BOLONJEZE na izi

    • Potrebujemo:

      1 x mleto meso (govedina, puranje ali mešano) na osebo cca. 100g mesa

      1 x mešana zamrznjena zelenjava za praženje Bofrost (korenček, zelena, čebula) na 100g mesa damo 50g zelenjave

      1 x pasiran paradižnik z zelenjavo – omaka v steklenici Eurospin 

      1 x bavete ali špageti Eurospin – 1 paket je za cca. 3-4 osebe

      1 x sol, poper, kajenski poper, bazilika, origano

       

      Priprava:

      Skuhamo testenine po navodilih na embalaži, jih odcedimo ter polijemo z malo oljčnega olja, da se ne zlepijo.

      V ponvi na katero se ne prijema na olivnem olju popražimo mešanico zelenjavecca. 3 minute, nato dodamo mleto meso začinimo s soljo in poprom, kajenski poper in spet vse skupaj pražimo. Ko je vse skupaj povezano in malo popečeno, lahkozalijemo z pol deci rdečega vina, pustimo 1 minuto, da alkohol izhlapi in potemprelijemo še paradižnikovo omako, dodamo ščep bazilike in origana in kuhamo še cca. 10-15min. Želimo da se jed poveže. Za kremnost jedi lahko dodamo na koncu še kocko feta sira, lahko pa tudi le dozačinimo jed po okusu. Na koncu lahko primešamo še testenine ali pa jih postrežemo posebej in prelijemo z omako ter naribamo parmezan.

      Ta recept je res za hitro pripravljen bolonjeze, ki ga zmore pripravit tudi “kuhar” začetnik kot je moj mož 😉

      PA DOBER TEK*

Komentarji

comments

Comments are closed.