih skuhala v juhici (lahko je tudi osnova za juho – kokošja, piščančja, goveja ali zelenjavna). Zadnje minute dodamo narezane in očiščene divje ali gojene šparglje, odcedimo in dodamo k že v naprej na kokosovem olju popraženim mini koščkom piščanca v spremstvu z Juliene narezano zelenjavo (rumen in oranžen korenček, zelena, čebula), suh paradižnik ter pinjole. Premešamo in začinimo s soljo, poprom in kurkumo ( lahko še s čim, ampak je lahko to škoda, ker je že dovolj dobrih okusov ;)) ter zalijemo z jušno osnovo v kateri so se kuhali pljukanci in šparglji.
V primeru, da delamo vegi verzijo jedi pa priporočam, da dodamo k popečeni zelenjavi s paradižniki in šparglji še malo kokosovega mleka oz. smetane za kuhanje, ki jed malo zgosti in doda piko na i okusnosti 🙂
Postrežemo s parmezanom ali lahko tudi z kockami feta sira 😉
Pa dober tek*
- Recept za pomladno pašto za vse tiste, ki radi kuhate po “moje” 😉
ARABSKA KUHINJA S KOTANYI
ARABSKA kuhinja na izi s Kotanyi. Probaj, ne bo ti žal 😉