-
- Če obožujete rižote in Kraški pršut potem bo ta recept prav za vas 🙂 Je zelo enostaven, tako da je primeren tudi za gospodinje začetnice 😉
POTREBUJEMO:
- Riž arborio za rižote
- Šalotko ali majhno čebulo
- Kraški pršut
- Jušno osnovo (zelenjavna)
- Parmezan
- Drobnjak
- Maslo
- Mediteranske začimbe Kotanyi mlinček
- Poper (kajenski, črn, bel,..)
PRIPRAVA:
Na malo olivnega olja na hitro popečemo koščke pršuta, dodamo nasesekljano šalotko/čebulo, vse skupaj popečemo da čebula porumeni in dodamo riž. Ko riž “postekleni” zalijemo z deci ali dva Malvazije Kras in nato dodajamo jušno osnovo in mešamo. Zalivamo z vročo vodo in večkrat premešamo. Ko je riž že aldente kuhan začinimo z mediteranskimi začimbami in poprom, dodamo sveže riban parmezan in premešamo. Na koncu dodamo še žlico masla ter sveža zelišča (drobnjak,..). To je res njami, na izi pripravljena kremasta rižota.
Ta rižota ne potrebuje dodatka soli. Začinite jo pa lahko po svojem lastnem okusu. Lahko dodate tudi več svežih zelišč (sesekljan timijan , rožmarin,…), s tem še dodatno dvignete svežino in okus jedi. Zraven pa seveda postrežemo deci Malvazije Vina Kras 🙂 #činčin
Več o sestavinah: #vinakras #Kras #slofestMercator #Kotanyi
Moji recepti iz Mercatorjevih festov: MAXI
*** Pa Srečen Tek želim, vaša srečna Tamara ***
- Če obožujete rižote in Kraški pršut potem bo ta recept prav za vas 🙂 Je zelo enostaven, tako da je primeren tudi za gospodinje začetnice 😉
IDEJE HITRA KUHNA po balkansko s KOTANYI
Hitra kuhna s Kotanyi po balkanskem navdihu